ادعای پمپئو درباره کمک آمریکا به ایران از طریق سازمان ملل
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از یو.اس.ای.تودی، وزیر خارجه آمریکا که در شرایط گسترش ویروس کرونا در جهان و ایران همچنان به حملات تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران ادامه داده است، مدعی شد پیشنهاد دادهایم از طریق نهادهای سازمان ملل به ایران کمک ارسال شود.
مایک پمپئو در گفتوگو با "هانیتی شو" در پاسخ به این سؤالی درباره ادعای اخیر خود مبنی بر پیشنهاد برای کمک به ایران، گفت: برای ایران و همچنین کره شمالی این مسئله مطرح است.
وی افزود: اینها کشورهایی هستند که ما عمیقاً با آنها دچار اختلاف هستیم. ما با جدیت تلاش میکنیم تا شرایط بهتری را برای مردمانشان ایجاد کنیم.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: بخشی از آن این است که اطمینان حاصل کنیم که "در صورت امکان" بتوانیم کمکهای موردنیاز ارائه دهیم. بنابراین ما هم به کره شمالی و هم ایران، پیشنهاد کمک موردنیاز دادهایم و پیشنهاد کردهایم تجهیزات را از طریق نهادهای سازمان ملل یا از طریق کشورهای دیگر، به این کشورها ارسال کنیم.
پمپئو مدعی شد ما این کار را خواهیم کرد، این کار درستی است که باید در زمان بحران انجام دهیم.
وزیر خارجه جنگطلب ترامپ، روز گذشته شرط ارسال کمک به ایران را آزادی زندانیان دو تابعیتی از ایران دانسته بود.
"تدروس آدهانوم" رئیس سازمان بهداشت جهانی در گفتوگو با شبکه خبری المیادین و در پاسخ به این سؤال که سازمان بهداشت جهانی در کاهش تبعات تحریمهای آمریکا علیه ایران در شرایط بهداشتی کنونی و شیوع ویروس کرونا چه نقشی را ایفا خواهد کرد، گفت که وی روز سهشنبه با [مایک پمپئو] وزیر امور خارجه آمریکا در این رابطه تلفنی گفتوگو و به وی بر نیاز ایران به حمایت در مقابله با ویروس کرونا تأکید کرده است.
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: آمریکا نیز با تعلیق برخی از تحریمها علیه ایران بهخصوص در حوزه بانکی در شرایط فوقالعاده و اضطراری موافقت کرده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در هفته گذشته در نامهای به «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد بر توجه نکردن جامعه جهانی به تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه ایران و رفع تحریمها تأکید کرد.
ظریف در پیامی توئیتری نوشته بود: در نامه به دبیر کل سازمان ملل متحد، از این نهاد جهانی و دولتهای عضو خواستهام که به تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه کشور من توجه نکنند.
وزیر امور خارجه ایران همچنین از درخواست بانک مرکزی ایران از صندوق بینالمللی پول برای کمک به مبارزه با کرونا از طریق بکارگیری «ابزار سریع مالی» خبر داده بود.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
بر اساس تازهترین آمار مبتلایان و جانباختگان به کووید ۱۹، ۲۰۰ هزار و ۶۸۰ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده و ۸ هزار و ۹۲ نفر براثر این بیماری جانباختهاند.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/