دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 دی 1398 - 18:36

تاریخچه‌ چای ماسالا چیست و این چای چه خواصی دارد؟

مشهورترین و مرسوم‌ترین عناصر تشکیل دهنده چای ماسالا، شامل: دارچین، زنجبیل، هل، بادیان ستاره‌ای، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر است.
کد خبر : 465267
1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از واحد بازرگانی؛ در یک نگاه کلی چای ماسالا، در نقاط مختلف جهان از ترکیب ادویه ها، گیاهان و حتی برخی میوه‌ها و سبزی‌ها تهیه می‌شود، اما مشهورترین و مرسوم‌ترین عناصر تشکیل دهنده‌ی آن همان‌طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، شامل: دارچین، زنجبیل، هل، بادیان ستاره ای، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر است.


تاریخچه‌ی چای ماسالا چیست؟


قدمت چای ماسالا بنا به روایت‌های مختلف که ممکن است چندان دقیق نباشند؛ به 5 تا 9 هزار سال پیش می‌رسد. مردم هندوستان و تایلند معتقدند که چای ماسالا یک دم‌نوش دارویی و متعلق به یکی از پادشاهان باستانی آن‌ها بوده است. این چای، نزدیک به پنجاه است که علاوه بر خاستگاهش (هندوستان یا تایلند) در سراسر جهان مورد توجه و استقبال فراوان واقع شده و مصرف انواع چای ماسالا در اروپا و آمریکا طی دهه‌ اخیر گسترش زیادی یافته است.


اضافه شدن چای خشک سیاه به ترکیبات چای ماسالا مربوط به سال 1835 و کشت چای توسط انگلیسی‌ها در ایالت «آسام» هند است. از این تاریخ بود که چای سیاه، شیر و هم‌چنین سایر مزه‌ دهنده‌ها به ماسالا اضافه شدند، اما باید در نظر داشت که این ترکیب، مدت‌ها برای بسیاری از مردم هند گران‌قیمت بود و آن‌ها ترجیح می‌دادند که از چای ماسالای سنتی استفاده کنند.


خواص چای ماسالا


چای ماسالا بدن انسان را تا مدتی گرم نگه می‌دارد. هم‌چنین این چای هندی، گرفتگی‌های سینوس‌ها (حفره‌های پر از هوا در جمجمه و پیشانی) را که موجب سردرد و سینوزیت می‌شوند را می‌گشاید. با توجه به عناصر گیاهیِ به‌کار رفته در این چای، می‌توان گفت که چای ماسالا یک چای درمانی نیز هست زیرا این چای گیاهی، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن، بهبود گوارش، از بین بردن ناراحتی‌های پوستی مانند جوش صورت و کاهش انواع التهاب بدن و تقویت قلب و عروق می‌شود.


این چای خوب یک چای ضد سرطان قوی نیز هست، زیرا مواد موجود در آن، رادیکال‌های آزاد بدن انسان را که موجب بروز سرطان می‌شوند؛ از بین می‌برد. پس می‌توان نتیجه گرفت که ماسالا یک چای شفابخش و نیز پیشگیری‌کننده از انواع بیماری‌هاست.


آیا چای چای ماسالا بر لاغری تأثیر‌گذار است؟


چای ماسالا برای لاغری انتخاب مناسبی هست. اولین دلیلی که برای انتخاب این چای و جایگزین کردن آن با بقیه چای های لاغری می‌شود بیان کرد طعم فوق‌العاده متفاوت این نوشیدنی هست.


همانطور که گفتیم چای ماسالا در واقع نوعی شیر چای هست و از ترکیب ادویه هایی مثل میخک، بادیان ختایی (انیسون ستاره ای)، هل، جوز هندی، زنجبیل و… تهیه می‌شود، پس این نوشیدنی حاوی مقادیر مناسبی از پروتئین است و پروتئین موجود در شیر به احساس سیری کمک زیادی می‌کند. بنابراین با مصرف چای ماسالا احتمال پرخوری‌ها در ادامه روز کاهش می‌یابد. حتی میتوان چای ماسالا را به‌عنوان یک میان وعده سالم انتخاب کرد.


بنابراین با مصرف چای ماسالا احتمال پرخوری‌ها در ادامه روز کاهش می‌یابد.


همچنین چای ماسالا به جلوگیری از افزایش وزن کمک می‌کند و به چند طریق منجر به کاهش چربی‌ها می‌شود.


انواع چای ماسالا در بازار ایران


نوع اول: چای ماسالا فوری


چای ماسالا در ایران بیشتر در نوع ترکیب شده با پودر شیر ارائه می‌شود. رنگ این نوع از چای ماسالا به سفیدی میرسد زیرا قسمت اعظم چای را پودر شیر تشکیل داده است.


این نوع از چای ماسالا به چای ماسالا فوری معروف است که انواع با کیفیت آن از پودر شیر غیر لبنی بدون شکر و افزودنی تشکیل شده‌اند. لذا مصرف آن برای مبتلایان به دیابت نیز مضر نیست.


نوع دوم: چای ماسالا خالص


نوع دیگری از چای ماسالا که طی سال های اخیر در ایران عرضه میشود چای ماسالا خالص است.


این نوع از ماسالا ترکیب ادویه‌ها بوده و فاقد هرگونه پودر شیر یا افزودنی دیگر است. چای ماسالا خالص برای افرادی طراحی شده است که تمایل دارند میزان تندی ماسالا خود را تنظیم کنند. و یا با نوع خاصی از شیر مصرف نمایید.


سخن آخر


چای سیاه به همراه ادویه‌های بی نظیری مثل هل، زنجبیل، دارچین، بادیان ستاره ای، جوز هندی و … که به نسبتی مناسب با هم ترکیب شده‌اند یک نوشیدنی عالی، سالم و با کالری مناسب به‌عنوان میان وعده است. این چای نه تنها به افزایش میزان متابولیسم بدن کمک می‌کند، بلکه باعث شکستن بافت‌های چربی می‌شود و استفاده از شیر در ترکیب این نوشیدنی هم به لطیف شدن طعم این چای کمک می‌کند.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب