دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1399 - 13:05
پیشتازی کووید-19 در ایالات متحده؛

ترامپ بدون تأیید پزشکان، داروی کرونا تجویز کرد/آمار تلفات آمریکا بیش از گزارش‌های رسمی است

ترامپ بدون تأیید متخصصان و پزشکان، داروی ضد مالاریا را برای کرونا تجویز و اعلام کرد که مایه شرم ماست که از این دارو استفاده نکنیم.
کد خبر : 481342
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از سی.ان.ان، دونالد ترامپ در کنفرانس خبری روزانه خود در کاخ سفید بار دیگر بر استفاده از داروی «هیدروکسی کلروکین» تأکید کرد. این در حالی است که پزشکان و متخصصان این حوزه معتقدند که اثر این دارو بر روی ویروس کرونا تأیید نشده و در مورد عوارض جانبی خطرناک آن هشدار می‌دهند. وی همچنین افزود: «اگر این دارو مؤثر باشد، مایه شرم ماست که آن را زودتر استفاده نکرده‌ایم.» رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که دولت فدرال ۲۹ میلیون دوز از این دارو را خریداری و ذخیره کرده و آن‌ها را به آزمایشگاه‌های مختلف، بیمارستان‌ها و ارتش ارسال کرده است.


بااین‌حال وی پس از توصیه به استفاده از داروی ضد مالاریا به بیماران و پرسنل بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، اذعان کرد که پزشک نیست. ترامپ با بیان اینکه، این دارو در حال حاضر آزمایش‌شده است و علائم بسیار قوی و قدرتمندی در مورد پتانسیل درمانی آن وجود دارد، آشکارا با نظرات کارشناسی پزشکی که بر محدود بودن این علائم تأکید دارند و صراحتاً اعلام کرده‌اند که در مورد اثربخشی این دارو باید مطالعات بیشتری صورت گیرد، مخالفت کرد.


ممانعت ترامپ از سؤال یک خبرنگار درباره داروی تجویزی


هنگامی‌که یک خبرنگار از دکتر «آنتونی فاشی»، مدیر «انستیتو ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی» آمریکا که در این نشست خبری حضور داشت، درخواست کرد که نظرش را در مورداستفاده از داروی هیدروکسی کلروکین بیان کند، ترامپ مداخله کرد، مانع سؤال او شد و گفت که این مقام پزشکی به این سؤال تاکنون ۱۵ بار پاسخ داده است.



ترامپ در کنار «آنتونی فاشی»، مدیر «انستیتو ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی» آمریکا در کنفرانس روزانه اطلاع‌رسانی کرونا


ارسال تجهیزات پزشکی واشنگتن به نیویورک


پس از هشدارهای جدی مقامات فدرال در خصوص اینکه هفته تکان‌دهنده‌ای در پیش روی مردم آمریکاست و مقامات ایالتی و محلی همچنان درخواست کمک‌های پزشکی دارند، شیوع کرونا در روز گذشته تشدید شد. مجموع آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا 336 هزار و 830 نفر و تعداد فوتی‌ها، 9 هزار و 618 نفر اعلام‌شده است.


ایالت واشنگتن که زمانی مرکز شیوع کرونا در آمریکا بود، روز گذشته اعلام کرد که تصمیم گرفته بیش از ۴۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی را به انبار ملی استراتژیک منتقل کند تا در ایالت‌هایی که شرایط وخیم‌تری دارند، استفاده شود.


بیشتر بخوانید:


ترامپ: در فکر رفع محدودیت‌ها برای برگزاری عید پاک هستم!/فوتی‌های کرونا در آمریکا بیش از ۵ برابر شد


از سوی دیگر «بیل دی بلاسیو»، شهردار نیویورک در یک کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت که آمریکا همچنان نیازمند کمک برای مواجهه با بحران پیش رو در این هفته است. او همچنین خواستار اعزام پرسنل پزشکی ارتش به این شهر شد. پیش از این، 300 پزشک پنتاگون برای کمک به درمان کرونا راهی این شهر شده بودند.



بیمارستان موقت ارتش آمریکا در سیاتل برای درمان بیماران کرونا


«اندرو کومو» فرماندار نیویورک نیز در کنفرانس خبری روزانه خود گفت که با توجه به کمبود امکانات در سراسر کشور، تجهیزات پزشکی موجود باید به ایالت‌هایی که بیشترین احتیاج را دارند منتقل شود. در همین راستا فرماندار ایالت اورگان نیز اعلام کرد که برای کمک به مقابله با شروع کرونا در نیویورک، ۱۴۰ دستگاه تنفس مصنوعی را به این ایالت اعزام ارسال کرده است. فرماندار نیویورک افزود زمانی که بیماری در این شهر فروکش کند، این ایالت هم می‌تواند تجهیزات پزشکی را به نقاط دیگری که بیشترین تأثیر را از آن گرفتند ارسال کند.


دلایل آمار غیر معتبر تلفات کووید-19؛ از کمبود کیت تست کرونا تا استانداردهای متفاوت قضائی


مسئولان بیمارستان‌های آمریکا و کارشناسان بهداشت عمومی و پزشکان می‌گویند که آمار رسمی دولت از تعداد بیمارانی که جان خود را تاکنون دست داده‌اند، شامل همه جان‌باختگان نمی‌شود. به‌بیان‌دیگر، آمار تلفات ویروس کووید-۱۹ در این کشور از آمارهای رسمی بسیار بالاتر است. این آمار موجب می‌شود که مردم درک محدودی از تلفات واقعی کرونا داشته باشند و درنتیجه، آن را به‌اندازه کافی جدی نگیرند.


 کمبود امکانات و منابع پزشکی و تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای که در ایالت‌های مختلف صورت گرفته، در این موضوع دخیل بوده است. عوامل دیگری همچون سیستم غیر یکپارچه گزارش آمار فوتی‌های کرونا و کمبود مداوم آزمایش‌ها موجب شده که برخی ایالت‌ها و شهرستان‌ها در ارائه آمار، قصور داشته باشد. به‌عنوان نمونه، به دلیل کمبود کیت‌های تست کرونا، برخی از جان‌باختگان کرونا، در لیست بیماران تنفسی قرار گرفته‌اند، درحالی‌که به دلیل کرونا فوت کرده‌اند.


کرونا آمریکا


جسد یک متوفای آمریکایی که به دلیل کرونا جان باخته است


افزون بر این موارد، مسئولان قضایی نیز از استانداردهای متفاوتی برای نسبت دادن مرگ‌ومیرها به کرونا استفاده می‌کنند و در برخی موارد، علت فوت، چیزی غیر از کرونا اعلام می‌شود که در کاهش آمار نهایی تأثیرگذار است.


هم‌زمان با سخنرانی الیزابت، جانسون به بیمارستان رفت


ملکه الیزابت در یک سخنرانی تلویزیونی کوشید مردم کشورش را برای مقابله با کرونا تشویق کند و به این منظور، اراده و نظم انگلیسی‌ها را به آن‌ها یادآور شد. وی در بخشی از سخنرانی خود گفت: «امیدوارم در سال‌های آتی همه مردم به واکنشی که به این معضل نشان دادند، افتخار کنند. این چالش نسبت به چالش‌های قبلی بریتانیا متفاوت است. ما در کنار یکدیگر می‌توانیم با بیماری مقابله می‌کنیم و من به شما اطمینان می‌دهم که اگر یکپارچه و مصمم باشیم موفق خواهیم شد.»



الیزابت دوم، ملکه انگلیس


از سوی دیگر، «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس برای آزمایش‌های انجام آزمایش راهی بیمارستان شد. سخنگوی دولت این کشور می‌گوید که جانسون هنوز درگیر این بیماری است و به توصیه پزشک، برای انجام آزمایش‌ها به بیمارستان رفته است. گفتنی است که آزمایش کرونای بوریس جانسون 10 روز پیش مثبت شد و با توجه به ادامه‌دار بودن علائم، بناست آزمایش از وی گرفته شود.


در نبود نخست‌وزیر، پیش‌بینی می‌شود که «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه این کشور، نشست روزانه کابینه در مورد کرونا را برگزار کند. طبق برنامه، اگر جانسون نتواند وظایف خود را انجام دهد، «راب» مسئول انجام وظایف جانسون خواهد بود.


کرونا در جهان و اروپا


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جهانی کرونا، تاکنون یک‌میلیون و 274 هزار و 904 نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده‌اند که 69 هزار و 496 نفر از آن‌ها جان باخته‌اند.


 در اسپانیا که دومین کشور پس از آمریکا در آمار کروناست، مقامات مسئول اعلام کردند که ۶۷۴ در روز گذشته جان باختند که پایین‌ترین میزان تلفات در طول 10 روز گذشته است. اسپانیا مجموعاً 131 هزار و 646 نفر مورد مثبت و 12 هزار و 641 نفر فوتی ثبت کرده است.


ایتالیا با ۱۲ هزار و 948 نفر بیمار کرونایی و 15 هزار و 887 نفر جان باخته، در رتبه سوم پس از آمریکا و اسپانیا قرار دارد.


انگلیس پس از ایران، 47 هزار و 806 مبتلا و 4 هزار و 934 نفر جان باخته براثر ابتلا به کرونا ثبت کرده است. پلیس این کشور، در حال تحقیق درباره آتش‌سوزی سه دکل تلفن همراه است. شایعاتی بی‌پایه‌ای در مورد ارتباط شبکه 5G با ویروس کرونا در این کشور منتشرشده است.


«لئو وارادکار»، نخست‌وزیر ایرلند که یک پزشک است اما پس از ۷ سال وارد دنیای سیاست شده اعلام کرده که برای مبارزه با این ویروس بخشی از ساعات خود را به امور پزشکی اختصاص داده و به دیگران، برای غربالگری و آزمایش به‌صورت تلفنی کمک خواهد کرد. ایرلندی‌ها پس از روسیه، 4 هزار و 994 نفر بیمار به کرونا و 158 جان باخته را اعلام کرده‌اند.


دولت فرانسه پنجمین کشور در دنیا به لحاظ تعداد بیماران کرونایی است. 92 هزار 839 نفر مبتلا به کووید-19 و 8 هزار 78 نفر در گذشته، آماری است که کاخ الیزه به‌تازگی منتشر کرده است.


دولت فنلاند نیز در حال جمع‌آوری تجهیزات پزشکی است که طی چند دهه برای مبارزه با بیماری‌های همه‌گیر جمع‌آوری کرده است. «تامی لونما»، مدیر اجرایی آژانس تأمین اضطراری ملی فنلاند می‌گوید: «تاریخ این کشور ازجمله جنگ با اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۳۹ به جمعیت پنج و نیم میلیون نفری فنلاند آموخته است که برای بدترین وضعیت آماده شود. فنلاند 2 هزار و 176 نفر مورد قطعی مبتلا به کرونا و 94 فوتی گزارش کرده است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب