دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1394 - 16:26

حتی یک قوطی نوشابه شیرین در روز خطر نارسایی قلبی را به شدت بالا می‌برد

کمیته علمی مشورتی دولت بریتانیا در مورد تغذیه هشدار داده است که نباید بیش از 30 گرم قند خوراکی در روز مصرف کرد.
کد خبر : 47499

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، حتی یک قوطی نوشابه در روز خطر ابتلا به نارسایی قلبی را تا 20 درصد افزایش می دهد.


مطالعه انجام شده در مورد 42 هزار مرد میانسال نشان داده است که مصرف دو قوطی 200 میلی‌لیتری نوشابه در هر روز به اندازه کافی احتمال بروز نارسایی قلبی را تا 23 درصد بالا می‌برد.


به گزارش دیلی‌میل کمیته علمی مشورتی دولت بریتانیا در تغذیه بزرگسالان در مورد مصرف بیش از 30 گرم قند در روز هشدار داد. در این گزارش اشاره شده که یک قوطی 330 میلی‌متری کوکاکولا حاوی 35 گرم قند است.


این محققان هشدار داده‌اند که نوشیدن بیش از یک قوطی نوشیدنی شیرین در روز خطر ابتلا به مشکلات قلبی را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.


در این تحقیق، نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های شیرین شده و نوشیدنی‌های دیگر با افزودنی شکر یا شیرین کننده‌های مصنوعی مورد اشاره قرار گرفته‌اند اما در مورد آبمیوه طبیعی چیزی ذکر نشده است.


این مطالعه به نگرانی‌های موجود در مورد مشکلاتی که مصرف قند خوراکی برای سلامتی ایجاد می‌کند، دامن زده است.


کمیته علمی مشورتی دولت بریتانیا در تغذیه هشدار داده است که بزرگسالان باید متوسط مصرف قند خود را به نصف برسانند و بیش از 30 گرم قند خوراکی، معادل هفت قاشق چای‌خوری در روز مصرف نکنند.


کارشناسان پیشتر در مورد نقش نوشیدنی‌های شیرین در تغییرات فشار خون، دیابت و سکته مغزی اشاره کرده بودند اما محققان سوئدی اخیراً با نوشتن مقاله‌ای در ژورنال پزشکی Heart برای اولین بار به شواهد موجود در مورد ارتباط مستقیم میان این ماده و نارسایی قلبی اشاره کرده‌اند.


نارسایی قلبی به ناتوانی قلب در پمپاژ خون به اندازه کافی به سراسر بدن که معمولاً پس از حمله قلبی ایجاد می شود، می‌گویند.


امید به زندگی در موارد شدید نارسایی قلبی از بسیاری از سرطان‌ها پایین‌تر است.


گروه پژوهشی ارائه دهنده این گزارش بیش از 40 هزار مرد بزرگسال را در سنین بین 45 و 79 سال مورد مطالعه قرار دادند. در این تحقیق از آنها در مورد مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که به طور منظم مصرف می‌کنند، سؤال شد. سپس این افراد در یک دوره 12 ساله به‌طور مداوم مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این دوره زمانی 3604 مورد جدید از نارسایی قلبی تشخیص داده شد و 509 نفر به علت ابتلا به این مشکل از دنیا رفتند.


گروه پژوهشی با در نظر گرفتن سایر عواملی که ممکن است روی نتایج تاثیر بگذارد، سرانجام چنین نتیجه‌گیری کردند که دو وعده نوشیدنی شیرین در طول روز با 23 درصد افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی در مقایسه با افرادی که اصلاً نوشابه شیرین مصرف نمی‌کنند، همراه است.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب