معرفی ۱۴ غذای محلی ساده بدون گوشت و مرغ
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مژده سلامت بهتر، تعداد زیادی از مردم را به سمت رژیمهای گیاهی کشانده است. این بدین معنیست که جایگزینهای بیشتری برای گوشت وجود دارد که از آنها استفاده میشود. اما گاهی اوقات مشکل است که آنها را به وعدههای غذایی تبدیل کنیم که طعم خوبی داشته باشند.
در این میان غذاهای سنتی ایرانی بدون گوشت زیادی وجود دارند که با روشهای خاص و مواد اولیهی متفاوت تهیه میشوند. ما در اینجا قصد داریم شما را با تعدادی از این غذاهای خوشمزه آشنا کنیم.
۱. خورشت گوجه سبز یا هلی قورو_مازندران
مازندران از جمله شهرهای گردشگری کشور است که غذاهای محلی آن درست مثل طبیعتاش مشتاقان بسیاری دارد. خورشت گوجه سبز یا به زبان مازندرانیها، هلی قورو از جمله غذاهای سنتی ایرانی بدون گوشت است که خیلی ساده و بسیار خوشمزه میباشد. مواد لازم این غذا فقط شامل پیاز، سیر، نعنا، جعفری، آلوچه، تخم مرغ و شکر است. فصل بهار، فصل گوجه سبز نزدیک است، این غذای نوبرانهی میتواند حال و هوای بهاری برای خانهتان به ارمغان آورد.
۲. باقالا قاتق_گیلان
این خورشت از معروف ترین غذاهای شمال ایران است که به اسامی باقالا قاتق ، باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن معروف میباشد ؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای لوبیا کشاورزی ، لوبیای رشتی یا پاچ باقالا هم معروف میباشد.
۳. دیگچه_مشهدی
بیشتر مردم استان خراسان رضوی مخصوصا مشهدیها آن را طبخ میکنند. البته این غذا به عنوان دسر نیز سرو میشود و بیشتر برای نذری در ماههای محرم و رمضان پخته میشود. ترکیبات اصلی این غذای سنتی شامل برنج، شیر، گلاب و شکر است.
۴. رشته پلو_کرمانشاه
پلو از جمله غذاهایی است که در بیشتر مناطق کشور در انواع و سبکهای متنوعی پخته میشود و طرفداران زیادی نیز دارد. یکی از لذیذترین و قدیمیترین پلوهای ایرانی، رشته پلو است که بیشتر در شهرهای کرمانشاه، اردبیل و مشهد طرفدار دارد. این پلو که مخلوطی از برنج، رشته و خرما است، براحتی و در کمترین زمان ممکن تهیه میشود. این غذا در گذشته به عنوان غذای رسمی برای شب بله برون و شب عید نوروز پخته میشد. البته امروزه این غذا، در بیشتر شهرهای ایران با گوشت چرخ کرده و مرغ طبخ میشود.
۵. خوراک دو پیازه_شیراز
دوپیازه آلو نام یکی از غذاهای سنتی استان فارس و مخصوصاً شهرشیراز است.
مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو، این غذا از پیازداغ، سیبزمینیآبپز و در غالب موارد گوجهفرنگی به همراه نمک و سایر ادویهها تهیه میشود.
۶. دیماج_قزوین
دُیْماج یا دُگْماژ نوعی عصرانهٔ سنتی قزوین مخصوص فصول گرم است. این خوراکی از مخلوط نمودن تکههای نان، پنیر، سبزی، پیاز داغ، و گردو و زرد چوبه درست میشود.
نوع اصلی دیماج که متداولتر است از مخلوط تکههای خرد شده نان لواش و سبزی خردشده، پنیر سنتی، پیاز داغ و گردو تهیه میشود.
۷. خورشت بادمجان گوده_گیلان
پیاز، سیر، گردو، تمبر هندی، رب انار و جعفری را داخل مخلوط کن بریزید و حسابی خرد کنید. سپس داخل گوجه و بادمجان از قبل خالی شده، پر کنید و بعد از سرخ کردن اجازه دهید خوب بپزد. بعد از 15 الی 20 دقیقه می توانید خورشت بادمجان گوده را همراه با برنج سرو کنید.
۸. گمنه_خوزستان
یکی از غذاهای با اصالت و نوستالژی برای مردم خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد، گمنه یا للک است. گمنه یکی از خوراکیهای قدیمی جنوب کشور است که بیشتر بجای پلو استفاده شده و از بلغور ریز گندم تهیه میشود. جنوبیها از این غذا را در مراسمهای خاصی مثل پشت پای مسافر، خرید منزل نو و یا در مراسمهای عزاداری محرم میپزند.
۹. فلافل_اهواز
فلافل اهوازی از غذاهای جنوبی و عربی ای است که مورد علاقه همه ی ما ایرانی هاست. فلافل اصل عموما از نخود و مقدار زیادی ادویه های تند و … تهیه می شود که همین قضیه فلافل خوزستانی را برای اوقاتی که دوست دارید یک غذای تند میل کنید؛ به یک گزینه ی جذاب تبدیل کرده است.
۱۰. سیروابیج_گیلان
سیرابیج یا همون سیروابیج از غذاهای ساده ولی فوق العاده است که طرز تهیه راحتی داره و می تونیم در دسته نرگسی ها قرارش بدیم مثل نرگسی اسفناج و خب این غذا هم چون از سیر تازه تهیه می شه می تونیم نرگسی سیر هم بهش بگیم.
۱۱. کشک کدو_کرمان
کشک کدو” یک غذای کرمانی است که کالری کمی دارد و در عوض به دلیل داشتن کشک، سرشار از کلسیم است.
۱۲. یتیمک_بوشهر
یتیمک یا یتیمو از غذاهای سنتی بوشهر است و با اینکه بسیاری از مردم آن را با یتیمچه یکی میدانند اما این غذا با یتیمچه تفاوت دارد. مواد تشکیلدهندهی اصلی یتیمک شامل بادمجان، لوبیا چشمبلبلی، پیاز و تمر هندی میشود و معمولا از ادویههایی برای تند کردن آن استفاده میشود.
۱۳. دمپخت عدس کلم_ شیراز
این غذا مخصوص شهر زیبای شیراز است و معمولا شیرازیها در فصل زمستان و زمانی که باران ببارد، به سمت پخت این دمپختک میروند. همانطور که از نامش مشخص است، این نوع دمپخت را با کلم برگ، عدس، هویج و سبزی (ریحون، شوید، ترخون و جعفری) درست میکنند. این دمپخت کاملا یک غذای گیاهی است و حضور عدس و سبزیجات آن را به یکی از مقویترین و سالمترین غذای ایرانی تبدیل کرده است.
۱۴. کله جوش_اصفهان
کله جوش از جمله غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که در همهی نقاط کشور ولی به شیوههای مختلفی طبخ میشود. البته بیشتر زادگاه آن را به تبریز و اصفهان نسبت دادهاند. اگر از طرفداران قصههای مجید و بی بی بوده باشید، حتما به یاد دارید که مادربزرگش همیشه برای او کله جوش درست میکرد. مواد اولیه کله جوش شامل کشک، آب، مغز گردو، پیاز داغ، نعنا و سیر میباشد. این غذا در عین سادگی و ارزان بودن بسیار مقوی بوده و سرشار از کلسیم، فسفر و پروتئین است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/