دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1399 - 14:12
ربیعی در نشست خبری:

دولت در مقابل کرونا دست روی دست نگذاشته است

سخنگوی دولت گفت: دولت همزمان با مبارزه و تلاش برای رفع تحریم‌ها دست روی دست نگذاشته است و هر روز سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم را صورت می‌دهد.
کد خبر : 484398
AG8I0086.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی ربیعی ظهر امروزدر نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: امروز دولت با مسئله سلامت انسان‌ها با همه ابعاد آن روبه‌رو است. این نیازمند یک درد مشترک میان دولت، نخبگان و جامعه است.


وی افزود: دولت باید با پیامدهای منفی کرونا از جمله بیکاری و رکود مبارزه کند، اما آثار تحریم این مبارزه را سخت‌تر کرده است. هیچ جامعه کرونازده‌ای در دنیا را سراغ نداریم که با چنین شرایط ظالمانه‌ای روبه‌ور شده باشد. فاصله‌گذاری هوشمند راه‌حلی برای پاسخگویی چندجانبه به این بحران بوده که در ایران به صورت مضاعف با آن روبه‌رو هستیم.


سخنگوی دولت تأکید کرد: ما باید مراقب سایر شئونات زندگی مردم هم باشیم. دولت یازدهم تحریم‌زدا و سلامت‌محور بود. در دولت داوزدهم هم مبارزه با کرونا محور اصلی سال‌های آخر دولت قرار گرفته است.


ربیعی گفت: تلاش‌های دولت برای رفع تحریم‌ها هم در راستای سلامت جامعه است. دولت همزمان با مبارزه و تلاش برای رفع تحریم‌ها دست روی دست نگذاشته است و هر روز سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم را صورت می‌دهد.


وی افزود: به این معنا این دولت به دنبال این است که هم تحریم ها را به عقب براند و هم جامعه را در برابر همه اشکال بیماری و از جمله کرونا محفوظ و سالم نگاه دارد.


سخنگوی دولت تاکید کرد: مایل هستم به استحضار ملت ایران برسانم که  این دولت همزمان با مبارزه و تلاش برای رفع تحریم ها و به رغم همه دشواری ها، دست روی دست نگذاشته و با اتکا به ظرفیت های داخلی توانست در کمترین زمان ممکن نیازمندی‌های مردم در حوزه سلامت را بر طرف کند.


ربیعی با بیان اینکه تولیدات ماسک از ۴۰۰ هزارعدد، امروز به چهار میلیون تولید صنعتی در روز رسیده است، اظهار کرد: از نظر تولیدات مواد بهداشتی و ضد عفونی علاوه بر تامین مصرف داخلی  به مرحله صادرات نیز رسیده ایم . امروز فروشگاه‌های ما در سراسر کشور کلیه اقلام مورد نیاز بهداشتی مردم را عرضه می کنند.


وی گفت: حوزه دانش بنیان ما، اقدامات حائز اهمیت و بسیار مهمی در بخش سلامت انجام داده است، از جمله ساخت «ونتیلاتور» و کیت های تشخیص بیماری کوید۱۹ که پس از تامین نیازهای داخل، امکان صادرات آن از هم اینک موجود است.


سخنگوی دولت ادامه داد: مطابق آخرین آمار اعلام شده در ستاد ملی و دولت، هم در ابتلا و هم در فوت روندها کاهشی هستند؛  غربالگری ما از مرز ۷۲ میلیون نفر گذشت و وارد مرحله دوم از طریق تست هدفمند و رسیدن به افراد در تماس با مبتلایان شده ایم.


سخنگوی دولت تاکید کرد: لازم است یادآور شوم که ما اساسا چیزی به نام عادی شدن شرایط نداریم و همچنان باید مراعات کنیم. در این دوره ناگزیر از زندگی همراه با فاصله گذاری و رعایت پروتکل هستیم.


ربیعی خطاب به مردم، گفت: مجددا به همه ایرانیان توصیه می کنم از اپلیکیشن ماسک استفاده کنند. این اپ مورد حمایت دولت بوده و به فاصله گذاری هوشمند کمک می کند.


وی همچنین با بیان اینکه از همین فرصت استفاده می کنم و پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان را به همه مومنین تبریک عرض می کنم،گفت:  ماه رمضان برای ما، ماه برکت و رحمت و مغفرت بوده است. از خداوند متعال خواستارم به برکت این ماه بر این ویروس و بیماری که گریبانگیر جامعه ما و بشریت شده پیروز شویم.


سخنگوی دولت افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری مطرح کردند در این ماه مبارک بسیار پسندیده است که همه ما و ملت شریف ایران در پویش خیر جمعی شرکت کنند و دست یاری به سمت اقشار نیازمند و اسیب دیده از کرونا دراز کنند.


ربیعی در ادامه درباره اثر تحریم‌ها روی کمک‌های بشردوستانه، گفت: اخیرا مشاهده کردم رئیس‌جمهور آمریکا موضعی در این خصوص گرفته که این مساله را به یک خط عملیات روانی علیه ایران تبدیل کرده اند، پول‌های ما را آزاد نمی‌کنند و می‌گویند ما جاهای دیگر خرج می‌کنیم. من می گویم پولی که از صندوق بین‌المللی پول گرفتیم کجا خرج شده است. امروز همه ایرانیان درک می‌کنند اگر یک شهروند ایرانی بخواهد صادرات دارو انجام دهد با مشکل روبه‌رو می‌شود.


وی گفت : ساده ترین راه برای مشاهده حقیقت سخنان مقامات آمریکایی و آنچه رسانه ها بیگانه درباره نپذیرفتن کمک های بین المللی به ایران مطرح می کنند تلاش برای انجام یک مبادله مالی است


سخنگوی دولت با بیان اینکه تصمیم داریم از پولی که اخیرا از صندوق توسعه ملی برداشت کردیم با جزئیات تمام اعلام کنیم که چه برنامه هایی داریم، عنوان کرد: ساده‌ترین راه برای پی بردن به حقیقت و مشاهده موانعی که تحریم بر سر راه کمک های مالی و مواد غذایی ایجاد کرده است، تلاش برای به سرانجام رساندن یکی از این اقدامات از طریق سیستم‌های بانکی و بین‌المللی است‌. دولت آمریکا پاسخ بدهد کدام سیستم مالی بین‌المللی را از تحت فشار خود خارج کرده است؟


وی ادامه داد: این یک فریبکاری بیشتر نیست. امروز در خانواده ایرانیان که با ارز و دلار سر و کار دارند با ادارک کامل این اتفاق ملموس است. اگر یک شهروند عادی بخواهد مبادله ساده مالی در خارج از ایران انجام دهد با شکست مواجه می شود. حتی انتقال پول ایرانی ها برای افراد خانواده خود در خارج با هزار زحمت صورت می گیرد. از نقل و انتقال بانکی و ابتدایی ترین خدمات ما محروم هستیم. بارها و بارها با این مشکل مواجه شدیم و به راحتی می توانیم گزارش های متعددی را در فضای رسانه جهانی در این خصوص و با این موارد و جستجوی ساده به دست بیاوریم.


سخنگوی دولت تاکید کرد: آنهایی که با وجود شواهد روشن همچنان به انکار غیر انسانی و نابخشودنی نسبت به تاثیرات تحریم بر واردات دارو تاکید می کنند به نظر من باید به این سوال جواب دهند که در این صورت چرا برای واردات داروهای خریداری شده ایران به کانال های ویژه مانند کانال مالی سوییس و حتی اینستکس که به زحمت توانست یک مبادله در زمینه دارو انجام دهد، نیاز داریم؟ چرا همین‌ها نیز با مانع روبرو می‌شوند؟


ربیعی افزود: در ذیل این سوال از ایرانیانی که در برخی از رسانه های فارسی زبان مروج این دروغ می شوند تعجب می‌کنم. تکلیف صاحبان این رسانه‌ها و شبکه‌ها روشن است. این شبکه‌ها برای ناامن کردن وقایع جامعه ایران ایجاد شدند. اخیرا یادداشتی نوشتم و بارها گفتم برای مخالفِ مستقل و بدون وابستگی احترام قائل هستم. برای افرادی که برای برخی شبکه ها کار کنند دلم می خواهد یک شعر قدیمی آذری بخوانم که مضمونش این می‌شود؛ «از پلی که نامرد ساخته است رد نشو هرچند تو را سیل ببرد و در سایه روباه نخواب هرچند تو را شیر بخورد» بنابراین همچنان بحث تهدید سلامت ایرانیان ناشی از تحریم های ایالات متحده آمریکا روشن است.


وی در پاسخ به سوالی در رابطه با علت اینکه وقتی افرادی با علائم مشابه کرونا به ۴۰۳۰ تماس می گیرند و درخواست معرفی مراکز بهداشتی می کنند این مرکز اصرار دارد که نیازی به گرفتن تست نیست و به مراکز درمانی مراجعه نکنند؟ اظهار کرد: تست ما برای همه نیست و چنین بنایی نداریم مگر اینکه تست دادن به نتیجه برسد و به تولید برسد و مورد قبول واقع شود و وزارت بهداشت این تست را عرضه کند، می‌توانند از همه بگیرند و ببینند پادتن بدن چه کسی بالا است.


سخنگوی دولت اضافه کرد: در سامانه ۴۰۳۰ افرادی که تماس می گیرند به مراکز منتخب و پایگاه های سلامت ارجاع می شوند و در این مراکز پزشک آنها را ویزیت می کند و در صورت داشتن علائم ، به انجام آزمایش و حتی نمونه‌گیری نیاز می شود. این نیست که در اکثر نقاط دنیا از دم ۸۰ میلیون نفر را تست بگیرند. تست ما براساس علائم است و در همین هوشمند بودن غربالگری نوع دوم اتفاقا سراغ افرادی می رویم که هیچ تمایلی به دادن تست ندارند.


ربیعی در رابطه با اینکه آیا بازگشتن روال عادی زندگی مردم به اجتماع با تاکید دولت بر در خانه بمانیم تعارض ندارد؟ گفت: ما نباید این را تعارض ببینیم. این سیاست و استراتژی است که دو پایه دارد و به طور همزمان باید دنبال شود. به سمت تعارض بردن اینها ما را با شکست مواجه می کند. ما هم باید در خانه بمانیم، سالخوردگان و زنانی که کار می کنند باید در خانه بمانند، نباید پاساژگردی داشته باشیم. کودکان باید در خانه بمانند، مدارس و دانشگاه تعطیل است که در خانه بمانند.


وی خاطرنشان کرد: بنای ما بر این است افرادی که باید در خانه بمانند و در کنار این حفظ جان، مقابله با بیکاری، بیماری و فقر هم وظیفه ماست‌. ما باید برنامه و پروتکل اشتغال داشته باشیم تا بتوانیم با پروتکل های بهداشتی زندگی کنیم. در غیر این صورت جامعه در دراز مدت قابل تحمل نمی شود. بسیاری از سیاست گذاران حوزه سلامت که تاکید اصلی بر سلامت دارند امروز بر سلامت دراز مدت تاکید دارند.


سخنگوی دولت با بیان اینکه ما به سلامت دراز مدت نیاز داریم، تصریح کرد: سلامت دراز مدت ممکن است فقط از ویروس کرونا آسیب نبیند. خانواده فقیر و بیکار شده آسیب پذیری زیادی در مقابل کرونا دارد. از جمع رسانه‌ها خواهش می‌کنم این را بر اساس یک استراتژی واحد جلو ببرند نه یک دوگانه.


وی ادامه داد: بنابراین اصل بر در خانه ماندن است و بیرون ماندن از خانه استثنا دارد. ما آن روز قادر هستیم بگوییم هم زندگی مردم را حفظ کردیم و هم بر بیماری غلبه کردیم. اگر امروز این استراتژی را دنبال نکنیم در روزگاری نه چندان دور با جامعه ای بحران زده از آلودگی روبرو خواهیم بود.


ربیعی در پاسخ به سوالی در خصوص خدمات سپاه طی سال‌های اخیر گفت: همه ما پاسدار هستیم، پاسدار ارزش‌ها، جان و معیشت مردم هستیم.


وی ادامه داد: سپاه پاسداران نتیجه انقلاب اسلامی است، دوره‌ای بود که در جنگ سپاه حافظ کشور بود و اگر رشادت‌های سپاه در کنار ارتش و روحیه بسیج مردم نبود جنگ تحمیلی نتیجه دیگری داشت. به گفته ارتشبد فردوست وقتی عراق یک حرکت کوچک در کرمانشاه آغاز کرد ما نگران سقوط تا تهران را داشتیم.


سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز سپاه در کنار مردم است، گفت: از حمایت‌های مقام معظم رهبری برای پای کار آمدن همه نهادهای عمومی جهت مبارزه با کرونا تشکر می‌کنم. جلسه‌ای با حضور سپاه پاسداران، بسیج، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و هلال احمر و بهزیستی برگزار کردیم که خوشبختانه ستاد اجرایی، بنیاد مستضعفان و سپاه در کنار سازمان‌های مردم نهاد قرار گرفته اند.


وی ادامه داد: امروز دولت، نهادهای زیرنظر مقام معظم رهبری و سازمان‌های مردم نهاد، مثلث خوبی را تشکیل داده اند. تلاش داریم از تمام ظرفیت‌های نظام برای مبارزه با کرونا استفاده کنیم.


سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در مورد سازوکار توزیع منابع یک میلیاردی برداشته شده از صندوق توسعه ملی گفت: این پول به طور دقیق پس از تبدیل به دو امر اختصاص یافت. حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت با اولویت تقویت و ساماندهی تولید دارو و یا در صورت لزوم واردات دارو، تجهیز تخت‌های بیمارستانی افزایش ICU ها برای مقابله با بیماری کرونا اختصاص خواهد یافت.


ربیعی ادامه داد: تاکید داریم شرکت‌های دانش بنیان در راستای تقویت وزارت بهداشت اقدام کنند. هر چقدر از این اعتبار مربوط به ما به التفاوت ارز آزاد و نیمایی باقی بماند به همان میزان به صندوق بیمه بیکاری جهت حمایت از کارگرانی که به دلیل شیوع بیماری کرونا بیکار شده‌اند اختصاص می‌یابد.


وی ادامه داد: صندوق بیمه بیکاری به طور شفاف همه افرادی که در بر می‌گیرد را مشخص می‌کند. تصمیم گرفته‌ایم وام ۱۲ درصدی را به نحوی در اختیار بنگاه‌ها قرار دهیم که ضمانت‌های بسیار ساده گرفته شود و همه این موضوعات نیز در سایت‌ها اطلاع رسانی خواهد شد.


ربیعی درباره آغاز سفرهای جدید ظریف به کشورهای منطقه گفت: سفر آقای ظریف به سوریه در ادامه رایزنی های منطقه ای ما برای اطمینان از تداوم صلح و خاتمه دادن به منازعات باقی مانده است. منطقه ما تحمل توامان کرونا و درگیری های داخلی و جنگ های منطقه ای را ندارد و مردم از این موضوع آسیب های جدی دیده اند.


وی همچنین گفت: در هفته‌های اخیر به دنبال شیوع کرونا این روند ملاقات‌ها با کندی روبرو شده بود و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز این موضوع را چندین بار یادآوری کرد. ما بارها اعلام کرده‌ایم که آماده کمک برای پایان دادن به همه جنگ‌ها هستیم. مبارزه جهانی با کرونا سنخیتی با جنگ‌های محلی ندارد و این نوع کشمکش‌ها تنها موجب به تنگنا افتادن موفقیت ملت‌ها در یک مبارزه عالم گیر می شود و جان افراد بیشتری را به خطر می‌اندازد.


وی افزود: ما امیدواریم که سایر کشورهای منطقه و همسایه های سوریه همین خط مشی را دنبال کنند که مردم سوریه و همسایگان آنها برای رهایی از شرّ ویروس کرونا و ویروس جنگ همه باید همکاری کنند. آقای ظریف زمانی که برگردند حتما نتایج سفر را بیشتر توضیح خواهند داد.


ربیعی درباره صحبت‌های اخیر ترامپ درباره اینکه ایران برای مذاکره منتظر دولت بعدی آمریکا است، گفت: این سخنان رئیس‌جمهور آمریکا یک اظهارنظر شخصی است و ما بارها اعلام کردیم که برای ما ساکنان کاخ سفید با هم هیچ تفاوتی ندارند. البته به اعتقاد ما ترامپ در حال فرافکنی مشکلات ناشی از فقدان مهارتش در تعامل با دنیا و درک نادرستش از تحولات منطقه و مسائل داخلی آمریکا است و از این رو اتهام زنی می‌کند تا منافع داخلی خودش را دنبال کند.


وی افزود:این اظهارات بهانه ای برای سرپوش گذاشتن شکست دولت ترامپ در به حرکت در آوردن دیپلماسی سازنده است.


سخنگوی دولت در ادامه گفت: همانطور که گفتم فرقی ندارد که چه کسی در کاخ سفید باشد، در هر حال موضع دولت ما این است که ما از اصول محکمی پیروی می‌کنیم و این اصول مبتنی بر احترام متقابل، چند جانبه گرایی و ایستادن در برابر زورگویی است و اینکه همه باید تحت آشکارترین قوانین بین المللی رفتار کنند.


وی همچنین تاکید کرد: اگر هر رئیس‌جمهور چه دموکرات چه جمهوری خواه در کاخ سفید باشد و در آِینده به قدرت برسد، مادامی که از زورگویی و تحریم و ترور دست نکشد ما با او هیچ گفتگویی نخواهیم داشت و در آن صورت سیاست های شکست خورده امروز ایالات متحده تداوم خواهد داشت.


ربیعی افزود: توصیه ما به آمریکا این است که به جای پیدا کردن مقصرهای تکراری، مسیر خود را تصحیح کند. ما گفتیم که آمریکا تحریم‌ها را بردارد و به میز ۱+۵ برگردد. کسی که برای اصول و اهداف سیاسی خود متوسل به ترور و ارعاب و تهدید می شود، مجبور است برای پوشش نمایش عجز و ناتوانی در دیپلماسی  این سخنان فرافکنانه را انجام دهد.


سخنگوی دولت تصریح کرد: ما صلح‌جو و صلح طلب هستیم و معتقدیم که در چارچوب های اعلام شده نمی خواهیم که بپذیریم یک نوع زور گفتن درپی ویروس کرونا ما را وادار به مذاکره کند.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب