خطر انتقال ویروس کرونا از طریق خوراکی وجود ندارد
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، این روزها وحشت آلودگی به ویروس کرونا جامعه بشری را درگیر خود کرده است، گویی فیلمهای ترسناک جنبه واقعیت گرفته و همه به نوعی سعی دارند تا از هم فاصله بگیرند یا بهعبارتی افراد از هم گریزانند. وسواس شستشوی دست و صورت برای جلوگیری از انتقال این ویروس به بدن در همه نمایان است. حتی در فضای مجازی تصاویر انواع و اقسام شویندهها و مواد ضدعفونی کننده که در دسترس استفاده کنندگان قرار گرفته مشاهده میکنیم که به وفور به اشتراک گذاشته میشود.
یکی از نکاتی که این روزها ذهن افراد را درگیر کرده میزان ماندگاری این ویروس بر روی سطوح مختلف است. میشنویم که وحشت انتقال این ویروس به داخل واحد مسکونی به اندازهای است که برخی افزاد از بردن لباسهای بیرون از منزل به داخل خودداری میکنند.
با توجه به اینکه ویروس کرونا به صورت گسترده در جهان شیوع پیدا کرده است، دانشمندان و محققان در آزمایشگاهها در تلاشند تا میزان ماندگاری این ویروس را در محیط طبیعی و روی اشیای مختلف تخمین بزنند که در صورت مشخص شدن نتیجه به میزان قابل توجهی نگرانی آلودگی به این ویروس از طریق اشیا کاهش پیدا میکند.
دانشمندان بریتانیایی در نتیجه تحقیقات پی بردند که اگر فردی عطسه یا سرفه کرد، ویروس کرونا پس از خروج از بدن فرد میتواند به شکل قطرات ریز تا سه ساعت در محیط دوام بیاورد. این قطرات یک تا ۴ میکرومتری که ۳۰ برابر کوچکتر از پهنای یک تار موی انسان هستند میتوانند در جریان هوا جابهجا شوند و افراد را مبتلا سازند.
دستگیرههای در از دیگر وسایلی است که انتقال ویروس از طریق آن موجب نگرانیهای زیادی شده است، در اینباره باید گفت دستگیرههای مسی از هر سطح دیگری ویروس کرونا را زودتر از بین میبرد. دانشمندان دریافتهاند که ویروس کووید19 روی فلز مسی حدود چهار ساعت میتواند دوام بیاورد.
بر این اساس محققان «مؤسسهٔ ملی آلرژی و بیمارهای عفونی آمریکا» میگویند ویروس کرونا روی پلاستیک و استیل بیشتر از هر سطح دیگری قابلیت انتقال خود را حفظ میکند. یعنی دو تا سه روز این ویروس همچنان روی سطح پلاستیکی «زنده» باقی میماند.
در همین راستا بر اساس پژوهشهایی که تا کنون انجام شده است، ویروس کرونا می تواند تا 24 ساعت روی گوشیهای هوشمند و صفحه نمایش آنها دوام بیاورد. پژوهشهای دیگر این عدد را تا ۹۶ ساعت هم برآورد میکنند.
درباره فرش و لباس تا کنون تحقیق جداگانهای صورت نگرفته است. با این حال دانیل کوریتزکس، متخصص امراض عفونی در بیمارستان برگهام، میگوید بنابر تحقیقات قبلی نشان میدهد ویروسها روی سطوح هموار بهتر از روی لباسها و سطوح ناهموار دوام میآورند.
مقامات رسمی بریتانیا گفتهاند ریسک ابتلا از طریق بستهبندی بسیار پایین است حتی اگر شخص آلوده به آنها دست زده باشد. به این دلیل که معمولا بستهها قبل از اینکه در مغازهها عرضه شوند روزها در انبارها ماندهاند و ویروسها بر فرض نشستن بر سطوح آنها در فاصله چند روز از بین رفتهاند.
نهاد امنیت غذایی اتحادیه اروپا گفته است تا کنون شاهدی دال بر اینکه مواد غذایی منبع یا راه انتقال ویروس کرونا باشند دریافت نکرده است.
با شیوع بیماری کرونا بیشتر کارشناسان اعتقاد داشتند به دلیل فیزیک و ساختار ویروس کووید19 که سنگین وزن و چرب است احتمال آلودگی کفشها از سایر البسه بیشتر باشد به همین منظور باید کفش را خارج از منزل قرار داد در این راستا کارشناسان در دانشکده طب دانشگاه هاروارد میگویند ویروسهایی از جنس کرونا روی سطوح سخت بهتر از سطوح صاف دوام میآورند که برای در امان ماندن از تهدید و انتقال ویروس کرونا بهتر است که کفشهای چرم براق استفاده کنیم.
درباره دوام آوردن روی چوب و آلمینیوم تحقیقات روی نمونههای همخانواده ویروس کرونا نشان میدهد آنان میتوانند چهار تا پنج روز بر روی چنین سطوحی زنده بمانند.
هرچند میزان ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح متفاوت مختلف است، با این حال آزمایشها نشان داده است که الکل ۶۲ تا ۷۱ درصد، مواد ضدعفونی کننده خانگی حاوی کمتر از ۰.۱ درصد هیپوکلریت سدیم یا حاوی ۰.۵ درصد ماده سفیدکننده پروکسید هیدروژن میتوانند در عرض کمتر از یک دقیقه ویروس کرونا را از بین ببرند.
انتهای پیام/4117/
انتهای پیام/