دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1399 - 08:30
از مجلس اول تا دهم؛

25 منتخب مجلس که اعتبارنامه آنها تأیید نشد

بررسی اعتبارنامه‌های مجالس اول تا دهم قانون‌گذاری از رد اعتبارنامه بیش از 25 منتخب حکایت دارد که موضوع‌های مختلف اقتصادی تا ضدیت با نظام در آنها دیده می‌شود.
کد خبر : 492947
farzad khabooshani - isna-35.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، موضوع اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون در مجلس شورای اسلامی بسیار داغ شده است. طبق قانون آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی باید شعب به اعتبارنامه نمایندگان ورود کنند و اگر اعتراضی بود به آن رسیدگی شود.


مواد ۲۷ تا ۳۹ آیین‌‌نامه داخلی مجلس جزئیات رسیدگی به این اعتبارنامه‌ها را تعریف کرده است و بر همین اساس؛ منتخبان مجلس پس از برگزاری مراسم تحلیف در ۱۵ شعبه به طور مساوی و بر اساس قرعه کشی تقسیم می‌شوند. هر یک از شعب، دارای یک رئیس، دو نایب‌رئیس، یک سخنگو و دو دبیر خواهد بود.


مسئولیت اصلی هر یک از این شعبه‌ها تعیین اعضای کمیسیون تحقیق درباره اعتبارنامه‌ها، تعیین اعضای کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس و بررسی صلاحیت سایر نمایندگان برای عضویت در کمیسیون‌های تخصصی مجلس است. اعتبارنامه نمایندگان بر اساس جدول حوزه‌های انتخابیه به ترتیب حروف الفبا بین شعبه اول تا شعبه پانزدهم تقسیم می‌شود. بر اساس ماده ۳۰ آیین‌نامه داخلی، شعب رسیدگی به اعتبارنامه‌‌ها را شروع و نسبت به مدارکی که در شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار نگرفته و یا پس از رسیدگی شورای نگهبان به دست آمده است اتخاذ تصمیم می‌‌کند. در صورت رد اعتبارنامه، در حوزه انتخابیه نماینده رداعتبارشده باید انتخابات مجدد برگزار شود. 


در ذیل اعتبارنامه نمایندگی که در دوره‌های مختلف مجلس مورد تأیید قرار نگرفتند به شرح ذیل است:


مجلس اول: 


مجلس اول اعتبارنامه افراد زیر را تأیید نکرد: حسن بهروزیه، جعفر توکلی، اسدالله جوانمردی، ابوالقاسم حسینجانی، رحمان دادمان، خسرو ریگی، محمدرحیم سعادتی، رامپور صدرنبوی، خسرو قشقایی، اسحق فرهمند، سید احمد مدنی و علی مهیمی. و این افراد نیز اعتبار نامه آنان از سوی دولت صادر نگردید: خسرو قشقایی، کریم سنجابی، علی اردلان و ابوالفضل قاسمی.


مجلس دوم:


اعتبارنامه  «بیوک آقاشریف» و «جاوید رمضان‌پور» و در مجلس دوم تأیید نشد.


مجلس سوم:


«محمدتقی صابری انصاری»، نماینده بروجرد رد اعتبار شد و جایگزین وی در انتخابات دور دوم یعنی هادی خاتمی هم دوباره در ایستگاه تأیید اعتبارنامه ایستاد و نتوانست به جمع نمایندگان راه یابد.


مجلس چهارم:


«سیدحبیب هاشمی»، نماینده فسا در مجلس چهارم تنها منتخب رداعتبارشده مجلس چهارم بود.


مجلس پنجم:


در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی، «حمید بهرامی احمدی»، از ادامه نمایندگی مردم رفسنجان باز ماند.


مجلس ششم:


«سید مطهر کاظمی»، «براتعلی محمدی‌فر» و «حسن مرادی» منتخبان خلخال، سنقر و اراک از ادامه همراهی با مسیر مجلس ششم بازماندند و اعتبارنامه آنها تأیید نشد.


از مجلس هفتم تا دهم هیچ نماینده‌ای اعتبارنامه‌اش رد نشد، ولی برخی از اعتبارنامه با جنجال و حاشیه همراه بود.


یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بررسی اعتبارنامه منتخبان خود را آغاز کرده است و تا لحظه تنظیم گزارش تعدادی از نمایندگان اعتبارنامه «غلامرضا تاجگردون»، نماینده گچساران و «سید کاظم دلخوش»، نماینده انزلی را مورد سوال و ابهام قرار داده‌اند اما تاجگردون هم در مقابل اعتبارنامه تعداد دیگری از منتخبان را زیر سؤال برده است. با این حال این هفته مشخص می‌شود که از یازدهمین دوره مجلس اعتبارنامه کدام نماینده تأیید نمی‌شود.


در تمام دوره‌های مجالس بعد از انقلاب 25 نماینده از سد اعتبارنامه عبور نکرده‌اند، البته 4 نفر توسط دولت رد شده‌اند.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب