بیش از 10 هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند/ اولین روز بدون فوتی در چین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، آمار و ارقام منتشر شده از سوی دانشگاه «جان هاپکینز» نشان میدهد که بیش از ۷۴ هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادهاند. درحالیکه آمار مبتلایان به کروناویروس در آمریکا از ۳۶۷ هزار نفر فراتر رفته، این ویروس جان بیش از ۱۰ هزار نفر را در این کشور گرفته است.
طبق این آمار بیش از یک میلیون و 384 هزار نفر در جهان به کرونا مبتلا شده و بیش از ۷۴ هزار نفر نیز بر اثر آن جان خود را از دست دادهاند.
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند نتیجه بررسی جدید نشان میدهد آمریکاییها به دلیل شیوع چاقی، دیابت و فشار خون به میزان قابل توجهی از مردم کشورهای دیگر در برابر ویروس کرونا آسیبپذیرتر هستند.
تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا از 367 هزار نفر فراتر رفته و این روند تصاعدی همچنان ادامه دارد. منابع دیپلماتیک خبر دادند که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه درباره شیوع ویروس کرونا در جهان تشکیل جلسه خواهد داد.
بیشتر بخوانید:
چرا آمار شیوع کرونا در کشورهای عربی واقعی نیست؟
آمریکا
شمار قربانیان بیماری «کووید-۱۹» در آمریکا به حدود 11 هزار نفر رسیده و شمار مبتلایان به ویروس کرونا هم در این کشور از مرز 367 هزار نفر گذشته است. بیش از ۹۰ درصد مردم این کشور دستور ماندن در خانه دریافت کردهاند و نیویورک که تعداد جان باختگان آن نسبت به روز یکشنبه کاهش داشته، با مشکل دفن اجساد مواجه شده است.
افزایش مرگ آمریکاییها براثر ابتلا به کرونا
گزارش جدید دولت آمریکا نشان میدهد که بیمارستانها در حال دست و پنجه نرم کردن با کمبود شدید کیت آزمایش کرونا و اقلام محافظتی همچون ماسک پزشکی، روپوش بهداشتی و عینکهای جراحی و محافظتی هستند.
در تگزاس، مأموران گارد ایالتی در جادههای ورودی از ایالت «لوئیزیانا» مستقر شدهاند تا علاوه بر ثبت مشخصات مسافران، از آنها بخواهند که خود را به محض ورود به تگزاس برای دو هفته قرنطینه کنند.
در نیویورک روز یکشنبه تعداد قربانیان به ۵۹۴ نفر کاهش یافت. این آمار در روز شنبه ۶۳۰ نفر ثبت شده بود. با وجود این «اندرو کومو»، فرماندار ایالت گفته هنوز خیلی زود است که از این آمار به عنوان نشانه آغاز سیر نزولی نمودارهای کرونا در نیویورک یاد کرد.
از سوی دیگر، شماری از پرستاران بیمارستان «هارلم» در نیویورک در اعتراض به کمبود تجهیزات مورد نیاز برای درمان بیماران مبتلا به کرونا در برابر این بیمارستان تجمعی اعتراضی برگزار و به سیاستهای دولت و مقامات ایالتی اعتراض کردند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با اعتراف به وضعیت وخیم کشورش اعلام کرد: ما در حال حاضر به خاطر کرونا در وضعیت جنگی هستیم؛ باید موضوع را جدی بگیریم و برای جلوگیری از گسترش کرونا به تدابیر پایبند باشیم. هفته آینده مبتلایان به کرونا در آمریکا افزایش خواهند یافت.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا
وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد شماری از افراد در دو کشتی بیمارستانی که برای درمان بیماران به نیویورک و لسآنجلس اعزام شدند به کرونا مبتلا شدهاند. ژنرال «پُل فردریکس»، مسئول پزشکی ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: موارد ابتلا به کرونا مربوط به کسانی است که در این دو کشتی بیمارستانی پذیرش شدند.
از سوی دیگر جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون گفت: کشتی بیمارستانی کامفورت که در نیویورک پهلو گرفته است بیماران را بدون در نظر گرفتن نوع بیماری پذیرش خواهد کرد.
کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکا نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: آمریکا سالها برنامهای به نام «PREDICT» را اجرا میکرد که در آن ویروسهای کشنده در جهان شناسایی میشدند تا مانع از انتشار آنها در آمریکا شوند. این برنامه در ۱۰ سال یکهزار و 200 ویروس، شامل ۱۶۰ کروناویروس را شناسایی کرده بود.
کریس مورفی، سناتور دموکرات
وی افزود: این برنامه در چین هم در حال اجرا بود. دو ماه قبل از شیوع کرونا در ووهان چین، ترامپ این برنامه را تعطیل کرد.
اکوادور و کانادا
با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اکوادور به 3 هزار و 747 نفر و نیز افزایش جانباختگان، این کشور با کمبود تابوت مواجه شده است و اجساد در کانتینرهای بزرگ سردخانهای نگهداری میشوند.
مردم به دلیل وضع قوانین سختگیرانه در قرنطینه به سر میبرند و امکان خاکسپاری جانباختگان وجود ندارد. در شهر «گوایاکیل» دولت سه کانتینر بزرگ در بیمارستانهای دولتی مستقر کرده است و اجساد تا زمان آماده شدن گورها در آنجا نگهداری میشوند.
رئیسجمهور اکوادور گفت: براى دفن جانباختگان کرونا در گوایاکیل یک «کمپ ویژه» ایجاد میشود.
در کانادا، فرماندار ایالت «اونتاریو» که میزبان ۴۲ درصد از جمعیت این کشور است، گفت: بیمارستانها احتمالاً تا یک هفته دیگر با کمبود اقلام حفاظتی همچون ماسک صورت مواجه خواهند شد. در این کشور تاکنون بیش از 16 هزار و 600 نفر به کرونا مبتلا و 323 نفر جان باختهاند.
اروپا
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلستان که به دلیل ابتلا به کرونا امروز در بیمارستان بستری بود، به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد اما دولت خبر بستری شدن وی در این بخش را نادرست خواند.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس
با انتقال جانسون به ICU، دومینیک راب وزیر امور خارجه به طور موقت جانشین او در اداره کشور شد. راب امروز هم مسئولیت ارائه گزارش روزانه را در دفتر نخستوزیر برعهده داشت و با اعلام 5 هزار و 373 کشته، اعلام کرد که انگلیس هنوز به نقطه اوج بحران کرونا نرسیده است. آمار مبتلایان در این کشور از 51 هزار و 600 نفر فراتر رفته است.
روز دوشنبه آلمان نیز با ثبت بیش از 103 هزار مبتلا به جمع کشورهای 6 رقمی در جدول کرونا پیوست.
در همین حال، فرانسه که با ۹۸ هزار و 10 نفر مبتلا در ردیف پنجم جهان و پس از آمریکا، اسپانیا، ایتالیا و آلمان قرار دارد، با اعلام ۸۳۳ قربانی در ۲۴ ساعت گذشته، بدترین آمار روزانه خود را ثبت کرد و موجب شد تا مجموع قربانیان کرونا در این کشور به ۸ هزار و ۹۱۱ نفر افزایش یابد.
پس از آنکه اتریش اعلام کرد بنا دارد برخی از محدودیتهای مرتبط با شیوع کرونا را لغو کند٬ نخستوزیر دانمارک هم گفت که این کشور ممکن است از هفته آینده مدارس ابتدایی را باز کند و برخی از محدودیتهای دیگر را کاهش دهد.
البته دولت دانمارک گفته کاهش محدودیتها به دو عامل بستگی دارد؛ نخست اینکه آمارهای مربوط به کرونا در یک هفته آینده ثابت بماند و دوم اینکه مردم این کشور هشدارها درباره فاصلهگذاری فیزیکی و نظیر آن را رعایت کنند.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا لغو تحریمهای روسیه همزمان با بحران جهانی شیوع کرونا را رد کرد و مدعی شد این تحریمها تأثیری بر توانایی روسیه در مقابله با کرونا ندارد.
رهبران اروپایی اعلام کردهاند که مشکلی در ارتباط با تداوم تحریمها علیه روسیه همزمان با شیوع کرونا وجود ندارد و این تحریمها توانایی روسیه برای مقابله با شیوع کرونا را تحت تأثیر قرار نداده است.
رئیس مرکز تشخیصهای مولکولی و تشخیص بیماری مؤسسه اپیدمیولوژی وابسته به سازمان حمایت از مصرفکنندگان روسیه اعلام کرد: تمامی روسها از روز دوشنبه میتوانند با پرداخت بهای یک آزمایش بیماری کرونا (۱۵ دلار) در خانه بمانند و آزمایش ویروس کرونا دهند.
غرب آسیا
وزارت بهداشت ترکیه دوشنبه شب اعلام کرد که شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۳۰ هزار و ۲۱۷ نفر افزایش یافته است. در 24 ساعت گذشته ۷۵ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار فوتیها به ۶۴۹ نفر رسیده است.
ترکیه فروش ماسک صورت را در این کشور ممنوع کرد و قرار است برای مقابله با شیوع کرونا این ماسکها به صورت رایگان در سوپرمارکتها توزیع یا به طور مستقیم به منازل ارسال شود.
وزارت بهداشت و محیط زیست عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد که با توجه به نتایج آزمایشهای انجامشده در آزمایشگاههای این وزارتخانه در 24 ساعت گذشته، ابتلای 70 نفر دیگر در این کشور به نسل جدید ویروس کرونا تأیید شده است.
این وزارتخانه در بیانیه خود تأکید کرد که به دنبال ثبت موارد مذکور شمار افراد مبتلا در سراسر این کشور به یکهزار و 31 نفر افزایش یافته است.
رژیم صهیونیستی و عربستان
مقامات درمانی رژیم صهیونیستی از افزایش قربانیان ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی به ۵۷ نفر خبر دادند. گزارش محرمانهای در مجلس رژیم صهیونیستی (کنست) نشان میدهد که این رژیم برای مقابله با ویروس جدید کرونا تجهیزات درمانی کافی ندارد.
به دلیل کمبود دستگاههای تنفسی و تجهیزات اولیه مقابله با ویروس کرونا، موساد برای تهیه آنها به سراغ کشورهایی که با تلآویو رابطه دیپلماتیک رسمی ندارند ازجمله کشورهای عربی رفته است.
در ۲۴ ساعت گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در رژیم صهیونیستی با افزایش ۴۷۴ نفری به بیش از ۸ هزار و ۹۰۰ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته 147 نفر دیگر بر شمار مبتلایان ویروس کرونا در این کشور افزوده شد تا تعداد کلی مبتلایان به ۲ هزار و 752 مورد برسد.
اولین روز بدون فوتی در چین
کمیسیون بهداشت ملی چین گزارش کرد ۳۲ مورد ابتلای جدید به کرونا ثبت شده است که همه آنها مسافرانی بودهاند که از خارج آمده بودند. تعداد کل مبتلایان کرونا در چین 81 هزار و 740 نفر اعلام شده است.
با وجود این، در ۲۴ ساعت گذشته برای نخستینبار هیچ مورد فوتی روزانه در چین گزارش نشده است و تعداد کل قربانیان آن 3 هزار و 331 نفر باقی ماند.
شروع موج تازه شیوع کرونا ژاپن را با کمبود تخت بیمارستانی در برخی از کلانشهرها مواجه کرده است. برخی پزشکان درباره شیوع گسترده و تأثیر آن بر فروپاشی سامانههای پزشکی ژاپن هشدار دادهاند.
در توکیو بیمارستان «ایوجی» وضعیت را نامساعد توصیف کرد و در دو هفته گذشته از ابتلای ۱۴۰ نفر خبر داده است که ۴۴ نفر از آنها پزشکان، پرستاران و کادر درمانی هستند. نزدیک به ۶۰ نفر هم در این بیمارستان در حال مداوا هستند.
سرفرماندهی نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در ژاپن از بیم ابتلای نیروهای خود در شرق آسیا، در پایگاههای شرق این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/