وزارت علوم یا کشور؛ کدام نهاد مقصر اصلی در ماجرای «مدرک جعلی سینا کمالخانی» است؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جعلی بودن مدرک تحصیلی «سینا کمالخانی»، منتخب تفرش در مجلس یازدهم سبب شد دوباره موضوع آموزشگاههای غیرانتفاعی بدون مجوز در کشور داغ شود.
مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد کمالخانی از مؤسسه آموزش عالی تفتان صادر شده است؛ یعنی این منتخب مجلس اعلام کرده که در این مؤسسه درس خوانده و کارشناسی ارشد گرفته است. بعد از بررسی شورای نگهبان مشخص شد که مدرک او توسط وزارت علوم تأیید نشده است.
در همین زمینه عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در تشریح نشست این شورا گفت: با توجه به اعلام نظر رسمی وزارت علوم مدرک سینا کمالخانی به دلیل اینکه آن مؤسسه اعتبار ندارد درنتیجه مدرک ایشان هم اعتبار ندارد و نمیتواند به مجلس یازدهم راه پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه سینا کمالخانی منتخب تفرش در انتخابات مجلس یازدهم، از راهیابی به مجلس بازماند، گفت: بعد از بررسیهای مفصل شورای نگهبان از وزارت آموزش عالی و دستگاههای دیگر مشخص شد مؤسسهای که مدرک تحصیلی نماینده منتخب را صادر کرده، مجوز رسمی از وزارت علوم ندارد و طبعاً مدرکی هم که صادر شده قابل اعتبار نیست.
منتخب جوان تفرش مدرک کارشناسی ارشد خود را از «مؤسسهٔ آموزش عالی تفتان» در رشتهٔ جامعهشناسی اعلام کرده بود. حالآنکه «این مؤسسه اساساً جزو مؤسسات مورد تأیید آموزشی نیست و در مدرک صادره با حذف مرکز آموزشهای الکترونیک وانمود شده که او از مؤسسهٔ آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان، مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده است».
البته جعلی بودن یا نامعتبر بودن موسسه آموزش عالی تفتان در هالهای از ابهام قرار دارد. حال موسسه آموزش عالی تفتان در بیانیهای اعلام کرد: «موسسه آموزش عالی غیردولتی – غیرانتفاعی تفتان با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را آغاز نموده و در مقاطع کاردانی (حسابداری – بازرگانی) کارشناسی ناپیوسته (حسابداری – مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت بیمه، مترجمی زبان انگلیسی) دانشجو میپذیرد. این موسسه تنها موسسهای است که با این نام در کشور جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند و هیچ واحد بینالمللی، مجازی و شعبهٔ دیگری در سایر شهرستانهای کشور ندارد».
یعنی این موسسه اصلاً مقطع کارشناسی ارشد ندارد و سینا کمالخانی یا مدرکش را جعلی گرفته یا اینکه به دام یکی از مؤسسات آموزشی غیرمجاز افتاده است. در هر دو صورت شورای نگهبان اعلام کرد که این فرد نمیتواند وارد بهارستان شود.
در همین مورد برخی اختلافنظرها وجود دارد که مرجع رسمی برای استعلام مدارک تحصیلی داوطلبان کدام نهاد است؛ وزارت کشور یا شورای نگهبان؟
شورای نگهبان اعلام کرد که باید وزارت کشور و هیئتهای اجرایی استعلام مدارک تحصیلی نامزدان انتخابات را انجام دهد. در همین مورد وزارت کشور هم عنوان کرد: «در قانون ۴ مرجع رسمی به نام وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادستانی کل و سازمان ثبتاحوال برای استعلام در خصوص صلاحیت داوطلبان وجود دارد و ما برای دریافت سوابق داوطلبان با این مراجع چهارگانه مکاتبه و استعلام میکنیم».
دبیر ستاد انتخابات کشور در رابطه با مدرک تحصیلی یکی از داوطلبان که اخیراً مطرح شده اعلام نمود برای ایشان نیز مانند سایر داوطلبان در تاریخ ۱۴ آذرماه ۱۳۹۸ از وزارت علوم استعلام سیستمی انجام دادیم که مدارک ۱۶۰ داوطلب توسط وزارت علوم دارای مغایرت اعلام شد که در هیئتهای اجرایی و نظارت به آنها توجه شد؛ لکن در مورد ایشان و تعدادی دیگر، پاسخی از سوی وزارت علوم دریافت نشد. لذا در آن بازه زمانی، امکانی برای کشف بیاعتباری مدرک موصوف برای هیئتهای اجرایی و نظارت فراهم نبود.
این صحبتهای دبیر ستاد انتخابات وزارت کشور نشاندهنده این است که این وزارتخانه توپ مدرک جعلی داوطلبان را به زمین وزارت علوم انداخته است. البته موضوع مؤسسات جعلی که توسط وزارت علوم تأیید نشدهاند چند سالی است که داغ شده و این بار یکی از حوزههای انتخابیه مجلس ناخواسته قربانی مؤسسات غیرمجاز شد و یک سال از داشتن نماینده محروم خواهد شد. وزارت علوم باید در خصوص مؤسسات غیرمجاز فکری اساسی کند تا اینگونه مردم یک شهرستان یا منطقهای به بازی گرفته نشوند.
در رزومه سینا کمالخانی آمده که متولد ۲۲ خرداد ۱۳۶۶، متأهل و صاحب یک فرزند. او نوشته «فلسفه غرب» را در دانشگاه تهران خواندم و در رشته جامعهشناسی کارشناسی ارشد گرفتم. در دوران تحصیل از فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در دانشگاه غافل نشده و تجربیاتی کسب کردم. همچون سردبیری چندین نشریه دانشجویی و دبیری چند همایش از جمله «یوسف زمان در چاه» با موضوع بررسی ابعاد ربایش امام موسی صدر و همچنین همایشی با عنوان «آوینی، متفکر دوران گذار» با موضوع بررسی ابعاد فکری و شخصیتی شهید آوینی.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/