دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1399 - 13:00
طی مدت سه هفته؛

مردم انگلیس از وحشت کرونا بیش از یک میلیارد پوند مواد غذایی خریدند/قتلگاه خانه‌های سالمندان در اروپا و آمریکا

مردم وحشت‌زده انگلیس به سمت فروشگاه‌های مواد غذایی هجوم برده و با تشکیل صف‌های طولانی در سه هفته اخیر بیش از یک میلیارد پوند مواد غذایی خریداری کرده‌اند.
کد خبر : 491010
4.png

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دانشگاه «جانز هاپکینز» اعلام کرد که ظرف ۲۴ ساعت گذشته، با مرگ یک هزار و ۵۶۸ مورد جدید، مجموع قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۹۱ هزار و ۹۲۱ نفر رسید.


این آمار و ارقام همچنین نشان می‌دهد که در بازه زمانی مذکور، ۱۹ هزار و ۹۷۰ مورد جدید به مبتلایان به «کووید-۱۹» افزوده‌شده است تا مجموع مبتلایان به این ویروس ناشناخته در ایالات‌متحده آمریکا به یک‌میلیون و ۵۲۸ هزار و ۵۶۸ نفر برسد. مقایسه آمار و ارقام جدید جانز هاپکینز با آمار و ارقام یک روز قبل این مرکز نشان می‌دهد که تعداد قربانیان کرونا در آمریکا افزایش دو برابری داشته است و تعداد مبتلایان نیز تا حدودی کاهش داشته است.


پایگاه اطلاع‌رسانی worldometers، بااین‌حال، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در ایالات‌متحده آمریکا را یک‌میلیون و ۵۷۰ هزار و ۵۸۳ نفر و مجموع قربانیان آن را در این کشور ۹۳ هزار و ۵۳۳ مورد گزارش کرده است. ایالت نیویورک با ۳۶۲ هزار و ۶۳۰ مورد ابتلا و ۲۸ هزار و ۶۴۸ مورد فوتی، همچنان کانون بیماری همه‌گیر کرونا در ایالات‌متحده آمریکا محسوب می‌شود.


ترامپ: نانسی پلوسی مشکلات روانی بسیار زیادی دارد


«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه گفت که خوردن داروی ضد مالاریای هیدروکسی کلروکین تصمیم شخصی وی بوده و برای افزایش ایمنی خود در برابر کرونا از این دارو استفاده می‌کند.


ترامپ همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری که گفته بود واکنش وی به سخنان «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که ترامپ را فردی با چاقی مفرط توصیف کرده بود، گفت: «من به وی پاسخ نمی‌دهم فکر می‌کنم (پاسخ دادن به وی) اتلاف وقت است. پلوسی یک زن بیمار است وی مشکلات زیادی دارد. مشکلات روانی بسیار زیاد.»


دونالد ترامپ


رئیس‌جمهور آمریکا بامداد روز دوشنبه گفته بود که برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ هر روز قرص «هیدروکسی‌کلوروکین» استفاده می‌کند. ترامپ به خبرنگاران گفت که وی از یک هفته و نیم پیش استفاده از این قرص را آغاز کرد و از زینک هم به‌عنوان اقدامی پیشگیرانه استفاده می‌کند. وی در پاسخ به سؤالی که چرا از این دارو استفاده می‌کند، گفت که معتقد است این قرص خوب بوده و داستان‌های خوبی درباره آن شنیده است.


کرونا و شبح مرگ بر روی مراکز سالمندان اروپا و آمریکا


پس از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در کشورهای جهان، مراکز نگهداری از سالمندان بیشترین آمار قربانیان کرونا را به‌ویژه در کشورهای اروپایی که جمعیت قابل‌توجهی از سالمندان در این مراکز زندگی می‌کنند، به خود اختصاص دادند.


موسسه Care UK در انگلیس که ۱۲۲ خانه سالمندان خصوصی تحت نظر آن قرار دارد، اعلام کرده است در ۷۱ درصد از این مراکز، حداقل یک مورد ابتلا به کرونا تاکنون به ثبت رسیده و ۵۸۶ نفر از ساکنان مراکز جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادند. بر اساس آمار دفتر ملی انگلیس، شمار قربانیان کرونا در خانه سالمندان این کشور تا نخستین روز ماه مه، ۱۲ هزار و ۴۰۹ نفر گزارش‌شده است. به گزارش گاردین، آمار بالای قربانیان در میان سالمندان در حالی مطرح است که هنوز ۱۰ هزار مورد مرگ دیگر به این آمار اضافه نشده و همین امر باعث شده تا نگرانی‌ها در خصوص آمار واقعی تلفات در میان افراد آسیب‌پذیر افزایش یابد. اکنون کارشناسان بر این باورند با افزایش آزمایش تشخیص در مراکز نگهداری از سالمندان به نظر می‌رسد موارد ابتلا با افزایش مجدد روبه‌رو شود.



یک مرکز نگهداری سالمندان در آمریکا که به دلیل پیشگیری از کرونا،ملاقات از پشت پنجره انجام می‌شود


در سوئد، کشوری دیگر در قاره اروپا، بیش از نیمی از افراد در مراکز نگهداری سالمندان جان خود را از دست می‌دهند. برخی از کارمندان بخش مراقبت‌های ویژه بر این باورند که عدم پذیرش ساکنان این مراکز در بیمارستان‌ها عاملی اصلی قربانی شدن آن‌ها به شمار می‌آید. به گزارش واشنگتن‌پست، در کانادا نیز ۸۱ درصد از تلفات ناشی از کرونا در خانه سالمندان این کشور رقم خورده است.



10 ایالت رکوددار آمریکا به لحاظ بیماران و فوتی‌های کرونا


همچنین در آمریکا مرگ‌ومیر در مراکز نگهداری سالمندان، شمار قابل‌توجهی را نشان می‌دهد. آمار منتشرشده از سوی مقام‌های بهداشتی ایلینوی نشان می‌دهد که حداقل هزار و ۹۷۵ نفر از ساکنان آسایشگاه‌های این ایالت براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که این میزان تقریباً نیمی از تلفات کل این ایالت براثر کرونا به شمار می‌رود.


تأثیرات عمیق کرونا بر بازار کار انگلیس


جدیدترین اخبار کرونایی از اتحادیه اروپا حاکی از آن است که بحران کرونا در ماه آوریل روی بازار کار انگلیس به‌شدت تأثیر گذاشته است. بر اساس اطلاعات دفتر ملی آمار انگلیس ONS در لندن تعداد افراد مدعی دریافت حقوق و مزایای بیکاری در انگلیس در ماه آوریل حدود 856 هزار و 500 نفر افزایش پیداکرده است. این بالاترین افزایش افراد با این شرایط در انگلیس بوده است.


دولت انگلیس در جریان بحران کرونا یک سپر حمایتی برای بازار کار ایجاد کرده است. بر اساس ارزیابی‌ها در ابتدا حدود 7.5 شغل نجات داده‌شده است. اما به گفته کارشناسان بازار کار انگلیس بدترین‌ها را در پیش رو دارد. بر اساس محاسبات بانک مرکزی انگلیس اقتصاد این کشور در سال جاری میلادی تا 14 درصد کاهش رشد اقتصادی را تجربه خواهد کرد.


هشدار سفر در اروپا لغو می‌شود


هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم از توافق با کشورهای اروپایی برای لغو هشدارهای سفر ضد کرونایی در اروپا از اواسط ماه ژوئن خبر داده است. صدراعظم آلمان هم از سازمان بهداشت جهانی در برابر انتقادهای آمریکا حمایت کرده و آن را یک نهاد معتبر بین‌المللی دانسته و بر لزوم اقدامات هماهنگ بین‌المللی در مهار ویروس کرونا تأکید کرده است.


دانشگاه ماربورگ آلمان هم از آغاز تست واکسن کرونا از ماه سپتامبر خبر داده است. بر اساس اعلام این دانشگاه واکسن کرونا در اولین تلاش‌های بالینی بر روی انسان‌ها آزمایش می‌شود.


بیشتر بخوانید:


آمریکا آمار واقعی جان‌باختگان کرونا را اعلام نمی‌کند/ اروپا همچنان کانون بحرانی کووید-۱۹


دولت آلمان هم درباره تئوری‌های توطئه از طرف برخی گروه‌ها در جریان بحران کرونا هشدار داده است. "اولریک دمر"، معاون سخنگوی دولت آلمان با تأکید بر اینکه دولت نگرانی و شرایط اضطراری شهروندان در دوران کرونا و انتقادهای آن‌ها به اقدامات ضد کرونایی را درک می‌کند گفت: اما جایی برای ایده‌های افراطی، اطلاعات نادرست و افسانه و شایعات گمراه‌کننده وجود ندارد.


بر اساس اطلاعات انستیتو رابرت کخ آلمان از شروع بحران کرونا در آلمان بیش از 20400 نفر از کارکنان بخش بهداشت و سلامت آلمان به ویروس کرونا مبتلا شدند. تنها در بیمارستان‌ها، مراکز دیالیز و خدمات فوریت‌های پزشکی تا 18 ماه می حدود 11 هزار و 800 مورد ابتلا به کرونا ثبت‌شده است.


دولت اسپانیا هم اعلام کرده که ممنوعیت‌های سفر از ایتالیا که از 11 ماه مارس اعمال‌شده است را لغو می‌کند. البته کسانی که از این کشور به اسپانیا وارد می‌شوند باید قاعده قرنطینه دو هفته‌ای را رعایت کنند.


بازار خودروی اروپا زیر سایه رکورد


بازار خودروی اروپا هم در ماه آوریل به دلیل بحران کرونا درهم‌شکسته است. بر اساس اطلاعات اتحادیه Acea در اتحادیه اروپا در ماه آوریل 270 هزار و 682 اتومبیل جدید فروش رفته است که تعداد آن‌ها 76.3 درصد کم‌تر از ماه مشابه در سال گذشته بوده است. در ژانویه و فوریه سال جاری میلادی هم فروش خودرو در اتحادیه اروپا به‌شدت کاهش داشته است. در ماه مارس هم فروش خودرو به بیش از نصف کاهش پیداکرده و در آوریل هم به دلیل وخیم‌تر شدن اوضاع کرونا مجدداً دوباره کاهش پیداکرده است. به دلیل بحران کرونا اکثر مراکز ثبت‌نام خودرو در اروپا در ماه آوریل تعطیل بودند. در کشورهایی که بحران کرونا با شدت بیشتری هجوم آورده بود میزان فروش خودرو کاهش چشمگیرتری داشته است. در ایتالیا ثبت‌نام خودرو 97.6 درصد در اسپانیا 96.5 درصد بیشترین کاهش را تجربه کرد. همچنین در فرانسه هم فروش خودرو در ماه آوریل 88.8 درصد کاهش داشته است. در آلمان هم ثبت‌نام‌های جدید خودرو 61.1 درصد کاهش داشته است.


درخواست فرانسه و آلمان برای کمک ۵۰۰ میلیارد یورویی


فرانسه و آلمان برای کمک به جبران زیان اقتصادی اروپا در اثر شیوع ویروس کرونا خواستار اجرای طرح بازسازی ۵۰۰ میلیارد یورویی شدند. این اعتبار بازسازی، صرف جبران خسارت‌ها در بخش‌هایی از اتحادیه اروپا خواهد شد که این بحران بیشترین زیان اقتصادی را به آن‌ها وارد آورده است.


مکرون


امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه


امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در بیانیه‌ای مشترک گفته‌اند که پیشنهاد کرده‌اند کمیسیون اروپا اختیار داشته باشد به نام اتحادیه اروپا از بازارهای مالی پول قرض کند. اختصاص این بودجه باید به تأیید هر ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا برسد. مکرون این ابتکار فرانسه و آلمان را «گام بزرگی به جلو» خواند و گفت این اولین بار است که دو کشور با هم پیشنهاد وام گرفتن اتحادیه اروپا را مطرح کرده‌اند.


مرکل گفت دو کشور طرفدار اصلاح قوانین ادغام و رقابت اتحادیه اروپا هستند تا پس‌ازاین بحران، شاهد اروپایی قوی‌تر و سربلندتر باشیم. او گفت کشورهای عضو اتحادیه اروپا و هیئت اجرایی آن برای جبران اثرات اقتصادی این همه‌گیری مجموعاً ۳ تریلیون یورو بودجه در نظر خواهند گرفت. سران این دو کشور گفتند به دنبال «توافقی فوری» بر سر بودجه اتحادیه اروپا و اعتبار پیشنهادی برای بازسازی هستند.


اما احتمال دارد این طرح پیشنهادی با مقاومت کشورهایی همچون هلند روبه‌رو شود که در آن‌ها مردم بر مهار بودجه‌های دولتی تأکید دارند. آلمان نیز مدت‌ها در برابر طرح استقراض مشترک مقاومت می‌کرد، اما مرکل گفت: «این بحران استثنایی است، پس ما هم این راه‌حل نامعمول را برمی‌گزینیم.»


بازگشت نیم میلیون شهروند اروپایی گرفتار کرونا به قاره سبز


اتحادیه اروپا بیش از نیم میلیون شهروند گرفتار در بند محدودیت‌های کرونایی را از خارج مرزها به کشورهای عضو این اتحادیه بازگردانده است.


این اقدام نتیجه تلاش هماهنگ یک کارگروه کنسولی است که از هفدهم مارس، زمان اعمال محدودیت‌های تردد ناشی از شیوع بحران کرونا در اغلب کشورها با هدف بازگرداندن شهروندان اروپایی به کشورهایشان تشکیل‌شده بود. بر اساس این گزارش، از زمان آغاز به فعالیت این کارگروه در ۱۷ مارس گذشته تاکنون بیش از نیم میلیون شهروند اروپایی به‌رغم محدودیت‌های ناشی از بسته شدن مرزها و لغو پروازهای بین‌المللی به کشورشان بازگردانده شده‌اند.



10 کشور نخست اروپایی آلوده به کرونا


پایگاه اطلاع‌رسانی «شنگن ویزا انفو» SchengenVisaInfo با انتشار گزارشی در این خصوص به نقل از شارل میشل،‌ رئیس شورای اتحادیه اروپا ضمن تشکر و قدردانی از تلاش‌های مستمر و حرفه‌ای اعضای کارگروه یاد شده شمار دقیق شهروندان اروپایی را که در زمان اعمال محدودیت‌های شدید به کشورهایشان بازگردانده شدند ۵۸۰ هزار نفر اعلام کرده است.


تصاویر غارت فروشگاه‌ها و صف‌های طولانی در غرب


نظام بهداشتی بسیاری از کشورهای قدرتمند و ثروتمند جهان در پی شیوع این ویروس درهم‌شکسته و اقتصاد و سیاست در بسیاری از این کشورهای به‌اصطلاح جهان اولی با چالش‌های جدی مواجه شد. کشورهای متحد پشت‌هم را خالی کردند و با در نظر گرفتن منافع شخصی تا مرز جدایی پیش رفتند.


اما دراین‌بین، پدیده دیگری هم در کشورهای غربی جلب‌توجه می‌کرد. «صف کشیدن» برای خرید اقلام مختلف از مایحتاج اولیه تا لوازم بهداشتی و چیزهای عجیب مثل خرید اسلحه و ماری‌جوانا. صف‌های کیلومتری دریافت بسته‌های کمک غذایی به دنبال بحران اقتصادی ناشی از کرونا و افزایش بیکاری در کشورهای آمریکایی و اروپایی حکایت از اوضاع فاجعه‌بار این کشورها داشت و دارد. اوضاعی که بسیاری از افراد قشر متوسط این کشورها را به زیرخط فقر کشانده و آن‌ها را مجبور کرده صحنه‌هایی را رقم بزنند که پیش‌ازاین در کشورهای آفریقایی و بعضاً آسیایی دیده می‌شد.


بعد از باز شدن پای کرونا به کشورهای اروپایی و آمریکا، موجی از هراس و دلهره مردم این کشورها را بر آن داشت تا با هجوم به فروشگاه‌ها، به ذخیره مواد غذایی و اقلام بهداشتی و محافظتی مثل ماسک رو بیاورند. این هجوم در حدی بود که به‌سرعت این کشورها را با کمبود مایحتاج مردم روبرو و قیمت‌ها را چند برابر کرد.



تجمع گسترده مردم اروپا و آمریکا برای خرید مواد غذایی در مقابل فروشگاه‌ها 


اواخر اسفند و در پی اعلام وضعیت فوق‌العاده در آمریکا، خبرگزاری رویترز در گزارشی به توصیف این مسئله پرداخت.



فروشگاهی در شهر «آنیون» ایالت نیوجرسی در ساعت ۸ صبح فعالیت خود را شروع کرد و تمامی موجودی شیر و بطری‌های آب آن ظرف ۵ دقیقه تمام شد.



در شهر «آستین» ایالت تگزاس هم بنزین مخازن پمپ‌های بنزین خالی شد. هیچ بطری مایع سفیدکننده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای «هوم دیپو» در شهر «فرفکس» ایالت ویرجینیا پیدا نمی‌شود.


بنا بر گزارش روزنامه انگلیسی «دیلی‌میل»، در پی شیوع ویروس کرونا، مردم وحشت‌زده انگلیس به سمت فروشگاه‌های مواد غذایی هجوم برده‌اند و با تشکیل صف‌های طولانی در سه هفته اخیر بیش از یک میلیارد پوند مواد غذایی خریداری کرده‌اند. با ادامه این روند، دولت انگلیس از شهروندان این کشور درخواست کرده که از خالی کردن قفسه‌های فروشگاه‌ها بپرهیزند و بیشتر به فکر قشر آسیب‌پذیر جامعه باشند.


چین: داروی کرونا را تولید کردیم


دانشمندان دانشگاه پکن در تازه‌ترین کشف خود، دارویی تولید کرده‌اند که از طریق کوتاه کردن دوره درمان و افزایش ایمنی کوتاه‌مدت بدن در برابر ویروس، کرونا را درمان می‌کند. «سونی شی» رئیس مرکز ژنتیکی دانشگاه پکن دراین‌ارتباط به رسانه‌ها گفت با توجه به اینکه نتایج آزمایش این دارو بر روی موش‌های آلوده به کرونا مثبت بوده در حال برنامه‌ریزی برای آزمایش بالینی دارو روی انسان هستیم. او اظهار کرد این دارو بر پایه پادتن بیماران بهبودیافته از کرونا تهیه‌شده است. این محقق چینی ابراز امیدواری کرد که با توجه به طولانی بودن فرآیند ساخت و تولید واکسن، این دارو اواخر امسال آماده عرضه عمومی باشد. مقامات بهداشتی چین پیش‌ازاین اعلام کرده بودند در کنار تلاش برای یافتن داروی کرونا، در حال آزمایش پنج واکسن ضد کرونا هستند.



گزارش‌ها حاکی است علاوه بر چین، حدود ۱۰۰ پروژه تولید واکسن کرونا نیز در سراسر جهان در حال اجراست.



بااین‌حال سازمان جهانی بهداشت می‌گوید ساخت واکسن به حداقل ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز دارد.


حمایت ژاپن از مشارکت تایوان در سازمان بهداشت جهانی


به‌رغم مخالفت‌های چین با ورود تایوان به سازمان جهانی بهداشت، ژاپن در کنار آمریکا از مشارکت این جزیره در این سازمان حمایت کرد. روزنامه ژاپن تودی روز چهارشنبه گزارش کرد که این درخواست در جریان برگزاری اجلاس فضای مجازی سازمان بهداشت جهانی مطرح‌شده و توکیو بر مشارکت تایوان در مسائل مرتبط با مهار همه‌گیری در مجمع عمومی سازمان تأکید و از آن حمایت کرده است. پیش‌ازاین وزیر خارجه آمریکا و برخی از سیاستمداران آن کشور نیز درخواست مشابهی مطرح کرده و از چین به دلیل ممانعت از ورود تایوان به مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرده‌اند. چین اما تأکید کرده است که این بخشی از سیاست‌بازی‌های آمریکا و شماری از متحدانش ازجمله استقلال‌طلبان در تایوان است تا اهداف انشعاب‌طلبانه خود را تحقق بخشند.


افزایش تلفات کرونا در چهار کشور عربی


شمار جان‌باختگان ناشی از شیوع ویروس کرونا در چهار کشور عربی ازجمله عربستان و عراق، افزایش یافت. آمار فوتی‌های کرونا روز گذشته در عربستان ۹ مورد، عراق ۴ مورد، سومالی ۲ مورد و مغرب نیز یک مورد اعلام شد. وزارت بهداشت عربستان امروز از ثبت ۹ مورد فوتی و ۲ هزار و ۵۰۹ مورد ابتلای جدید به کرونا خبر داد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که شمار کل مبتلایان به کرونا تاکنون به ۵۹ هزار و ۸۵۴ مورد، فوتی‌ها به ۳۲۹ مورد و بهبودیافتگان نیز به ۳۱ هزار و ۶۳۴ رسیده است. وزارت بهداشت سومالی نیز در بیانیه‌ای از ثبت ۴۷ مورد ابتلا و ۲ فوتی جدید خبر داد.



10 کشور اول جهان که بیشترین بیماران و جان‌باختگان کرونا را ثبت کرده‌اند


شمار مبتلایان به کرونا در سومالی به ۲ هزار و ۵۰۲ مورد، فوتی‌ها به ۵۹ مورد و بهبودیافتگان نیز به ۱۷۸ مورد رسیده است. وزارت بهداشت عراق نیز از ثبت چهار فوتی و ۵۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و اعلام کرد که تاکنون ۲ هزار و ۳۶۶ نفر بهبودیافته‌اند. شمار فوتی‌های کرونا در عراق از ابتدا تاکنون به ۱۳۱ مورد، مبتلایان به سه هزار و ۳۶۶ مورد و بهبودیافتگان نیز به ۲ هزار و ۶۱۱ مورد رسیده است.


وزارت بهداشت مغرب نیز امروز از فوت یک نفر و ابتلای ۷۱ مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داد. مجموع فوتی‌های مبتلا به کرونا در مغرب به ۱۹۳ تن، مبتلایان به هفت هزار و ۲۳ مورد و جان‌باخته‌های به 3 هزار و ۹۰۱ تن رسیده است. ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.


اندونزی: عربستان برگزاری حج را تعیین تکلیف کند


اندونزی از دولت سعودی خواست تا با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعلیق ادای مناسک حج عمره در عربستان، هرچه زودتر تکلیف برگزار شدن یا نشدن مراسم حج تمتع امسال را مشخص کند. با توجه به اینکه مقامات آل سعود به دلیل شیوع ویروس کرونا ادای مناسک حج را در ماه مارس تا اطلاع ثانوی به تعلیق درآورده است، سخنگوی وزارت اوقاف اندونزی از دولت سعودی خواست تا هرچه زودتر تکلیف برگزار شدن یا نشدن مراسم حج امسال را مشخص کند.


سفر به مکه


«عمان فتح الرحمن» گفت که کشورش امیدوار است دولت سعودی تا پیش از پایان ماه رمضان تصمیم خود را دراین‌باره اعلام کند و اندونزی تمامی قراردادهای اسکان و حمل‌ونقل و دیگر توافقنامه‌ها را با طرف سعودی به حالت تعلیق درآورده است. اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد و سال گذشته ۲۳۱ هزار نفر از این کشور در مراسم حج شرکت کردند که بیشترین آمار در میان کشورهای اسلامی است. سال گذشته ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان مناسک حج تمتع را در عربستان ادا کردند. مناسک حج تمتع از پایان ماه جولای میلادی آغاز می‌شود. پس از نفت درآمده‌ای حاصل از حج تمتع و عمره دومین منبع درآمد عربستان است.


روسیه: غرب از حربه کرونا برای اعمال فشار سیاسی علیه سوریه استفاده نکند


نماینده روسیه در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در شهر «ژنو» در سوئیس بعدازظهر سه‌شنبه از کشورهای غربی که با حربه کرونا قصد اعمال فشار سیاسی علیه برخی کشورها ازجمله سوریه را دارند، انتقاد کرد.


«گنادی گاتیلوف» نماینده روسیه در مقر اروپایی سازمان ملل در رشته توییت‌هایی دراین‌باره نوشت: «کشورهای غربی به‌جای کمک به بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده در سوریه، از کووید-19 با اهداف سیاسی استفاده می‌کنند و مقامات سوری به تخریب عمدی نظام بهداشتی کشور خود متهم می‌شوند.» گاتیلوف در ادامه نوشت: «مردم جهان آگاهند و کاملاً آشکار است که این تحریم‌ها اجازه نمی‌دهد مقامات سوریه یا افرادی که اقدام‌های بشردوستانه انجام می‌دهند به‌طور مؤثری واکنش نشان داده و به نیازمندان کمک کنند.» این مقام ارشد روس در توییتی دیگر نوشت: «درحالی‌که هنوز خطر شیوع عفونت وجود دارد، آمریکایی‌ها تجهیزات سرکوب شورش را به زندان‌های تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه وارد می‌کنند. این در حالی است که واردات دارو یا تجهیزات پزشکی به شمال شرقی سوریه باید در اولویت باشد.» دولت آمریکا تاکنون به درخواست‌های مختلف از سوی مجامع جهانی و بین‌المللی برای رفع تحریم‌ها علیه ایران، سوریه، کره شمالی و ونزوئلا روبه‌رو شده اما تابه‌حال اقدامی برای تعلیق یا رفع آن‌ها انجام نداده است.


ابتکار جالب افغانستان برای حمایت از فلسطین در شرایط شیوع کرونا


افغانستان در آستانه روز قدس و گسترش روزافزون ویروس کرونا، با نصب تابلوهای مزین به شعارها و تصاویر بیت‌المقدس و فلسطین در کنار تصاویر رهبران افغانستان راهکار متفاوتی را برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و قدس شریف در پیش‌گرفته است. این روزها در مناطق پرازدحام، میدان‌های شلوغ و پرتردد شهرهای کابل، هرات، ننگرهار، بدخشان، فاریاب و مزار شریف افغانستان تصاویر رهبران جهادی و سیاسی این کشور همراه با شعارهای حمایت از قدس و فلسطین در معرض دید مردم قرار داده‌شده است.



شماری از عالمان دینی، فرهنگی و سیاسی، تبلیغات گسترده‌ای در این راستا در صفحات اجتماعی نیز ایجاد کرده‌اند تا وظیفه خود را در قبال قدس و فلسطین ادا کرده باشند، زیرا امکان آن وجود دارد که مراسم رسمی در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا برگزار نشود. شورای حامیان قدس و اخوت اسلامی افغانستان در کنار دیگر نهادهای فرهنگی و دینی این کشور پس‌ازآن که تظاهرات و تجمعات مردمی به علت جلوگیری از گسترش ویروس کرونا ممنوع اعلام شد، تصمیم گرفتند که راهکار متفاوتی در حمایت از فلسطین و قدس راه‌اندازی کنند. مردم مسلمان افغانستان خود را مکلف می‌دانند تا از مردم مظلوم فلسطین در قبال تجاوزات و اشغال رژیم صهیونیستی با روش‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تبلیغی دفاع کنند. 


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب