دنیا تشنه معارف قرآنی است/ محتوای بینالمللی رسانهها مطابق با سیره پیامبر (ص) و اهل بیتش تولید شوند
حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با اشاره بر اینکه عملکرد شبکه برونمرزی «پرس تیوی» طی سالهای فعالیتش ستودنی است، گفت: در گزارشهایی که دوستان از این شبکه ارائه میکنند، عملکردش را خصوصاً در بیان مبانی انقلاب اسلامی خوب ارزیابی میشود.مسلماً وجود چنین شبکههایی که مبیّن اهداف و مبانی انقلاب و فرهنگ انقلاب اسلامی است ضروری است و باید حمایت شوند.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی درباره نقشی که پرس تیوی در دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران ایفا می کند، گفت: قطعاً و یقیناً امروز رسانه حرف اول را میزند، یعنی انواع و اقسام رسانهها چه رسانههای تصویری، چه مجازی و چه صوتی مسلماً پیشزمینه بسیاری از ارتباطات سیاسیاند، در خصوص پرس تیوی هم زمینه تأثیرگذاری و مقدمهچینی دیپلماسی عمومی از طریق این رسانه را خیلی خوب یافته و ارزیابی مطلوبی از آن دارم.
رویکرد پرس تی وی در رویدادهای حساس بینالمللی روشنگرانه بوده است
حجتالاسلام نقدعلی، رویکردی را که شبکه «پرس تیوی» در موضوعات حساس بینالمللی داشته است، در روشنگری مواضع جمهوری اسلامی برای جهانیان مؤثر دانست و عنوان کرد: در موضوعاتی مثل حضور داعش در منطقه، همه میدانند که این گروه دارای برد رسانهای بسیار بالایی بود و از نظر شانتاژ تبلیغاتی فعال ظاهر شد، اما شبکه پرس تیوی توانست مواضع بحق مدافعان حرم و مظلومیت مردم سوریه و دیگر رزمندگان را به تصویر بکشد و روشنگری کند اگر رسانههایی مثل العالم و پرس تیوی و ...نبودند، مسلماً نمیشد مدافعانی که وسط میدان دفاع میکردند، کار را جلو ببرند.
این نماینده مجلس با اشاره به مشکلات اعتباری و بودجهای که شبکههای برونمرزی از جمله «پرس تیوی» با آن مواجهاند، گفت: متأسفانه این بحثهای بودجهای ضربات سنگینی برای این شبکهها داشته است؛ با توجه به ارزیابی بنده شبکههای برونمرزی اگر درگیر مشکلات بودجهای و اعتباری نبودند، بهتر از این میتوانستند ظاهر شوند. این شبکههای خبری و برونمرزی میتوانستند مخصوصاً در همگرایی جبهه مقاومت و نیروهایی که دنبال یک محور وحدت میگردند، بهتر از این نقش بازی کنند؛ اما در واقع با قطع یا تقلیل بودجه مسلماً این مطلب و این سیاست ضربه جبرانناپذیری به آنها میزند چون امروز بحث رسانه هزینههای گزافی دارد.
وی خاطر نشان کرد: صنعت فیلمسازی و برنامهسازیهای مطرح در جهان مثل هالیوود یا بالیوود از نظر بودجهای، هزینههای بسیاری را برای جا انداختن تکتک مبانی شیطانی خودشان صرف میکنند. ما هم برای مبانی دینی خودمان باید هزینه کنیم و مسلماً قطع کردن بودجه این مجموعهها یا کم کردن این بودجهها با سیاست قانون اساسی ما که ترویج دین، ترویج معارف دین، صدور انقلاب، اسلام و دفاع برون مرزی است، همخوانی ندارد. فیالواقع همانطور که ما در عرصه جنگ سخت در سوریه فعالیت مستشاری کردیم و دفاع خوبی را از این منطقه انجام دادیم، در عرصه رسانه هم این کار یک دفاع پیشروانه است و کم کردن این بودجه خلاف سیاست های دینی و سیاست های مبتنی بر قانون اساسی خواهد بود.
مشکلات بودجه ای شبکههای برون مرزی ناشی از سوء سیاستگذاریها است
نماینده مردم خمینی شهر راه حل برونرفت از این بحرانهای مالی را سیاستگذاریهای صحیح در این موضوع دانست و گفت: مشکلات بودجهای بحث عمدهای است و ناشی از سوءسیاستگذاریها است. یک بخشی از این مشکلات به تحریمها و مسائل خارجی بر میگردد اما یک بخش عمده آن ضعف تدبیر و ضعف سیاستگذاری است، زیرا کسانی که مدیران این مجموعه هستند باید قاعدتاً روی منابع بودجه دولتی حساب باز کنند.
حجتالاسلام نقدعلی درباره در نظر گرفتن بودجه مستقل برای شبکههای برونمرزی گفت: بحث بودجه یک بحث مهم است، با توجه به این بودجه انقباضی که طی سالهای اخیر به مجلس می آید و با توجه به اینکه غالباً روزنههای دور زدن تحریمها توسط دولت بسته شد و با مذاکراتی که در برجام داشت تمام راههایی که می شد تحریمها را دور زد مسدود کردند، قطعاً بر اساس اولویتبندی بعد از قصه معیشت مردم که اولویت اول ماست و ضرورتهای فرهنگی داخلی، باید به بخش برونمرزی بپردازیم، بر این اساس نمایندگان مجلس مصمم هستند که یک بودجهریزی صحیح داشته باشند و یک بودجه حبابی و غیرواقعی را تصویب و تبیین نکند.
