تأثیر ویروس کرونا بر زنجیره تأمین غذا/ خانوارهای آسیبپذیر، بیشترین تأثیرپذیری را دارند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش تازه خود، با اشاره به اینکه تأثیرات کامل بیماری کووید-۱۹ و ویروس کرونای جدید همچنان در حال آشکار شدن است، تصریح میکند که این شیوع، تأثیرات منفی قابلتوجهی بر تمامی افراد دخیل در سرتاسر زنجیره تأمین غذا دارد.
گزارش فائو نشان میدهد در شرایطی که مواد غذایی کافی برای تغذیه تمامی افراد وجود دارد، شیوع بیماری کووید-۱۹ بهصورت بالقوه میتواند زنجیرههای حیاتی تأمین مواد غذایی را هم ما بین کشورها و هم درون کشورها – بین مناطق روستایی و شهری – به شکل شدیدی مختل کند.
این وضعیت احتمالاً تأثیرات منفی قابل توجهی خصوصاً بر گروههای آسیبپذیر خواهد داشت، گروههایی همچون کارگران غیررسمی، جمعیتهای آسیبپذیر شهری و دیگر گروههایی که برای تأمین نیازهای غذایی خود تا حد زیادی به بازار متکی هستند. کاهش یا از دست دادن درآمد به همراه قیمتهای ناپایدار میتواند تأثیراتی جدی بر (وضعیت حاد) امنیت غذایی و سطح سوءتغذیه این جمعیتها داشته باشد.
این تأثیرات میتوانند بهصورت بالقوه خانوارهای آسیبپذیر را بهسوی اتخاذ سازوکارهایی همچون کاهش شمار وعدههای غذایی، افزایش نرخ ترک تحصیل، کاهش امکانات در دسترس برای پوشش هزینههای مرتبط با سلامت و پزشکی، خشونتهای جنسیتی، فروش ابزارآلات تولیدی (کار و پیشه) و غیره، سوق دهند.
در این شرایط، فائو برنامههای جاری خود در کشورهای مختلف را که متمرکز بر تقویت تابآوری و ارائه کمکهای بشردوستانه هستند را بازبینی و تأثیرات بالقوه این ویروس را تحلیل کرده است تا از تداوم حمایتها از آسیبپذیرترین گروهها و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه برای رسیدگی به تأثیرات ثانویه این ویروس اطمینان حاصل کند.
بر این اساس فائو تلاش دارد تا در مناطقی که از پیش شاهد نیازهای زیادی بودهاند، فرآیند تأمین کمکهای ضروری را همچنان برقرار نگهداشته و در عین حال بتواند نیازهای جدید ناشی از تأثیرات ویروس کرونا را تأمین کند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/