نشست حیاتی اوپک، قیمت نفت پایین میآید یا بالا
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا منابع اوپکی اعلام کردند نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس»، طبق برنامه این هفته در روزهای پنجم و ششم مارس (۱۵ و ۱۶ اسفندماه) در وین برگزار میشود.
گسترش سریع ویروس کرونا موجب به تعویق افتادن یا لغو کنفرانسها در سراسر جهان از جمله کنفرانس سالانه انرژی سراویک (CeraWeek) در هیوستون در اواخر این ماه شده است.
یک منبع اوپک اعلام کرد: تاکنون هیچ تغییری در نشستهای برنامهریزیشده این هفته انجام نشده است.
این در حالی است که نمایندگان برخی اعضا هماکنون در مسیر وین هستند، اگرچه این احتمال وجود دارد برخی اعضا به دلیل محدودیتهای مسافرتی مرتبط با ویروس کرونا بهطور مجازی در این نشست شرکت کنند.
این نشست از این جهت اهمیت دارد که برخی از کارشناسان بازار نفت معتقدند اگر اعضا به توافق کاهش تولید دست پیدا نکنند امکان کاهش چشمگیر فیمت در بازار نفت وجود دارد.
در همین رابطه محمدعلی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک و کارشناس ارشد نفت و انرژی می گوید: بازار نفت در حال حاضر تحت تاثیر بیماری کروناست.
وی اظهار کرد: این ویروس ابتدا فعالیتهای اقتصادی را در آسیا کاهش داد و سپس به اروپا راه یافت و اکنون در حال همه گیر شدن در ممالک اروپایی است.
نماینده سابق ایران در اوپک و کارشناس ارشد نفت و انرژی گفت: آثار ویروس کرونا در آمریکا هم رویت شده است.
وی افزود: بطور کلی ویروس کرونا فعالیتهای اقتصادی را در کشورهای صنعتی تحت شعاع قرار خواهد داد.
خطیبی همچنین در خصوص برگزاری اجلاس اوپک طی چند روز آینده اظهار کرد: اوپک و چند کشوری دیگری که با این سازمان نفتی همکاری میکنند اجلاسی طی چند روز آینده تشکیل خواهند داد تا بازار نفت را در جهت مقابله با سقوط قیمتهای نفت ناشی از کاهش تقاضا به دقت بررسی کنند.
وی ادامه داد: اگر اوپک و متحدانش تغییری در سهمیه کنونی تولید نفت ایجاد نکنند به یقین قیمت نفت ۴۰ و حتی پائینتر از ۴۰ دلار کاهش پیدا میکند.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: اگر اوپک تصمیم بگیرد که میزان تولید نفت را بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد این میتواند در تثبیت بازار نفت بسیار کمک کننده باشد.
وی افزود: البته باید منتظر بود طی چند روز آینده در اجلاسی که تشکیل خواهد شد چه تصمیمی گرفته میشود اگر کاهشی در کار باشد باید نگران قیمتها بود، زیرا بدون شک قیمتها به زیر ۴۰ دلار سقوط خواهد کرد.
خطیبی تصریح کرد: قیمتهای پائین نفت را هیچ کشور تولید کننده نفت نمیپسندد، چون همه بودجههای خود را با قیمتهای بالاتر از این بسته اند.
وی در پایان بیان کرد: اوپک تاکنون در بحث مدیریت عرضه نفت خوب عمل کرده است از این رو امید میرود در اجلاس پیش رو هم این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/