وی درباره تأثیری که شبکه پرس تیوی توانسته در کاهش ایران هراسی و اسلام هراسی داشته باشد، گفت: در درصد بالایی، تولید برنامهها و تولید محتوا توسط شبکه های برون مرزی صداوسیما توانسته در مواجهه با کسانی که مورد هجمه و بمباران تبلیغاتی شبکه های معاند هستند، نقشی بسزایی ایفا کند.
امروز دنیا تشنه معارف بلند قرآنی است
حجت الاسلام نقدعلی با توجه به قرار گرفتن جهان در مرحله ای که رسانهها آن را مدیریت میکنند، درباره فاکتورهایی که پرس تیوی در برنامهسازی باید در نظر داشته باشد، گفت: معارف بلند قرآن، سیره ناب نبوی و سیره معصومین اگر در قالب روز ریخته شود؛ محتوا در اختیار ماست. امروز دنیا تشنه معارف بلند قرآنی است، به شرط آنکه کارشناسان باسواد و باتقوا بیایند و از ابزار آن استفاده کنند؛ به عنوان نمونه چند سال قبل یک انیمیشین به نام «فرمانروایان مقدس» تولید شد و در آن داستانها و قصص قرآنی را به شکل زیبایی به نمایش در آوردند و همه را تحت تأثیر قرار دادند چون مبانی قرآنی چیزهایی است که بر اساس حق استوار شده است. همین برنامه را اگر انسان در عرصه بینالملل پیاده کند و معارف ناب دینی و سیره مسلم و خالص معصومین و سیره رسول گرامی اسلام را با قالب های روز مثل انیمیشن و کارشناسی های جذاب در آورد بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی افزود: نمونه یک برنامه موفق در حوزه معارف قرآنی، برنامه سمت خدا از شبکه سه سیما است که سالها از این شبکه پخش می شود و جایگاه ویژه ای در بین مخاطبان یافته است. در عرصه برون مرزی و خارج از کشور هم چنین برنامه کارشناسی که به زبان روز و به شکل کاربردی که مخاطبان واقعا نیاز شب و روزشان را در این کارشناسیها ببینند قطعا مورد استقبال و اقبال بیشتری قرار می گیرند، از آن طرف تحریفات و انحرافاتی که در دین ممکن است اتفاق افتاده باشد و اتفاق بیفتد را باز با طرق کارشناسی شده باید ارائه کرد که خدای ناکرده کسانی در خارج از کشور مبتلای به تحریفات نشوند.
حجتالاسلام نقدعلی گفت: قاعدتاً ما نمونهها و جلوههای زیادی از الگودهیها در سطح جامعهمان داریم، اینکه به شکل مطلق بتوان گفت جامعه ما قابلیت الگودهی به جامعه بیرون از خود را دارد، یک مقدار سخت است؛ یعنی ما خیلی وقتها در جامعهمان جلوههایی را میبینیم که با اسلام و دین سازگاری ندارد ولیکن از آن طرف بسیاری از عرصهها و جلوهها در همین قضیه کرونا را میتوان ارائه داد؛ این همدلی که در کشور ما برای تولید ماسک و اقلام بهداشتی وجود دارد یا بعد از آن مواسات مؤمنانه قطعاً اینها جلوههایی است که منحصربهفرد است، ما در بسیاری از عرصهها نمونهها و الگوهایی برای عرضه به دنیا داریم.
مبانی انقلاب در شبکه های برون مرزی باید به درستی منتقل شوند
نماینده خمینیشهر درباره نقشی که شبکههای برونمرزی در انتقال مبانی انقلاب اسلامی دارند، گفت: کسانی که در این شبکهها کار میکنند، اولاً باید انقلاب را خوب درک کنند تا به شکل سطحی مبانی انقلاب را منتقل نکنند؛ چراکه بسیاری از مفاهیم و عباراتی که صرفاً لقلقه زبان شده و عمق ندارند، فاقد جذابیتاند. برنامهسازان این شبکهها باید عمق باورهای انقلابی و فلسفه انقلاب و اهدافی را که انقلاب به خاطر آن به وجود آمد به طور کارشناسی شده درک کنند. در این صورت موفق خواهند شد.
وی افزود: اشخاصی مثل «ادوارد لیکه» و عشق و علاقهای که به اسلام پیدا کرد میتواند الگو باشد تا مبانی که موجب شد یک شخصی این گونه عاشق امام شود و تا سر حد شهادت برود تبیین کنیم. یا همین خانم مرضیه هاشمی که مورد شکنجه پلیس امریکا قرار گرفت ولی مردانه ایستاد و از مبانی انقلاب و اسلام دفاع کرد و ما از این نمونهها زیاد داریم، نمونههایی که خودشان الگوی مجسم و مبین فلسفه انقلاب هستند. قرآن میفرماید: آنهایی که در مسیر ما مجاهده کنند ما راه را به آنها نشان میدهیم. قطعاً هر چه قدر در این مسیر قدم برداشته شود راههای بیشتری باز خواهد شد.
حجتالاسلام نقدعلی در پایان گفت: قطعاً امروز استقبال و نگاه امیدوارانه عالم اسلام و جهان مستضعفین به ایران است. کشوری مثل ونزوئلا در حیاطخلوت امریکا هم به اسلام نظر دارد و به ایران نگاه میکند. جایی مثل «جامعة المصطفی العالمیه» در سرتاسر دنیا شعبه دارد و از آن استقبال میشود. سال گذشته زائر حج بودم. با لباس روحانیت هم نرفته بودم. آنجا شاهد بودم آن قدر مسلمانان آفریقایی، آمریکایی و کشورهایی مثل مصر و شمال آفریقا یا حتی خود حجاز وجود دارند که بلندای افق اسلام و انقلاب را میدیدند و به اسلام انقلابی و مقام معظم رهبری عشق پیدا میکردند. به شرط مجاهدت و تلاش مردانه ما، قطعاً افق بلندی در انتظارمان است.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/