دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1398 - 14:12

با معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای جهان آشنا شوید

در هر گوشه از دنیا بنا به نوع فرهنگ، آب و هوا، شرایط اقتصادی و…، مصرف نوعی از مواد غذایی رایج است.
کد خبر : 471675
بهترین-غذاهایی-که-می-تواند-به-کاهش-اشتها-کمک-کند.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، غذاهای مختلفی در کشورهای گوناگون دنیا طبخ می‌شوند. هر یک بنا به ذائقه مردم که خود نشأت‌گرفته از فرهنگ، اقتصاد، جغرافیا و… است به شکل و شیوه‌ای از مواد مختلف استفاده می‌کنند.
در ادامه با محبوب ترین غذاهای دنیا آشنا می‌شوید.


۱- استرالیا: چیکن پارم و پای گوشت
چیکن پارم هم یکی از معروف ترین غذاهای دنیا ست که در کشور استرالیا طبخ می‌شود. این غذا، از فیله مرغی درست می‌شود که روی آن سُس گوجه با طعم سیر و فلفل به اضافه پنیر پارمزان و موتزرلای آب شده ریخته می‌شود. بزاق دهان‌ شما هم ترشح شد، نه؟ برخی معتقدند که استفاده از پنیر پارمزان و موتزرلا می‌تواند بدطعم‌ترین غذاها را هم از این رو به آن رو کند؟ موافق هستید؟


استرالیایی‌ها علاقه‌ی زیادی به پای گوشت دارند. سالانه میلیون‌ها پای گوشت در این کشور مصرف می‌شود. شهروندان استرالیایی این غذای خوشمزه را هنگام حرکت یا در کافه‌ها می‌خورند و در هر حالتی از آن لذت می‌برند. پیشنهاد می‌کنیم پای گوشت را با سس گوجه‌ی فرنگی گرم یا سرد امتحان کنید.


۲- فنلاند: نان پنیر
بعید است که بتوانید نان پنیر فنلاندی یا Leipäjuusto را در کشوری به‌غیر از فنلاند پیدا کنید. پنیر ملایم در این غذا معمولا در ماهیتابه تفت داده می‌شود و سپس با مربای نوعی تمشک قرمز، سرو می‌شود. نان پنیر فنلاندی درواقع نوعی دسر است.


۳- یونان: اسپاناکوپیتا
این پای خوشمزه که با اسفناج و پنیر فتا تهیه می‌شود، غذای محبوب یونانی است که قدمت آن به ۴۰۰ سال قبل می‌رسد. اسپاناکوپیتا تقریبا در تمامی رستوران‌ها و غذاخوری‌های یونان سرو می‌شود.


۴- مجارستان: گولاش
گولاش در زبان مجاری به‌معنای چوپان است؛ زیرا این غذا برای اولین بار در دوره‌ی سخت گله‌داری تهیه شده بود. از زمانی که ترک‌ها در قرم شانزدهم به مجارستان حمله کردند، پاپریکا را با خود این کشور آوردند و رنگ این غذا به قرمز تغییر کرد. فستیوال گولاش هرساله در سپتامبر (شهریور) در این کشور برگزار می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در طول برگزاری این فستیوال به مجارستان سفر کنید.


۵- اتریش: اشترودل سیب
اشترودل سیب وین (پایتخت اتریش) که در این کشور به Apfelstrudel مشهور شده، شباهت زیادی به پای سیب آمریکایی‌ها دارد. این اشترودل از ترکیب تارت سیب با خمیر شیرینی‌پزی تهیه می‌شود. مردم اتریش این خوراکی خوشمزه را با قهوه‌ی بعدازظهر خود میل می‌کنند.


۶- کانادا: پوتین
پوتین یکی از غذاهای معروف کانادا است که با سس گریوی، سیب‌زمینی سرخ‌شده و تکه‌های پنیر تهیه می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم حتما در رستوران‌های کانادایی،‌ این غذا را سفارش دهید. برخی رستوران‌های کانادایی بیش از ۱۰۰ مدل پوتین سرو می‌کنند.


۷- خاورمیانه: هوموس
هوموس هم از آن غذاهای خوشمزه‌ای است که ابتدا در خاورمیانه درست می‌شده اما اکنون شهرتی جهانی پیدا کرده است. ارده(دانه‌های کنجد تفت داده و کوبیده شده)، نخود، سیر و آب لیموترش از جمله مواد سازنده هوموس هستند. این ترکیب خوشمزه را می‌توان در کنار گوشت، سبزیجات، برنج یا هر چیزی که دوست دارید و با ذائقه و سلیقه‌تان متناسب است به راحتی میل کنید. هوموس را به عنوان پیش‌غذا نیز در نظر می‌گیرند. در هر حال، بدیهی است که برای مصرف آن در جایگاه غذای اصلی، به تنهایی مورد مناسبی نیست.


۸- انگلیس: ماهی برشته و سیب‌زمینی سرخ کرده
غذای معروف و محبوب انگلیسی‌ها هم ماهی برشته و سیب‌زمینی سرخ‌کرده است. این غذا که به نوعی از غذاهای اصیل انگلیسی به شمار می‌رود در مراسم و رویدادهای مختلف خورده می‌شود و شهرتش فقط محدود به انگلیس نیست بلکه در نقاط مختلف دنیا، طبخ و میل کردن این غذا بسیار خوشایند است. ماهی و کلا غذاهای دریایی خاصیت بسیار زیادی دارند و حتما باید در سبد غذایی خانوارها قرار داشته باشند.


۹- برزیل: کارتولا و پودیم
یکی از نفس گیرترین طعم های دسر دنیا را کارتولا (Cartola) دارد که در شمال شرق برزیل آن را می پزند. این دسر که از موزتهیه می شود و چاشنی هایی مانند دارچین و پنیر دارد، تنها در ایالت پرنامبوکو (Pernambuco) پیدا می شود. بله درست خواندید، موز و پنیر. قرار دادن این دو کنار هم خیلی هوشمندانه بوده و ترکیب شکر و دارچین طعم خیلی خاصی به دسر بخشیده است. رستوران Leite’s بهترین جایی است که کارتولای خوشمزه سرو می کند. این جا از قدیمی ترین رستوران های شهر ریسیف است که از سال 1882 همچنان پذیرای مهمانان گرسنه است.


پودیم شباهت زیادی به فلن (دسر خوشمزه‌ای که شبیه کرم کارامل و کسترد است) دارد؛ اما پودیم برزیلی‌ها، کمی نرم‌تر است. این دسر خوشمزه را می‌توان در هر رستوران، کافه‌ و خانه‌ای در برزیل پیدا کرد.


۱۰- ایتالیا: پیتزا و پاستا و لازانیا
تاریخچه‌ٔ پیتزا هم مانند انواع پاستا به ایتالیا برمی‌گردد. کمتر کسی هست که میلی به خوردن پیتزا نداشته باشد. این غذای پرطرفدار و محبوب بین فست‌فودها، در آغاز بسیار ساده و با مواد بسیار محدودی تهیه می‌شد. کافی بود تا کمی پنیر موتزارِلا را همراه با سُس و گوجه روی خمیر قرار بدهید و آن را در فِر بپزید. این غذای مشهور و پرطرفدار در سال ۱۹۰۰ وارد آمریکا شد و به‌محض ورود، به‌دلیل طبخ آسان و طعم خوب سریعا در دل آمریکایی‌ها جای گرفت. سِیر تکاملی پیتزا طوری در جهان پیش رفت که امروز، صدها نوع پیتزا با طعم‌های مختلف و در اندازه‌های گوناگون در سراسر دنیا طبخ و تهیه می‌شود. حتی پیتزاهایی با طعم شیرین هم در منوی بعضی رستوران‌ها وجود دارد. هر کشوری بنابه ذائقه و سلیقه‌ٔ غذایی مردمانش، پیتزا به شکل و طعمی خاص درآورده است.


۱۱- هنگ کنگ: تست فرانسوی
تست فرانسوی با وجود نامش که انگار از فرانسه می‌آید، یک غذای هنگ‌کنگی است. این غذای معروف، فقط با تست و کره آماده می‌شود و با انواع مربا و شکلات‌ها می‌توان آن را نوش جان کرد. برای تهیه آن باید نان تست در مقادیر بسیار زیادی از کره سرخ شود و بعد هم آن را با کره و مربا سِرو می‌کنند. برای سرخ کردن تُست‌ها از تخم مرغ و کره بادام زمینی برای مالیدن روی نان و سرخ کردن بهره برده می‌شود. البته کره و سرخ کردن، چراغ‌هایی هستند که نشان می‌دهند این تست فرانسوی چندان با اصول سلامت بدن همخوانی ندارد اما برای امتحان کردن و اینکه ببینید در دنیا چه می‌گذرد شاید بد نباشد که در سفرتان به هنگ‌کنگ، تست فرانسوی را هم امتحان کنید.


۱۲- ژاپن: رامن و سوشی
رامن ژاپنی از رشته فرنگی چینی تشکیل شده که همراه با نوعی سوپ حاوی گوشت، برنج و سس سویا سرو می‌شود. مردم نواحی مختلف ژاپن، انواع گوناگونی از رامن را درست می‌کنند. چاشنی این غذا هم اغلب تخم‌مرغ پخته یا ذرت است.


شاید برندهای ژاپنی بزرگی مانند تویوتا، سونی، نینتندو، نیکونو و یاماها نتوانسته باشند به اندازه ماهی خام و برنج جهانیان را شیفته ژاپن سازند. اما در واقع ترکیب این دو و نحوه انجام این کار است که باعث شده سوشی از محبوب ترین غذاهای دنیا برای شب اول قرار باشد. ژاپنی ها بدون سوشی نمی توانند زندگی کنند‌.


۱۳- مراکش: پاستیلا
پاستیلا نوعی پای شیرین و محبوب مراکشی است که در اصل با کبوتر درست می‌شود. اما شیرینی‌پزهای مراکشی درحال حاضر از جوجه، مرغ یا بلدرچین استفاده می‌کنند. به این غذا کمی شکر و دارچین اضافه می‌شود که طعم نهایی آن را شیرین، شور، تند و کره‌ای می‌کند.


۱۴- لهستان: کلودنیک
این غذای تابستانی درواقع نوعی سوپ سرد است که با چغندر درست می‌شود. در تهیه‌ی این غذا از خیار، تربچه و ماست استفاده می‌شود که در نهایت همراه با یک تخم‌مرغ پخته سرو می‌شود. شاید باور نکنید اما این غذا واقعا خوشمزه و سالم است.


۱۵- آفریقای جنوبی: بیلتانگ و بانی چو
بیلتانگ از ترکیب انواع مختلف گوشت ادویه‌زده، خشک‌شده یا معمولی، مثل گوشت گاو و شترمرغ تهیه می‌شود. بیلتانگ درواقع نوعی اسنک است و مردم محلی اغلب آن را تکه و در غذاهای دیگر از آن استفاده می‌کنند. پنیر و چیپسِ سیب‌زمینی با طعم بیلتانگ از دیگر خوراکی‌های محبوب این کشور محسوب می‌شود.


نانی نرم که محتویات درون آن تخلیه می‌شود و با خورشت کاری پر می‌شود، ترکیبی است به نام بانی‌چو که در آفریقای جنوبی درست می‌شود و این روزها شهرتی جهانی دارد. اگر اهل غذاهای تند و تیز هستید، حتما از خوردن بانی چو لذت خواهید برد. البته اگر از غذاهای تند خوش‌تان نمی‌آید یا با خوردن آنها اذیت می‌شوید، بحث دیگری است. در هر حال، انتخاب باشماست.


۱۶- کره‌ی جنوبی: بولگوگی
پیشنهاد می‌کنیم در سفر خود به کره‌ی جنوبی، این غذای خوشمزه را امتحان کنید. بولگوگی به‌زبان کره‌ای به‌معنای «گوشت آتش» است و طعم شیرین خود را از سس ماریناد شکر و سویا می‌گیرد. می‌توانید این غذای گوشتی را در رستوران‌ها سفارش دهید یا اینکه بسته‌های آماده‌ی آن را از سوپرمارکت‌ها خریداری کنید.


۱۷- اسپانیا: سیفود پائِلا
در این غذای محبوب اسپانیایی از برنج، مرغ، سوسیس، میگو، زعفران و سیب‌زمینی استفاده می‌شود. این غذا برای اولین بار در والنسیا درست شده بود؛ منطقه‌ای که در آن، برنج و زعفران کشت می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را در رستوران‌ها سفارش ندهید و دست‌پخت‌های خانگی را امتحان کنید.
سبزیجات مقوی و متنوع در کنار میگو و هم‌تایانش با برنج سفید، روغن و نمک می‌تواند ترکیب خوبی برای دوستداران غذاهای دریایی باشد اما اگر از موجودات ساکن دریا به عنوان خوراکی خوش‌تان نیاید قطعا از این غذای اسپانیایی  هم لذت نخواهید برد. در هر حال، سیفود پائلا در اسپانیا بسیار مشهور و محبوب است. اگر سری به این کشور زدید، حتما آن را امتحان کنید.


۱۸- تایلند: تام یوم گونگ و آبگوشت کاری ماسامان
در بین بهترین غذاهای دنیا، بهترین غذای تایلندی از ترکیب میگو، قارچ، گوجه فرنگی، گیاه لیمو، زنجبیل عربی و برگ های لیموی کافیر درست می شود. این غذا معمولاً با شیر آناناس و خامه سرو شده و بسته به مزه مورد علاقه افراد در طعم های شور، تلخ، فلفلی و شیرین آماده می شود. اما از همه مهم تر قیمت نسبتاً ارزان این غذای خوشمزه است.


آبگوشت کاری ماسامان پادشاه ادویه های کاری است و شاید سلطان خوشمزه ترین غذاهای جهان: تند، با طعم نارگیل، خوشمزه و لذیذ. حتی سس ترکیبی کاری که ممکن است از سوپرمارکت محلتان بگیرید نیز می تواند ساده ترین غذاها را به غذایی در حد گرفتن ستاره میشلین تبدیل نماید. این ترکیب غذایی خوشمزه در هر گوشه ای از خیابان های تایلند تهیه و به فروش می رسد.


۱۹- مالزی: لاکسای پنانگ آسام
ترکیب ماهی ماکرل پخته و ریز ریز شده، تمبر هندی، فلفل قرمز، نعنا، علف لیمو، پیاز و آناناس یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای مالزی یک آش ماهی تند و شور است که بعد از اضافه کردن مقداری زنجبیل مقاومت در برابر آن غیرممکن می شود. تنها فرو بردن قاشق در کاسه حاوی این سوپ خاص می تواند آب بینی شما را راه بیندازد.


۲۰- چین: خوراک اردک
تزیین کردن پوست اردک با شربت مالتوز که به آن درخشندگی خاصی می دهد رمز و رازی است که تنها چینی ها از آن اطلاع دارند. این پوست آغشته شده به مالتوز، در اثر کباب شدن آرام در فر چنان ترد می شود که باعث شده طرفداران پوست اردک بسیار بیشتر از طرفداران گوشت آن باشند. ترکیب این غذا با کلوچه، پیاز و سس لوبیای شیرین باعث شده که این غذای چینی در رده بالای  فهرست خوشمزه ترین غذای دنیا قرار بگیرد.


۲۱- هند: خوراک ماسالا دوسا
ماسالا دوسا یکی از غذا هاي خوشمزه ي جهان اسـت کـه مربوط بـه منطقه ي جنوب هند طبق معمول پخته می‌شود. این غذا از پن ‌کیکی نازک، بـه همراه خمیری کـه یک شب باید برای تخمیر بـه آن زمان داد، درست می ‌شود. این خمیر راکه از برنج و عدس سفید درست می ‌شود، با سیب زمینی، چاشنی‌ هاي متفاوت و پیاز پر می ‌کنند.


۲۲- مکزیک: موله
موله (Mole) که ترکیبی از سس چیلی، شکلات، گوجه فرنگی و ادویه ویژه برای گوشت گاو یا مرغ است از پرطرفدارترین ه‌ترین غذا‌های مکزیک است.


۲۳- فرانسه: اسکارگو
حلزون خوراکی، اسکارگو، که در زبان فرانسوی حلزون معنی می‌دهد، همان حلزون باغی که اغلب ما حتی دوست نداریم به آن دست بزنیم یکی از خوشمزه‌ترین غذا‌های فرانسه است.


۲۴- ایران
 انواع کباب و به ویژه کباب کوبیده در بین ایرانی‌ها و توریست‌ها بسیار پرطرفدار است. همچنین خورش قرمه سبزی که با سبزیجات معطر فراوان، پیاز، لیمو عمانی، لوبیا قرمز و گوشت قرمه شده گوسفند، گوساله یا بره تهیه می‌شود، دیزی، فسنجان، زرشک پلو، ته چین، جوجه کباب، دلمه، کوفته تبریزی و انواع آش‌ها مانند آش دوغ  و کله پاچه از غذا‌های سنتی و ایرانی پرطرفدار هستند که با هیچ غذای دیگری از ملل مختلف قابل مقایسه نیستند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب