دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1399 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

بازی سیاسی دقیقه نودی ردصلاحیت‌شدگان مجلس با نهادهای قانونی کشور/ فساد را اعلام کنید مجرمید!

موافقت برخی نمایندگان با تصویب طرح دوفوریتی مرتبط با شکایت از مراجع چهارگانه مورد استناد شورای نگهبان به نوعی ستیز با این شورا و خلع سلاح این نهاد محسوب می‌شود.
کد خبر : 483632
photo_2020-04-17_15-23-52.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس دهم روز چارشنبه، ۲۷ فروردین 99 دو فوریت طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن یک بند به قانون انتخابات‌های مجلس، ریاست‌جمهوری و خبرگان اضافه می‌شود. بر اساس این طرح (در صورت نهایی شدن)، نمایندگان یا داوطلبان انتخابات می‌توانند از مراجع چهارگانه، نهادها و حتی مردم عادی که طبق قانون اجازه دارند و بعضاً ملزم هستند، درباره مفاسد و تخلفات نمایندگان مجلس یا داوطلبان انتخابات به نهادهای نظارتی گزارش مستند ارائه دهند، شکایت کرده و آنها را با بازی دادن افکار عمومی، تضعیف کنند.


این طرح را نمایندگانی مانند محسن کوهکن، علی مطهری و علیرضا رحیمی و... که صلاحیتشان برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تأیید نشده، طراحی کرده و محوریت آن را بر عهده داشتند.


کدخدایی: طرح دوفوریتی همگان را به تعجب واداشت


عباسعلی کدخدایی در واکنش به این طرح دو فوریتی مجلس در صفحه اینستاگرامش نوشت: «در خبرها آمده بود که مجلس بعد از تعطیلات کرونایی و غیرکرونایی جلسه علنی داشت و ناگهان یک طرح دوفوریتی مطرح شد که همگان را به تعجب واداشت. وسط بحران کرونا چه چیز واجب‌تر از اصلاح قانون انتخابات!؟»


او ادامه داد: «انتظاری که چهار سال به پای آن نشسته بودیم! اول خیال کردم وظیفه ناتمام مجلس یعنی اصلاح قانون انتخابات و اجرای سیاست‌های کلی انتخابات موضوع دوفوریتی است! اما زهی خیال باطل! احقاق حق آن دسته از نمایندگانی که علیه آنها مثلاً گزارش خلاف واقع داده شده است!»


سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: «موضوعی حیاتی و ضروری برای کشور آن هم در این وانفسای کرونایی! آن قدر مهم که سایر مصوبات مورد نیاز کشور به تأخیر افتد و حقوق ازدست‌رفته احتمالی آن ۷۵ نفر نماینده که از اوجب واجبات شناخته شده اولویت یابد و البته که فی التأخیر آفات؟»


کدخدایی یادآور شد: «ما در شورای نگهبان البته موافق هستیم که هرکس ادعای کذبی به نمایندگان و غیرنمایندگان وارد کرد باید در محاکم پاسخگو باشد، هم قانون داریم و هم می‌توان دوباره بر آن تأکید کرد.»


او ادامه داد: «اما از آن طرف طراحان این طرح هم قول دهند وقتی مطالب برایشان روشن شد و دلایل آن هم نه در یک که بعضاً در چند جلسه توضیح داده شده از توسل به این مقام و آن مقام خودداری کرده و از حاشیه‌سازی پرهیز کنند. خودتان به مردم حوزه انتخابیه بفرمایید که دلائل چه بوده است! شاید بهتر باشد یک بند دیگر به این دوفوریتی اضافه شود که هر نماینده بعد از استماع دلایل ردصلاحیت خود موظف باشد در یک میتینگ انتخاباتی آنها را بیان و یا در رسانه‌ها منتشر نماید!؟»


قائم مقام دبیر شورای نگهبان تأکید کرد: «الحاق این بند هم زحمت ما را در مقابل سؤال خبرنگاران محترم کم می‌کند که همیشه پاسخ می‌دهیم قانون ما را از انتشار دلایل رد صلاحیت منع کرده است و هم نشان می‌دهد که نمایندگان محترم به دنبال اصلاح قانون انتخابات برای اصلاح روند جاری انتخابات هستند! در این صورت دوفوریتی آنها نیز قابل توجیه خواهد بود.»


منتخبان مردم در مجلس یازدهم مطرح شدن این طرح دوفوریتی را مصداق بارز تلاش‌های بیهوده و نافرجام مجلس دهم دانست که برخی از نمایندگانش بر ریسمان تهدید و خط‌ونشان کشیدن چنگ انداخته‌اند.


قاسم‌پور: برخی نمایندگان مجلس دهم درصدد تصویب طرح‌هایی در راستای منافع شخصی هستند


فاطمه قاسم‌پور یکی از منتخبان مردم در مجلس یازدهم در همین رابطه به خبرنگار آنا، می‌گوید: «معلوم نیست نمایندگان مجلس دهم با تصویب این دو فوریت چه موضوعی را هدف قرار داده‌اند، اما قاعدتاً این طرح در خصوص سلامت انتخابات مجلس یازدهم نیست؛ چون صحت و سلامت آن تأیید شده؛ لذا ادوار بعدی انتخابات‌ را هدف قرار داده است.»


وی می‌افزاید: «در سال جهش تولید به سر می‌بریم و با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نگرانی‌ها درباره کاهش کسب‌وکارها به خاطر کرونا، ضروری است بحث تولید بیشتر جدی گرفته شود، اما مجلس دهم در روزهای آخر عمر خود به‌جای اینکه این موضوعات را مورد توجه قرار دهد،  دوفوریت پیگیری چنین طرح‌هایی را به تصویب می‌رساند.»


منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه متأسفانه نمایندگان مجلس دهم در چنین روزهایی و با وجود شرایط حاکم درصدد تصویب طرح‌هایی هستند که برایشان آورده سیاسی داشته باشد، تأکید می‌کند: «آنها همین طرح‌ها را با هدف آورده‌های سیاسی پیگیری می‌کنند و پیگیری این طرح‌ها غیر از این را به ذهن متبادر نمی‌کند.»


قاسم‌پور می‌گوید: «چنین طرح‌هایی مجلس دهم را بیشتر مورد اتهام می‌کند و در موقعیت بدتری قرار می‌گیرد.»


به گفته او «متأسفانه یکی از ویژگی‌های منفی مجلس دهم این بود که هیچ‌گاه نسبت به مسائل اساسی واکنشی نداشت، اما به مسائل غیرضروری ورود می‌کرد.»


آیا مجلس دهم در روزهای آخر عمر خود به‌دنبال خلع سلاح شورای نگهبان هستند؟


به گزارش آنا، این اقدام برخی از نمایندگان در آخرین روزهای عمر مجلس دهم، نوعی سیاسی‌بازی، فرصت‌طلبی و مظلوم‌نمایی در شرایط امروزه حاکم بر کشور محسوب می‌شود. در واقع برخی از نمایندگان این دوره از مجلس که معمولاً از ردصلاحیت‌شدگان به حساب می‌آیند، نه‌تنها حاضر نیستند در شرایط دشواری که کرونا برای زندگی مردم رقم زده، باری از دوش  کشور بردارند، بلکه به دنبال تأمین منافع شخصی، سیاسی و جناحی خود هستند.


طرح دوفوریتی در حالی تصویب می‌شود، که بیشتر حامیان این طرح حتی برای یک بار هم نه نطقی، نه سخنی و نه حتی توئیتی برای دلداری و هم‌دردی با مردم آسیب‌دیده از کرونا از خود منتشر نکرده‌‌اند.


برخی شواهد و قرائن نشان می‌دهد که برخی نمایندگان ردصلاحیت‌شده مجلس از ابتدای تشدید شیوع ویروس کرونا، در جلسات آنلاین مجلس شورای اسلامی هم شرکت نکرده‌اند و حتی در روزهای آخر مجلس به‌طور کامل وظایف نمایندگی خود را رها کرده و بی‌انگیزه شده‌اند و فقط منتظر هستند این چند روز هم بگذرد! درصورتی‌که براساس تکالیف شرعی و قانونی نماینده موظف است تا ثانیه آخر به وظیفه وکالت خود عمل کند.


برخی کارشناسان معتقدند که تصویب‌کنندگان این طرح درصدد انتقام‌گیری از مراجع چهارگانه ذی‌صلاح، مردم و نهادهایی که وظیفه ارائه اسناد و مدارک مرتبط با تخلف کاندیداها را برعهده دارند، هستند. همچنین این کارشناسان چنین اقدامی را خطا و به ضرر استقلال نهادهای نظارتی، قانون‌گذاری، مراجع ذی‌صلاح و نیز تضعیف شورای نگهبان قلمداد می‌کنند که باید هرچه سریع‌تر با آن در سطح ملی مخالفت همه‌گیر و فراگیری صورت گیرد. در حقیقت این اقدام مجلس، نوعی مقابله و ستیز با شورای نگهبان و خلع سلاح این شورا محسوب می‌شود.


جدای از این مسئله، در شرایط فعلی که کرونا گریبان کشور را گرفته و ما با موضوعات مختلفی از جمله تأمین لوازم پزشکی و ضدعفونی‌کننده مواجهیم و از سوی دیگر با مشکلات جدی اقتصادی مانند آسیب دیدن کسب‌وکارهای خُرد، وضعیت خطرناک برخی کارخانجات تولیدی و همچنین مسائلی مانند جهش تولید و رسیدگی به وضعیت معیشتی نیازمندان مواجهیم، تصویب دوفوریت چنین طرحی یعنی دهن‌کجی به مردم و مشکلات‌شان! بنابراین بعید است فرجام چنین طرحی باب میل تصویب‌کنندگانش باشد.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته