کشاورزی کرمان میلیونها دلار ارز غیرنفتی عاید کشور میکند/ افزایش ایمنی محصول از مزرعه تا سفره
نجمه یزدانپناه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرمان با اشاره به فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه ایمنی مواد غذایی اظهار کرد: «با توجه به رشد روزافزون جمعیت، بشر برای تداوم حیات خود نیاز به تأمین غذای کافی و باکیفیت مطلوب دارد. بخش عمدهای از غذا از طریق محصولات کشاورزی تأمین میشود؛ بنابراین ایمنیسازی محصولات کشاورزی از جایگاه ویژهای در حفظ بقای بشر برخوردار است.»
وی، کرمان را استانی با ظرفیتهای بینظیر در امر توسعه درآمدهای غیرنفتی دانست و تصریح کرد: «با توجه به وسعت قابل توجه استان کرمان و تنوع آب و هوایی آن، محصولات کشاورزی متنوعی در آن کشت میشود که برخی از آنها صادراتی و دارای اهمیت استراتژیک هستند.»
مدیر مرکز تحقیقات ایمنیسازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان اضافه کرد: «پسته، خرما، مرکبات و گیاهان دارویی از مهمترین محصولات کشاورزی استان کرمان است که هر یک سالانه میلیونها دلار ارز غیرنفتی عاید کشور میکند.»
یزدانپناه عنوان کرد: «با توجه به مسائل پیشرو در صادرات فرآوردههای نفتی، تولید و صادرات محصولات غیرنفتی اهمیت بسزایی برای کشور دارد؛ بنابراین انجام فعالیتهای پژوهشی که منجر به حفظ و ارتقای کمّی و کیفی محصولات کشاورزی میشود، میتواند میزان صادرات این محصولات را بهطور قابل ملاحظهای افزایش داده و به این ترتیب گام مؤثری در ارزآوری کشور برداشته شود.»
چرایی راهاندازی مرکز تحقیقات «ایمنیسازی مواد غذایی و کشاورزی»
وی ادامه داد: با توجه به آفات و بیماریها در بخش کشاورزی کرمان و وجود مجموعههای بزرگ صنعتی وجود مرکز تحقیقاتی در این استان بهشدت احساس میشد و در این راستا اخیراً مرکز تحقیقات «ایمنیسازی مواد غذایی و کشاورزی» در واحد کرمان راهاندازی شده است.
مدیر مرکز تحقیقات ایمنیسازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان اهداف این مرکز تشریح کرد: «افزایش سطح ایمنی محصولات غذایی از مزرعه تا سفره از جمله این اهداف است. مرکز تحقیقات ایمنیسازی مواد غذایی و کشاورزی با نگرشی فراگیر به بررسی تهدیدها، عوامل آلودهکننده و مخرب محیطزیست در زمینههای مختلف مانند آب، هوا، خاک، گرد و غبار، مواد زائد، آفتکشها، علفکشها، کودهای شیمیایی، فلزات سنگین و فاضلاب میپردازد.»
یزدانپناه، اجرای پژوهشهای مرتبط با آزمايش، پایش، نظارت، کنترل کيفی، ايمنی، سلامت و ارتقای کيفيت مواد غذايی و محصولات کشاورزی را از اولویتهای این مرکز تحقیقاتی دانست.
وی مطرح کرد: «علاوه بر این، برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقای علمی دانشجویان و استادان، ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی، توسعه خدمات مشاورهای برای سازمانها و مراکز ذینفع، جذب دانشجویان علاقهمند با زمینههای علمی مرتبط با سلامت و ایمنی غذا برای انجام پروژههای تحقيقاتی در مرکز، ایجاد زمینههای تحقیقاتی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، جذب ایدههای نو و برتر برای ثبت بهصورت اختراع و زمینهسازی برای تأسیس شرکتهای دانشبنیان برخی از برنامههای مهم مرکز تحقیقات ایمنیسازی مواد غذایی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان است.»
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/