با مرگبارترین نوع آنفولانزا در ویکیآنا آشنا شوید
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از healthline، آنفولانزای مرغی یا پرندگان، عفونتی ویروسی است که میتواند نه تنها پرندگان بلکه انسانها و حیوانات را نیز آلوده کند هر چند بیشترین شکل این ویروس محدود به پرندگان است.
آنفولانزای نوع H5N1 شایعترین نوع آنفولانزای پرندگان است. این ویروس برای پرندگان کشنده است و میتواند بهراحتی به انسانها و حیوانات دیگر که در ارتباط با حاملها (پرندگان) قرار گرفتهاند تأثیر بگذارد.
بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) این ویروس برای نخستین بار در سال 1997 در انسان کشف شد و منجر به مرگ 60 درصد از مبتلایان آن شد.
با وجودیکه اخیراً دیگر آنفولانزای پرندگان (مرغی) از انسان به انسان منتقل نمیشود ولی کارشناسان معتقدند احتمال همهگیر شدن آن وجود دارد.
علائم آنفلوانزای مرغی چیست؟
سرفه، اسهال، مشکلات تنفسی، تب بالای 38 درجه، سردرد، دردهای عضلانی، آبریزش بینی، گلو درد و ... از علائم معمولی و شایع این بیماری است.
در صورتیکه افراد در معرض آنفولانزای مرغی هستند قبل از ورود به مطب یا بیمارستان باید کادر درمانی و کارمندان را نسبت به این موضوع مطلع کنند تا قبل از مراقبت، اقدامات احتیاطی را انجام دهند.
چه عواملی باعث بروز آنفولانزای پرندگان (مرغی) میشود؟
با وجودیکه شکلهای مختلفی از آنفولانزای مرغی وجود دارد ولی آنفولانزای نوع H5N1 شایعترین نوع آن است که در سال 1997 در هنگهنگ کشف شد و شیوع آن با مرغهای آلوده مرتبط بود.
ویروس H5N1 بهطور طبیعی در آبزیان وحشی هم رخ میدهد اما انتشار آن در مرغهای خانگی بسیار سریع و آسان صورت میگیرد.
این بیماری از طریق ارتباط مدفوع پرنده آلوده با ترشحات بینی یا دهان و چشم هم به انسان منتقل میشود.
نکته قابل توجه اینکه مصرف مرغ و تخممرغ پخته شده آلوده به ویروس آنفولانزای پرندگان این بیماری را به انسان منتقل نمیکند ولی باید به این موضوع توجه کرد که هرگز نباید تخممرغ آبکی یا اصطلاحاً عسلی سرو شود.
همچنین گوشت آلوده به ویروس H5N1 هم در صورتیکه در دمای 73.5 درجه سانتیگراد یا 165 درجه فارنهایت طبخ شود از ویروس آنفولانزای مرغی مصون خواهد بود.
عوامل خطرناک در آنفولانزای پرندگان چیست؟
ویروس H5N1 توانایی زنده ماندن برای مدت طولانی حداکثر 10 روزه را دارد و در صورت تماس افراد یا حیوانات با سطوح آلوده به ویروس همچون مدفوع یا بزاق پرندگان آلوده میتواند منتقل شود.
احتمال ابتلا به این بیماری در میان مرغداران، مسافرانی که از مناطق الوده بازدید میکنند، کسانیکه تخممرغ نیمپز مصرف میکنند و پرستاران و پزشکانی که از این افراد مراقبت میکنند بیشتر است.
درمان آنفولانزای مرغی چیست؟
در بیشتر موارد درمان آنفولانزا با استراحت، رعایت نکات بهداشتی و همچنین مصرف مایعات فراوان انجام میشود ولی در مواردی با تشخیص پزشک داروهای ضدویروسی همچون اوسلتامیویر و زانامیویر برای کاهش شدت بیماری تجویز میشود که معمولاً باید پس از ظهور علائم بیماری در 48 ساعت مصرف شود.
انتهای پیام/ 4105/
انتهای پیام/