کشف DNA دایناسور در فسیل 75 میلیون ساله
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، دیرینهشناسان از آکادمی علوم چین و دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی در فسیل 75 میلیون ساله یک دایناسور مواد ارگانیک کشف کردهاند. گروه تحقیقاتی ادعا میکند که سلولهای غضروفی، پروتئین، کروموزوم و حتی DNA در این فسیل پیدا کردهاند.
یافتههای اخیر نشان میدهد که مواد ارگانیک بیشتر از آنچه تاکنون گمان میشد در فسیلها باقی میماند. این مواد ارگانیک در قطعهای از فسسیل جمجمه «چنئوسور»(دایناسوری اردک منقار و گیاهخوار که در دوره کرتاسه میزیسته است) کشف کردهاند.
این دایناسور در مرحله آشیانهسازی قرار داشته، به عبارت دیگر در زمان مرگ در سنی نبوده که بتواند آشیانه را ترک کند.
دوره کرتاسه بعد از تریاس و ژوراسیک سومین دوره دوران میانهزیستی است که ۱۴۵٫۵ تا ۶۵ میلیون سال پیش بود. این دوره هفتاد میلیون سال به طول انجامید و از این لحاظ طولانیترین دوره در میانهزیستی به شمار میرود.
گروه تحقیقاتی در حین بررسی فسیل این دایناسور سلولهای غضروفی پیدا کردند؛ دو مورد از سلولها در مرحله نهایی تقسیم سلولی قرار دارند و باقی آنها ساختاری شبیه به کروموزوم دارند.
دانشمندان در مرحله بعدی به جستجوی پروتئین یا سلولهای اصلی دیگر پرداختند و فسیل جمجمه دو دایناسور دیگر از همین آشیانه را بررسی کردند. تجزیه و تحلیلها حاکی از آن است که DNA میتواند دهها میلیون سال صحیح و سالم باقی بماند.
گروه تحقیقاتی امیدوار است نتایج این مطالعه دانشمندان دیگر را تشویق به استفاده از روشهای نوین برای کشف رازهای سلولی موجودات باستانی کند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/