دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1398 - 00:05
در گزارش آنا بخوانید؛

چرا مدرک تحصیلی 2 رئیس کمیسیون‌‌‌های اقتصادی و اجتماعی مجلس مرتبط نیست؟

مرتبط‌ بودن تحصیلات و برخورداری از سوابق تحصیلی مناسب برای تصدی ریاست بر کمیسیون‌های تخصصی مجلس با کمیسیون‌هایی که در آن حضور دارند، امری بدیهی است.
کد خبر : 471173
photo_2020-02-12_11-53-34.jpg

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، به ماراتن نفس‌گیر انتخابات مجلس شورای اسلامی روزهای زیادی نمانده است. مجلسی که رُکن اصلی قانون‌گذاری در کشور محسوب می‌شود.


رویه قانون‌گذاری در مجلس از کانال کمیسیون‌های تخصصی عبور می‌کند. کمیسیون‌هایی که مسائل کلان کشور را با زمینه‌‌ها‌ی کارشناسی و با بهره‌گیری از نُخبگان هر حوزه و تطبیق در قوانین بالا دستی و سیاست‌های کلی نظام به تدوین قانون و نظام‌مند‌شدن آن کمک می‌کنند.


با این وصف وظیفه کمیسیون‌ها از این نظر حائز اهمیت است. طرح‌ها و لوایح زمانی در گردش کار قانون‌گذاری کشور قرار خواهند گرفت که از مجاری کمیسیون‌های تخصصی مجلس عبور کنند و با چانه‌زنی‌ و چکش‌‌کاری‌های کارشناسی روند قانون‌گذاری در کشور به پیش برود.


به نظر می‌رسد؛ بررسی مرتبط‌ بودن تحصیلات رؤسای کمیسیون‌های مجلس با کمیسیون‌هایی که در آن حضور دارند، امری است که باید ملاک هیئتی متصدی چینش کمیسیون‌ها قرار گیرد.


دکتری پزشکی, دوایِ دردِ «کمیسیون اجتماعی»


یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس «کمیسیون اجتماعی» است. کمیسیونی که با مسائل گوناگونی از جمله امور اداری و استخدامی، کار، اشتغال، روابط کار و تعاون، مباحث مربوط به جمعیت، عدالت اجتماعی، ازدواج و طلاق و مسائل روانشناسی و ... سروکار دارد.


اخبار نگران‌کننده حوزه اجتماعی از جمله طلاق، نزاع‌های خیابانی، رفتارهای خشونت‌بار شهری از مواردی است که نداشتن قوانین مناسب و گره‌گشا می‌تواند به زوال خانواده‌ها و رواج نابهنجاری های اجتماعی دامن بزند و روز به روز بر گستره‌ آن افزوده شود.


برخی از اخبار تأسف‌بار حوزه اجتماعی در کشور شامل موارد ذیل می‌شود؛


در سال 97 حدود 544 هزار و 470 نفر در کشور به علت درگیری‌های خیابانی به پزشکی قانونی مراجعه كردند؛ البته حتماً آمار نزاع‌ها بیشتر از این است، چرا‌‌که بسیاری از ‏افراد به دلایل مختلف نیازی نمی‌بینند به پزشکی قانونی مراجعه کنند. وزیر بهداشت چندی پیش گفت: نزاع دومین عامل مرگ‌و‌ ‌میر در اورژانس کشور است.


آمار خیره‌کننده طلاق در مقایسه با ازدواج‌ نشان می‌دهد که زنگ خطر طلاق دیری است به صدا درآمده؛ زنگ خطری که از سوی مسئولان ذی‌ربط به‌ویژه قانون‌گذار در مجلس چندان جدی گرفته نشده است.


در همین رابطه عبدالرضا عزیزی که رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی است، مدرک دکتری پزشکی دارد و مدرک تحصیلی او با کمیسیون مربوطه ارتباط زیادی ندارد. البته عزیزی همواره در فضای مجازی  حواشی پرشماری نیز داشته است.


بیگانه با علم اقتصاد


با توجه به جنگ اقتصادی شدیدی که علیه ایران به‌‌ راه افتاده است، باید کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و به‌ویژه ریاست آن به دور از مسائل سیاسی جهت‌گیری اقتصادی داشته باشند. در کمال تعجب برای برخی مناصب بسیار مهم از جمله مسئولیت ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، متولیانی انتخاب می‌شوند که با پیش‌نیاز‌های علم اقتصاد بیگانه هستند و سوابق اجرایی ایشان نیز  نقطه درخشانی را نشان نمی‌دهد که تجارب گران‌سنگی در حوزه اقتصادی کشور داشته باشند.


متأسفانه با همه این دشمنی‌ها لازم به نظر می‌رسد تا در حوزه‌های مختلف و رده‌های مهم مسئولانی اداره‌کننده امور باشند تا علاوه بر داشتن سوابق و تجارب لازم از دانش کافی نیز در حوزه کاری خود بهره‌مند باشند. الیاس حضرتی، ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد ولی مدرک تحصیلی وی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی است و هیچ سابقه اقتصادی قوی ندارد و بیشتر به نظر می‌رسد دلایل سیاسی و وابسته بودن به فراکسیون امید مجلس در کسب منصب ریاست کمیسیون اقتصادی مؤثر بوده است.


در خلال جنگ اقتصادی و مسائل مختلف اجتماعی که کشور را درگیر خودش کرده است، باید مجلس بعدی برای ریاست کمیسیون‌های تخصصی فکری اساسی بکند، تا افرادی که دارای مدرک تحصیلی مرتبط و سابقه کاری مفید هستند بر مسند کمیسیون‌ها تکیه بزنند.


مجلس شورای اسلامی همواره از نگاه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در رأس امور است. در همین زمینه رهبر معظم انقلاب فرمودند: ««مجلس تعیین‌کننده‌ مسیر است، مسیر را معیّن می‌کند؛ دولت‌ها موظّفند و مجبورند بر طبق قانون که در این مسیر حرکت کنند؛ روی این ریل حرکت کنند».


گزارش از قاسم شجاع


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب