شرحی بر دعای ابوحمزه ثمالی در «بشنو از نی»
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از موضوعات مهم دین اسلام دعوت به تفکر و اندیشه است. اهمیت تفکر آنچنان است که آن را از بهترین عبادتها شمردهاند. ایام ماه پرفضیلت رمضان، ماه نزول قرآن یکی از فرصتهای مناسب برای تدبر و اندیشیدن است. خبرگزاری آنا در پرونده «سی روز سی کتاب» بنا دارد کتابهایی مناسب مطالعه در این ماه پربرکت را معرفی کند.
در روز بیستوپنجم از ماه مبارک رمضان شما را با کتاب «بشنو از نی» اثر آیتالله علی صفائی حائری آشنا میکنیم.
ماه رمضان، ماه نزول قرآن، ماه توبه و خیر و بركت و رحمت الهی است كه در آن بندگان مشتاق حضرتش، دعوت معبود خویش را لبیک گفته و به ضیافت او میشتابند. مناجات و راز و نیاز با پروردگار در این ماه جایگاه ویژهای دارد و روزهدارن و بندگان مخلص تلاش میکنند با مناجات و ادعیه وارده از سوی ائمه اطهار به درگاه خداوند توبه و استغاثه کرده و به او نزدیک شوند. دلدادگان حضرت دوست چه شبها و روزها با کلماتی که از قافلهسالاران راه عشق آموختهاند، خدا را خواندهاند و صدا زدهاند.
دعای ابوحمزه ثمالی یکی از مشهورترین دعاهایی است که بسیاری از مردم به صورت انفرادی یا در جلسات بزرگ و کوچک در شبها یا سحرهای ماه مبارک رمضان میخوانند به طوری که تبدیل به یک سنت در ماه نزول قرآن شده است.
دعای ابوحمزه ثمالی دعایی از امام سجاد (ع) شامل صفات خداوند، اسم اعظم و همچنین دربردارنده مفاهیمی مانند دشواریهای قبر و قیامت، سنگینی بار گناهان و لزوم اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم(ص) و خاندان معصومش است. در این دعا راههای تضرع به درگاه خداوند، توبه و راه و رسم پرهیزگاری ترسیم شده است.
این دعا را ابوحمزه ثمالی از امام سجاد(ع) نقل کرده است به همین دلیل به این نام مشهور و معروف شده است. شرحهای متعددی از طرف علما بر این دعا نوشته شده است که کتاب «بشنو از نی» یکی ار آنهاست.
در اين کتاب آیتالله صفائی حائری با ارائه تحليلی از دعا، مروری شده به دعای ابوحمزه ثمالی و آن را در دوازده فراز؛ توجه، حيرت و تنهايی، امن، حمد، قصد، اقرار، اعتذار، طلب، خستگی در راه، ايمان، توحيد و خواسته ها، توضيح و تفسير مینمايد.
کتاب «بشنو از نی» در قطع رقعی و 147 صفحه از سوی انتشارات لیلة القدر در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/