دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کارکنان کدام‌یک از بخش‌های اقتصادی بیش از همه از همه‌گیری جهانی کرونا متاثر شده‌اند؟

سازمان بین‌المللی کار (ILO) ارزیابی مقدماتی‌اش را از تاثیر همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ بر ۱۱ بخش اقتصادی و صنایع خاص، که بیش از سایرین در معرض آسیب‌ قرار دارند، به صورت گزارش‌های جداگانه منتشر کرده‌ است.
کد خبر : 491623
_MID3602.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سازمان بین‌المللی کار (ILO) ارزیابی مقدماتی‌اش را از تاثیر همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ بر ۱۱ بخش اقتصادی و صنایع خاص، که بیش از سایرین در معرض آسیب‌ قرار دارند، به صورت گزارش‌های جداگانه منتشر کرده‌ است.


در ادامه بخشی از این گزارش که خلاصه‌ای از اثر کرونا بر بخش‌های مختلف اقتصادی بیان شده، تشریح شده است.


گردشگری: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که صنعت گردش‌گری، که ۱۰.۵٪ از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می‌دهد، در اثر بحران کرونا دچار اُفتی ۴۵ تا ۷۰ درصدی خواهد شد. با توجه به این‌که تعداد زیادی از ۳۱۹ میلیون شاغلِ این بخش را زنان و جوانان تشکیل می‌دهند، حمایت از نیروی کار این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است.


 کشاورزی: در بخش کشاورزی نیز، مانند بخش گردشگری، زنان سهم بزرگی از نیروی کار را به خود  اختصاص داده‌اند. تعداد شاغلین این بخش در مجموع به یک میلیارد نفر می‌رسد که بخش عمده‌ای از آن‌ها تحت پوشش تأمین اجتماعی نیستند. اقتصاد بخش کشاورزی، به دلیل محدودیت رفت و آمد کارگران فصلی و اختلال در شبکه توزیع به شدت آسیب دیده است.


صنعت پوشاک: اشتغال در صنعت پوشاک به شدت تحت تاثیر تعطیلی کارخانه‌ها و مغازه‌ها قرار دارد. مضاف بر این، افزایش بیکاری و کاهش درآمدها باعث لغو سفارش‌ها و یا تعلیق تولید تا حد ۸۰ درصد برای برخی از کارخانه‌های مطرح پوشاک در سطح بین‌المللی شده‌است. 


خرده فروشی مواد غذایی: با این که اشتغال در بخش خرده‌فروشی مواد غذایی افزایش یافته ‌است اما نیروی کارِ عمدتا کم‌مهارت این بخش با دستمزدهای اندک و با فشار ناشی از افزایش ساعات کاری مواجه‌اند. شاغلین این بخش، نمی‌توانند بسیاری از توصیه‌های مبنی بر حفظ فاصله‌ اجتماعی را رعایت کنند و بسیاری از آن‌ها به تجهیزات حفاظتی دسترسی ندارند.


خدمات اورژانسی و اضطراری عمومی: نیروی پلیس، اورژانس و مرکز فوریت‌های پزشکی و و خدمات بهداشتی و اجتماعی اضطراری، در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند. علاوه بر در خطر بودن سلامت جسمی این افراد، بسیاری از آن‌ها (حدود ۳۰٪ تا پیش از بحران کرونا) از مشکلات روانی ناشی از PTSD  (اختلال استرسی پس از حادثه) رنج می‌برند.


 آموزش: آموزش بیش از ۱.۵ میلیارد دانش‌آموز در جهان تحت تاثیر بحران کرونا متوقف شده و نیروی کار این بخش، که بیش از سه چهارم آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند، متأثر کرده‌است. بخش بزرگی از این نیروی کار قراردادهای موقت دارند و از مزایای بیکاری برخوردار نیستند. این بخش، علاوه بر معلمین و مدرسین، شامل کادر اداری، مسئولین نظافت و  غرفه‌های خوراکی نیز می‌شود.


سلامت و درمان: در سال جاری، ۱۳۶ میلیون نفر در این بخش به شدت رو به رشد مشغول به کارند که ۷۰ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. علاوه بر مشکلات ناشی از افزایش ساعات کار و کمبود نیرو، بسیاری از کارکنان این بخش، حتی در کشورهای توسعه یافته، از تجهیزات حفاظتی برخوردار نیستند و ده‌ها هزار نفر از آنان به بیماری کووید-۱۹ دچار شده‌اند.


 صنایع خودروسازی: احتمال خروج دو میلیون خودروی مسافری از برنامه تولید کارخانه‌های خودروسازی این  کارخانه‌ها را با ضرر مالی حدوداً ۷۸ میلیارد دلاری روبه‌رو خواهد کرد. این افت اقتصادی، جدا از کارکنان این کارخانه‌های بزرگ، کارگران و کارفرمایان بنگاه‌های کوچک و متوسطی را نیز که محصولاتشان را به این کارخانه‌ها ارائه می‌کنند به شدت تحت تأثیر قرار داده ‌است.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب