دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1398 - 16:02

با غذاهای تهوع آور در جهان آشنا شوید

تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که غذای محبوب‌تان برای یک خارجی معادل یک کابوس باشد؟
کد خبر : 466774
2794.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، همه‌ی قسمت‌های مهم بدن گونه‌های مختلف جانداران حداقل یک‌بار خورده شده‌اند که بعضی از آن‌ها غنی از مواد مغذی است مثل مورچه‌های آمازون، تخم جنین پرنده نیم‌پز، همه نوع کرم‌های کوچک، سُم، منقار، گوش و چشم که همه برای یک آشپزی خوب استفاده می‌شوند. روش‌های درست کردن این غذاها خیلی جالب است مثلاً : خمیری کردن، ترشی انداختن، دم کردن، جوشاندن، حرارت دادن، تکه‌تکه و خام سرو کردن درحالی‌که غذا تکان می‌خورد. اینجا چند تا از بدترین غذاهای دنیا قرار دارد که در ادامه با آن‌ها و چگونگی درست کردنشان در سراسر دنیا آشنا می‌شوید.


۱- کوپی لواک (Kopi Luwak) – اندونزی
کوپی لواک یکی از گران‌قیمت‌ترین گونه‌‌های قهوه است که حدود نیم کیلو از آن، بیش از ۱۵۰ دلار قیمت دارد. این قهوه از دانه‌های قهوه‌ای تهیه می‌شود که حیوانی به نام زباد به عنوان مدفوع از خود خارج می‌کند؛ به این ترتیب که این پستاندار متعلق به جنوب شرق آسیا، در مزارع قهوه می‌چرخد، دانه‌های قهوه را می‌خورد، و کشاورزان مدفوع آن را جمع می‌کنند و … !
۲-  اسکمول (Escamole) – مکزیک
این غذا که حاوی شفیره (لارو) مورچه‌هایی است که از ریشه‌ی گیاه آگاوه برداشت می‌شوند، در مکزیک به عنوان غذایی لذیذ و خوشمزه طرفدار دارد. در حقیقت، گاهی اوقات به این غذا “‌خاویار حشرات‌”‌ نیز می‌گویند! گفته می‌شود طعم این غذا مانند کره، و کمی شبیه طعم آجیل است.
۳- اِی‌پینگ (A-ping) – کامبوج
گفته می‌شود، این خوراکی که مردم کامبوج آن را بسیار لذیذ می‌دانند، نخستین بار به دلیل قحطی و کمبود غذا در دوره‌ی رژیم ستمگر خمرهای سرخمحبوب شد. ولی بعد از برکناری پل پوت، این خوراکی که با سرخ کردن عنکبوت‌های تارانتولا تهیه می‌شود، هم‌چنان محبوب ماند و مردم کامبوج آن را مانند آب نبات نوش جان می‌کنند.
۴- هگیس (Haggis) – اسکاتلند
برای تهیه‌ی این غذای اسکاتلندی، به یک گوسفند نیاز دارید. ابتدا قلب، جگر، و شش‌های آن را بیرون می‌آورید. سپس آن‌ها را به مدت سه ساعت در معده‌ی گوسفند می‌پزید؛ البته، نمک را هم فراموش نکنید. ایرانی‌های هم غذای مشابهی دارند که به آنچغور پغور می‌گویند.
۵- فوگو – ژاپن
فوگو نام ژاپنی بادکنک ماهی است؛ و بهتر است بدانید این ماهی به شدت سمی است. قوانین ژاپن تهیه‌ی این غذا را در رستوران‌ها به شدت زیر نظر دارند، و فقط سرآشپزهای مجرب و تعلیم دیده اجازه دارند این کار را انجام دهند. این ماهی‌ها آن‌چنان خطرناک هستند که استفاده از آن‌ها برای تهیه‌ی غذا در خانه باعث مرگ افراد مختلفی شده است.
۶- ماهی یین یانگ – تایوان
خوراک ماهی یین یانگ که با نام ماهی “‌مرده و زنده‌”‌ نیز مشهور است، نخستین بار در تایوان درست شد، ولی اکنون تهیه‌ی این غذا غیر قانونی است. به تازگی، پس از آن‌که سرآشپزها به راهی برای زنده نگه داشتن ماهی و هم‌زمان سرخ کردن‌شان پی بردند، این غذا در چین نیز محبوب شد. چرا آشپزها باید چینی کاری بکنند؟ شاید فقط برای این‌که ثابت کنند ماهی‌شان تازه است!
۷- ایکیزیکوری (سِرو ماهی زنده) – ژاپن
تهیه‌ی این غذا آن‌چنان سنگدلانه است که به راحتی نمی‌توان از آن گذشت. این نوع از سِرو غذا در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا و آلمان غیر قانونی اعلام شده است. ایکیزیکوری (سِرو حیوان زنده) به این ترتیب است که مشتری ماهی مورد علاقه‌اش را از مخزن آب انتخاب می‌کند. سپس سرآشپز آن را از آب می‌گیرد و در مقابل چشم‌های مشتری، بدون کشتن ماهی، استخوان‌های‌اش را جدا می‌کند. سپس همان طور که هنوز قلب ماهی می‌تپد، سرآشپز گوشت بُرش خورده‌اش را در بشقاب می‌گذارد و تزیینات لازم را نیز انجام می‌دهد. هم‌چنین می‌توانید از سرآشپز درخواست کنید ماهی فیله شده را به آکواریوم برگرداند و تا وقتی آماده‌ی خوردن غذا شدید، چند لحظه‌ای در آب شنا کند.
۸- آلت تناسلی گاو نر – چین
مثل معروفی است که می‌گوید، “‌چینی‌ها هر چیز چهارپایی را می‌خورند، به جز میز؛ و هر چیز پرنده‌ای را می‌خورند، به جز هواپیما.‌”‌ ظاهرا که همین طور است. این غذا که با نام “‌ اژدها در شعله‌ی هوس‌”‌ شناخته می‌شود، غذای مشهوری است که در رستوران گوئولیژوانگ در شهر پکن سرو می‌شود. با این‌که شاید خوردن چنین غذایی برای بسیاری از مردم جهان عجیب به نظر برسد، ولی چینی‌ها معتقدند این غذا درست مثل اسفناج برای سلامتی مفید است!
۹- بالوت (Balut) – فیلیپین
بالوت چیزی نیست جز جنین پرورش یافته‌ی اردک، که به صورت زنده پخته می‌شود و … بقیه‌اش را خودتان حدس بزنید. این غذا که در جنوب شرقی آسیا محبوب است، به زبان فیلیپینی به معنی ” پوشیده شده‌”‌ است.
۱۰- قلب طوطی دریایی – ایسلند
طوطی دریایی گونه‌ای از ماهی‌گیرک‌ها است که در نیم‌کره‌ی شمالی زندگی می‌کنند، و مردم ایسلند قلب آن را بسیار خوشمزه می‌دانند. ما از نشان دادن تصویر این غذا خودداری کردیم، ولی دفعه‌ی بعد که این موجودات مظلوم و زیبا را در باغ وحش یا هر مکان دیگری مشاهده کردید، تصور کنید که در حال بریدن سر این حیوانات کوچک و دوست‌داشتنی هستید و قلب‌شان را در می‌آورید؛ دل‌تان می‌آید؟
۱۱- سِن‌های بدبو – اندونزی
در کشور اندونزی، ‌این حشره‌های بد بو را خیلی دوست دارند. شاید به خاطر این‌که مزه‌ی تخمه‌ی آفتابگردان تلخ و بی‌نمک می‌دهند. فقط باید خیلی سریع بجویدشان!
۱۲- لوتفیسک (Lutefisk) – اسکاندیناوی
این خوراکی که معمولا در میان کشورهای اسکاندیناوی محبوبیت دارد از ماهی خشک شده وسود سوزآور تهیه می‌شود. بله، سود سوزآور. ماهی خشک را به مدت چندین روز در این ماده‌ی تند و سوزان قلیایی که به هیدروکسید سدیم نیز معروف است، می‌خوابانند. پس از این‌که ماهی را از داخل سود سوزآور در می‌آورند، آن‌چنان تند و سوزاننده می‌شود که باید تقریبا یک هفته‌ در آب سرد بماند تا قابل خوردن شود.
۱۳-  پنیر متعفن (Casu Marzu) – ساردینیا
بهترین توصیفی که می‌توان از این خوراکی متعلق به ناحیه‌ی ساردینیا ارائه داد، عبارت است از پنیر گوسفندی حاوی شفیره‌ی زنده‌ی حشرات. کاسو مارزو یعنی پنیر متعفن؛ و بدترین قسمت‌اش نیز این است که اگرچه این شفیره‌ها ابتدا فقط حدود ۸ میلی‌متر طول دارند،‌ بعد از گذشت زمان می‌توانند تا ۱۵ سانتی‌متر رشد کنند؛ البته آن زمان دیگر پنیر خراب شده است.
۱۴- موپانه (Mopane) – آفریقا
این کرم‌های پیله‌ساز که عموما روی درخت موپانه(درخت مرهم) یافت می‌شوند – به همین خاطر آن‌ها هم موپانه نامیده می‌شوند – منبع پروتئینی مهمی برای میلیون‌ها آفریقایی به شمار می‌روند. معمولا این کرم‌ها را خشک می‌کنند و به عنوان تنقلات نوش جان می‌کنند.
۱۵- کاسه‌ی چشم ماهی تن – ژاپن
کاسه‌ی چشم ماهی تن، خوراکی نسبتا ارزان‌قیمتی است که در بیش‌تر فروشگاه‌های مواد غذایی کشور ژاپن، حدودا به قیمت ۱ دلار به فروش می‌رسد. این خوراکی دارای طعمی شبیه ماهی مرکب است که پیش از مصرف باید آب‌پز شود. فراموش نکنید، قبل از خوردن کاسه‌ی چشم ماهی تن، کمی سس نیز به آن بزنید!
۱۶- سوسمار خشک شده – برخی کشورهای آسیایی
در برخی از فرهنگ‌های آسیایی از سوسمار خشک شده برای تهیه‌ی سوپ، یا گاهی اوقات، با خیساندن در الکل، جهت بهره‌مندی از خواص پزشکی آن استفاده می‌شود. اگر چه، این فرایند احتمالا سال‌های سال به طول بینجامد.
۱۷- کله پاچه – ایران
البته که من و شما می‌دانیم جای این غذای خوشمزه! در این فهرست نیست! اما برای رعایت امانت نویسنده این غذا که در کشور ایران و همسایه‌های مجاور محبوبیت دارد هم آورده شده است، کله پاچه همانطور که از اسمش پیداست دقیقا از سر و ساق پای گوسفند تهیه می‌شود. علاوه بر سر و پای گوسفند، اندام‌های داخل شکم گوسفند نیز به صورت جداگانه در تهیه‌ی غذاهای دیگر استفاده می‌شود.
۱۸- ناکجی (Nakji)
این غذا شباهت زیادی به ساناکجی دارد؛ با این تفاوت که در ناکجی، ‌هشت‌پا به طور کامل خورده می‌شود. البته این غذا درست مانند برخی دیگر از غذاهای این فهرست، خالی از خطر نیست. گفته می‌شود پاهای مکنده‌ی هشت پا به زبان و دهان می‌چسبند و خطر خفگی ایجاد می‌کنند. سالانه گزارش‌های متعددی حاکی از فوت در اثر ناکجی شنیده می‌شود.
۱۹- صدف کوه‌های راکی – کانادا و ایالات متحده
در این‌که این غذا از کوه‌های راکی می‌آید، شکی نیست، ولی در تهیه‌ی آن به هیچ عنوان از صدف استفاده نمی‌شود. این غذا در واقع از بیضه‌ها یا دنبلان گاو تهیه می‌شود – برای تهیه‌ی این غذا پوست دنبلان را جدا می‌کنند، آن را صاف می‌کنند، و به شکل عمیق و کامل سرخ می‌کنند.
۲۰- ساناکجی (Sannakji) – شرق آسیا
این غذا نیز، درست مانند بسیاری از غذاهای شرق آسیا، خام خورده می‌شود. خیلی خام. سرآشپز مقابل چشمان شما، هشت‌پای کوچکی را قطعه قطعه می‌کند، و روی آن روغن کنجد می‌ریزد؛ اگر وی گاهی اوقات به آن‌ها ضربه می‌زد، تعجب نکنید، زیرا هنگامی که با چوب‌های غذاخوری‌تان می‌خواهید آن‌ها را بردارید، دائما تکان می‌خورند.
۲۱- هاکارل (Hakarl) – ایسلند
این غذا معمولا در ایسلند محبوب است؛ آن‌ها معتقدند گوشت کوسه‌ی گرما دیده‌ی تخمیر شدهمعمولا دارای طعمی اکتسابی است. ولی ما به اظهار نظر مشهور سرآشپز آنتونی بوردن در شبکه تلویزیونی تراول معتقدیم که می‌گوید، هاکارل “‌تنها بدترین، منزجر کننده‌ترین، و بد مزه‌ترین‌”‌ چیزی بود که تاکنون خورده است.
۲۲- ماهی هرینگ تخمیر شده (Surstromming) – سوئد
نوعی غذا در شمال سوئد محبوب است که از ماهی هرینگ تخمیری دریای بالتیک تهیه می‌شود؛ معمولا این غذا را به صورت کنسروی – مانند شکل بالا – به فروش می‌رسانند. گاهی اوقات هنگام حمل و نقل، برخی از قوطی‌های کنسرو به دلیل ادامه‌ی فرایند تخمیر به شدت باد می‌کنند. به تازگی، مطالعه‌ای در ژاپن دریافته است، این غذا در میان غذاهای سراسر جهان، متعفن‌ترین بو را از خود متصاعد می‌کند. به این ترتیب، منطقی به نظر می‌رسد که چرا معمولا این غذا را در فضای باز میل می‌کنند.
۲۳- سوپ لانه‌ی پرنده – چین
صدها سال است چینی‌ها از لانه‌های ساخته شده از بزاق پرندگان در آشپزی‌شان، به خصوص تهیه‌ی نوعی سوپ، استفاده می‌کنند. با این‌که این لانه‌های خوراکی گونه‌های متفاوتی دارند، به طور کلی سوپ لانه‌ی پرندگان یکی از گران‌قیمت‌ترین غذاهای روی زمین به شمار می‌رود؛ سوپ تهیه شده از گونه‌ی قرمز این لانه، کاسه‌ای ۱۰،۰۰۰ دلار به فروش می‌رسد.
۲۴- میگوی مست – چین
طرز تهیه‌ی این غذای محبوب در برخی نواحی چین به این ترتیب است که میگوی زنده را در مشروب الکلی بسیار قوی می‌اندازند و سپس، به همان حالت (زنده) میل می‌کنند. البته این غذا نیز در برخی نواحی ایالات متحده محبوب است، ولی لااقل در این کشور، میگو را کمی می‌پزند.
۲۵- بینی ژله‌ای گوزن شمالی
ژله به نظر خوشمزه می‌آید مثل ژله‌ای که به عنوان دسر سرو می‌شود ولی این ژله از بینی گوزن شمالی تهیه می‌شود. این غذا هم به عنوان دسر سرو می‌شود و یک غذای سنتی آلاسکایی و البته وقت‌گیر است که از تکه‌های بینی گوزن شمالی به دست می‌آید.
۲۶- سوپ خفاش
ابتدا تعدادی خفاش پرنده، خفاش میوه خوار و خفاش روباهی را در یک روستای دور افتاده به دام بیاندازید و آنها را زنده زنده داخل یک دیگ آبجوش یا شیر بریزید و تا جایی که تمایل دارید کباب کنید، سپس آنها را تکه تکه کنید و همراه با گیاهان و ادویه های تایلندی سوپ درست کنید. اگر خفاش میوره خوار در اطراف شما زیاد است میتوانید پخت سوپ خفاش را امتحان کنید!خفاش ها قسمتی از غذاهای بومی در تایلند، چین و گوام هستند اما به خاطر اینکه عامل بیماری هستند، بدنام شمرده می‌شوند. احتمالا شما این غذا را جزو آخرین‌ها در امتحان کردن در این لیست قرار می‌دهید.
۲۷- ساندویچ مغز سرخ شده – ایالات متحده
این غذا که بیش‌تر متعلق به گذشته است، تا پیش از شیوع بیماری جنون گاوی و بروز نگران از سلامت آن‌ها، جزء غذاهای محبوب برخی نواحی مرکزی ایالات متحده به شمار می‌رفت. با این‌که فروش مغز گاوی با سن بیش از ۳۰ ماه در کشتارگاه‌های ایالات متحده قانونی نیست، هنوز هم برخی آدم‌ها به خوردن این غذا علاقه دارند.


۲۸- سرهای گندیده - آلاسکا
سالمون یک وعده‌ی غذایی اساسی برای آلاسکایی‌ها است و بومیان آنجا به‌طور سنتی اجزای این ماهی را استفاده می‌کنند. یکی از غذاهای سنتی این منطقه سر ماهی سالمون گندیده است، آن‌ها سر ماهی سالمون را داخل بشکه‌‌ای چوبی یا پلاستیکی می‌گذارند و در گودال‌های ترشی برای چند هفته در زیرزمین دفن می‌کنند و اجازه می‌دهند که طبیعت کار خودش را انجام دهد و سپس آن را برداشت و استفاده می‌کنند! برای خود بومیان آلاسکایی این غذا تنفرآور نیست و خوردن همه‌ی اجزای بدن ماهی عادی و غذای بسیاری از افراد روستایی و کلبه نشین است و شاه سالمون خود یک وعده‌ی غذایی در تمام دنیاست!
تنها چیزی که این غذا را نسبت به سایر اجزای دیگر ماهی متمایز کرده است این است که سر ماهی فاسد و تجزیه‌شده است! این غذا با استانداردهای آشپزی مدرن تطابق دارد و غذایی نسبتاً گران به شمار می‌رود. تصور کنید که یک سطل پر ازسرهای سالمون در هوای گرم تابستان برای چند هفته در بیرون قرار بگیرد!
خوردن این سرها در معرض چالشی طولانی و جدی در خصوص سلامت مردم آن منطقه قرارگرفته است که احتمال مسمومیت در آن‌ها وجود دارد.


۲۹- جنین اردک نیم‌پز


این غذا، یک غذای بسیار ساده‌ی خیابانی و قابل‌ دسترس در فیلیپین و ویتنام است. این غذا شهرت بسیاری در میان غذاهای محلی دارد. بیشترِ تخم پرندگانی که دیگران با آن‌ها آشنا هستند تخم پرندگان بدون نطفه است اما (Balut) ها تخم‌های اردک نطفه‌داری هستند که روی آن‌ها می‌خوابند و یا اجازه دارند که به‌طور آزمایشگاهی در یک‌زمان مشخص رشد کنند.
برای خوردنش باید آن را پوست بکنید. با اینکه نیم‌پز است تمام اجزای یک اردک کامل اعم از استخوان، پر، منقار و.. را دارد که بعضی از آن‌ها بیشتر یا کمتر رشد کرده‌اند و اکثراً پیشنهاد می‌کنند آن را با پوست و مقداری نمک بخورید زیرا این بهترین روش برای لذت بردن از (balut) است.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب