اسکن مغز با کلاه/ شرایط تشخیص بیماری تسهیل شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، در حال حاضر برای بررسی فعالیت الکتریکی مغز، بیمار باید بدون هیچ حرکتی در ماشین مگنتوانسفالوگرافی قرار بگیرد که کار بسیاری دشواری است. حال دانشمندان موفق به توسعه و ساخت نوعی کلاه ایمنی شدهاند که میتواند کار مشابه دستگاه بزرگ مگنتوانسفالوگرافی را انجام دهد.
مگنتوانسفالوگرافی یک تکنیک تصویربرداری عصبی کارکردی برای نقشهبرداری فعالیتهای مغز با ثبت میدانهای مغناطیسی تولید شده توسط جریانهای الکتریکی است که بهطور طبیعی در مغز رخ میدهند، این کار با استفاده از مغناطیس سنجهای بسیار حساس انجام میشود.
در سال 2018 دانشمندان دانشگاه ناتینگهام در انگلستان نسخه اولیه از کلاه ایمنی مگنتوانسفالوگرافی را ساختند. این کلاه با استفاده از پرینتر سهبعدی چاپ شده و مجهز به سنسورهای بسیاری است که امکان خواندن میدانهای مغناطیسی ساخته شده توسط امواج مغزی را برای محققان فراهم میکند. نمونه اولیه تنها 13 سنسور داشت و میتوانست مناق محدودی از مغز را اسکن کند. نمونه جدیدی که اخیرا ساخته شده، مجهز به 49 سنسور مغناطیسی است و میتواند تمام مغز را طی یک بار مصرف و با دقت بسیار بالا اسکن کند.
برخلاف ماشین مگنتوانسفالوگرافی، هر شخصی که از کلاه ایمنی مگنتوانسفالوگرافی استفاده میکند، میتواند سر خود را کمی حرکت دهد یا حتی آب بنوشد. بیمار این کلاه ایمنی مگنتوانسفالوگرافی را بر سر میگذار و بین دو سیمپیچ الکترومغناطیسی بزرگ قرار میگیرد که کارشان خنثی کردن میدان مغناطیسی زمین است. این کلاه ثبت و بررسی فعالیت مغز بیماران، به خصوص کودکان و بیمارانی که تشنج میکنند، را آسانتر میکند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/