جلوگیری از آثار پوکی استخوان پس از یائسگی با رژیم غذایی آسیایی
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، دانشمندان دریافتهاند که یک نوع رژیم غذایی شرقی میتواند جلوی شکننده شدن استخوان زنان پس از یائسگی را بگیرد. به گفته این پژوهشگران سویا که یک جزء اصلی از غذاهای آسیایی است، دارای موادی شیمیایی است که بسیار شبیه به هورمون زنانه استروژن عمل می کنند.
استروژن برای حفظ سلامت استخوانها ضروری است و پس از یائسگی بانوان میزان ترشح این هورمون به شدت کاهش می یابد و زنان را بیش از پیش در معرض خطر شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان قرار میدهد.
به گفته پژوهشگران بریتانیایی مادهای شیمیایی به نام ایزوفلاوُن که در سویا یافت میشود، با تقلید از هورمون استروژن، میتواند جلوی تضعیف استخوان را بگیرد.
براساس آمارها بیش از سه میلیون بزرگسال در بریتانیا که زنان در میان آنها بیشترین تعداد را دارند، از پوکی استخوان رنج میبرند. پوکی استخوان سالانه بیش از 300 هزار مورد پذیرش بیمارستانی را در آن کشور سبب میشود.
به گزارش دیلی میل، پژوهشگرانی از دانشگاه هال (Hull) در یورکشایر انگلستان در این آزمایش 200 زن را که به تازگی یائسه شده بودند به مدت شش ماه مورد بررسی قرار دادند و برای آنها قرصهایی تجویز کردند. به نیمی از آنها قرصی داده شد که فقط حاوی پروتئین سویا بود، در حالی که در قرصهای گروه دیگر 66 میلی گرم ایزوفلاون اضافه شده بود.
دانشمندان سطح پروتئینهایßCTX و P1NP را که شاخصی برای سنجش تراکم استخوان هستند، در خون زنان قبل و بعد از مطالعه اندازه گیری کردند.
افرادی که قرص حاوی ایزوفلاون به آنها داده شده بود پس از شش ماه استخوانهایی سالمتر داشتند و همچنین کمتر در معرض خطر بیماریهای قلبی قرار داشتند. هورمون استروژن یک عامل حفاظت در مقابل بیماریهای قلبی نیز هست.
سرپرست این پژوهش، دکتر توژوکات ساتیاپالان استاد دانشگاه هال در رشته اندوکرینولوژی -رشتهای که بیماریها وابسته به هورمونها در آن بررسی می شوند- می گوید: «پروتئین سویا و ایزوفلاون یک گزینه بیخطر و مؤثر برای بهبود سلامت استخوان زنان در اوایل یائسگی است. به نظر میرسد که سویا همان کاری را میکند که از داروهای پوکی استخوان معمولی انتظار می رود. 66میلی گرم ایزوفلاون که ما در این مطالعه مورد استفاده قرار دادیم، معادل یک وعده در رژیم غذایی شرقی غنی از پروتئین سویا است.»
سویا به عنوان یک جایگزین برای گوشت در این روزها محبوبیت فزایندهای پیدا کرده است. پنیر توفو، سس سویا، شیر سویا بدون لاکتوز و رب میسو، که در غذاهای ژاپنی به کرات از آن استفاده می شود، از این ماده غذایی گرفته میشوند.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/