دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1399 - 13:00

طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در رستوران‌ها چگونه است؟

طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در رستوران‌ها از سوی ستاد پیشگیری و مراقبت کرونا اعلام شد.
کد خبر : 489473
157118667.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گام دوم مبارزه با ویروس کرونا در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در رستوران‌ها اعلام شد.


بخشی از دستورالعمل‌های رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در رستوران‌ها بر اساس اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا به شرح زیر است: 



  • رعایت فاصله یک تا دو متری بین کارکنان رعایت شود.

  • از سیستم تهویه استفاده شود.

  • در صورتی‌که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد باید در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و حداقل فاصله یک متر رعایت شود.

  • در صورت مواجهه با مشتری حداقل فاصله یک متر رعایت شود.

  • چیدمان میز غذاخوری و نشستن مشتری باید به گونه‌ای باشد که حداقل فاصله یک متر رعایت شود.

  • ضرورت استفاده از محافظ یا شیلدهای محافظتی برای میز صندوق‌دار و نوار نقاله متحرک یا پیشخوان فروش

  • دریافت وجه نقد ممنوع است و پرداخت‌ها ترجیحاً به‌صورت آنلاین یا با استفاده از اپ‌ها و یا کارت‌خوان صرفاً توسط مشتری انجام شود.

  • عرضه موادغذایی با استفاده از سفارش‌‌پذیری تلفنی یا اینترنتی و صرفاً جهت بیرون‌بری باشد.

  • ارائه خدمات به‌صورتی‌که صف ایجاد نشود. (از جمله استفاده از پیک)

  • عدم برگزاری مراسمات تا بهبود شیوع بیماری

  • کاهش ظرفیت پذیرش مشتری تا 50 درصد باشد.


راهنمای گام دوم مبارزه با کووید-۱۹ در بحث فاصله‌گذاری اجتماعی در رستوران‌ها، مواردی را به‌منظور رعایت بهداشت موادغذایی هم اشاره کرده که برخی از این موارد عبارتند از: 


- موادغذایی فاقد بسته‌بندی حتماً باید پوشش بهداشتی داشته و در ظروف مناسب نگهداری شود.


- تحت هیچ شرایطی غذا جز در زمان سرو و مصرف نبایستی به‌صورت روباز قرار گیرد.


-از نگهداری لاشه گوشت و مرغ و انواع محصولات گوشتی و پروتئینی به‌صورت روباز و خارج از یخچال خودداری شود.


- سعی شود تهیه طیور و محصولات آن به‌صورت بسته‌بندی دارای مجوز دامپزشکی باشد.


در این دستورالعمل به نکاتی در ارتبط با بهداشت ابزار و تجهیزات نیز مطرح شده که اهم این موارد بدین شرح است:



  • کلیه تجهیزات مورد استفاده در طبخ و فرآوری به‌طور مستمر گندزدایی (حداقل یک‌بار قبل از شروع کار،  یک‌بار بعد از هر شیفت کار و یک‌بار هم بعد از پایان کار روزانه) شود.

  • از نگهداری و چیدن ظروف غذا و قاشق و چنگال برروی میز سرو خودداری شود.

  • کلیه ظروف و تجهیزات از جمله قابلمه، قاشق، لیوان و ... در زمان عدم استفاده در داخل قفسه‌های پوشش‌دار نگهداری شود.

  • استفاده از قند‌دان و نمک‌دان و نظایر آنها تا اطلاع ثانوی خودداری شود.


لازم به ذکر است اقدامات مطرح شده به‌منظور محافظت از کارکنان و کاهش میزان خطر قرار گرفتن در معرض بیماری کرونا است.


انتهای پیام/ ۴۱۰۵


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب