دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1398 - 09:54
توسط پژوهشگران دانشگاه ایلام انجام شد؛

بررسی بار میکروبی و میزان آفلاتوکسین M۱ در شیر خام گاوداری‌ها

طرح بررسی بار میکروبی و میزان آفلاتوکسین M۱ در شیر خام گاوداری‌های صنعتی، سنتی و مراکز جمع‌آوری و عرضه شیر در استان ایلام توسط پژوهشگران دانشگاه ایلام انجام گردید و به عنوان یکی از طرح‌های صنعتی برگزیده دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور معرفی شد.
کد خبر : 469025
unnamed (1).jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، به منظور کنترل کیفیت شیر از نقطه نظر فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژی و سموم از جمله آفلاتوکسین M1 به جهت حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و بهداشت عمومی، شیر خام گاوداری‌های صنعتی، سنتی و مراکز جمع آوری و عرضه شیر در سطح استان ایلام مورد بررسی قرار گرفت.


مشخص نمودن وضعیت سلامت و بهداشت شیر تولیدی استان با توجه به شمارش بار میکروبی، مشخص کردن وضعیت آلودگی به آفلاتوکسین M1، بررسی منابع احتمالی آلودگی و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای اداره کل دامپزشکی جهت نظارت بر مراکز جمع‌آوری و گاوداری‌های صنعتی ایلام از دستاوردهای ویژه این طرح برگزیده است.


استفاده از تکنیک‌های دقیق‌تر، ارزان‌تر و سریعتر مانند بیوسنسورها برای تشخیص آفلاتوکسین M1 در شیر جهت جایگزین کردن با روش HPLC، جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم‌ها و سویه‌های باکتریایی موجود در شیر، بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در فصول مختلف و مطالعه تأثیر فصل بر میزان آن از برنامه‌های آتی جهت توسعه طرح می‌باشد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب