روش های تشخیص آجیل مرغوب شب عید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یکی از رسومات قدیمی ایرانیان، پذیرایی از مهمانان با میوه،شیرینی، آجیل، نوشیدنی و چای است. سابقه استفاده از آجیل و مغزها به هزاران سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد و هم اکنون همه ما از ماهیت آن شناخت داریم. اما در این مطلب میخواهیم به راه های نگهداری از آجیل، تشخیص آجیل خوب و تهیه آجیل خانگی بپردازیم.
هنگام خرید آجیل به تازگی و اینکه چگونه نگه داری شده و میشود توجه کنید. بخاطر اینکه نگهداری نامناسب باعث خراب شدن آجیل شده و نگهداری در مکان مرطوب، باعث کپکزدگی آن خواهد شد. که در صورت کپکزدگی مغزدانههای آجیل، به سرعت مواد سمی تولید شده و احتمال بروز سرطان کبد را افزایش میدهد. پس توجه داشته باشید آجیل تازه باشد و مرطوب نباشد.
به اندازه خرید کنید
قبل از خرید آجیل حتما از آن تست کنید تا از تازگی آن مطمئن شوید. هنگام تهیه دانههای روغنی و آجیل میزان مصرف را تخمین زده و به همان اندازه بخرید چون آجیل کهنه میشود. از دلایل اصلی این توصیه این است که به دلیل داشتن چربی و روغن زیاد، در طولانی مدت آجیل فاسد میشود.
آجیل های رنگ شده
عمدتا برای فروش آجیل کهنه خود آن را رنگ میکنند و به همین علت توصیه میشود مردم از خرید آجیلهای رنگشده و براق خودداری کنند. استفاده از رنگ در آجیل 100درصد غیرمجاز بوده و استفاده از آن میتواند مصرفکننده را با مخاطراتی از جمله ایجاد حساسیت و آلرژی، کهیر، مسمومیتهای حاد و سرطان مواجه کند.همچنین استفاده از این رنگهای غیرمجاز در کودکان موجب عارضه بیشفعالی میشود. برای تشخیص استفاده از رنگ در آجیل باید تعدادی آجیل را برای مدتی در دست نگه داشته تا در دست رطوبت ایجاد شود و با ایجاد رطوبت چنانچه آجیل رنگ شده باشد، دست فرد رنگی میشود. برای نمونه در تخمههای که سیاه و قهوهای هستند در صورتی که انگشت خریدار کمی مرطوب باشد آثار رنگ شیمیایی رنگ به راحتی بر دست باقی میماند. افراد همچنین باید از خرید آجیلهای بسیار زرد و براق خودداری کنند، زیرا این نوع آجیلها اغلب رنگ شده هستند.
یک راه ساده دیگر برای تشخیص استفاده از رنگ در آجیل ها این است که اگر احساس کردید آجیل دارای رنگ غیر طبیعی است، با دستمالی که با آب مرطوب شده روی آنها بکشید اگر دستمال رنگ به خود گرفت، آجیل رنگ شده است.
دو نیم کردن
یکی از راههای تشخیص کهنگی و خراب بودن آجیل دو نیم کردن آن است. برای نمونه در هنگام خرید بادام، پسته و فندق حتما محصول را دو قسمت کرده و مغز آن را تست کنید زیرا اگر حتی فرض کنیم محصولی تازه است مقداری از آجیلهای قدیمی در میان آن وجود دارد که بوی کهنگی میدهد.
خندان نخرید
از خرید پسته هایی که زیادی خندان هستند، خودداری کنید؛ زیرا فروشندگان آنها را در ظرفهای آب جوش میریزند و سپس ناگهان در آب سرد قرار میده ند تا در اثر شوک حرارتی سر بازکنند و خندان شوند البته این شوک حرارتی، کیفیت پسته را نیز پایین می آورد و علاوه برآن موجب نمکشیدن پسته هم میشود این پستهها زودتر فاسد میشوند.
تخمههای لبخندان هم انتخاب خوبی برای خرید نیستند. مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیت خود را نیز از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد میشود.
فروشگاه معتبر
آجیل فله ای را حتما باید از فروشگاه های معتبر و دارای جواز کسب تهیه کرد چراکه نزدیک به ایام نوروز بسیاری از مغازه های متفرقه حتی میوه فروشی محل هم اقدام به فروش آجیل می کند.
حشراتی اندازه دانه برنج
در صورتی که روی آجیل نظیر پسته، فندق و بادام زمینی سوراخ هایی مشاهده کردید، از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید چرا که علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها، لارو حشرات به صورت کرمهایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/