دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نورعلی تابنده که بود؟

نورعلی تابنده قطب فرقه دارویش درگذشت.
کد خبر : 449998
IMG1001428426753.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «نورعلی تابنده»، قطب دراویش گنابادی ساعتی پیش در سن ۹۲ سالگی به دلیل بیماری و کهولت سن در یکی از بیمارستان‌های تهران درگذشت.


نورعلی تابنده، قطب سلسله نعمت‌اللهی سلطان‌علیشاهی گنابادی بود و پس از انقلاب در کابینه دولت موقت مدتی معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر سازمان حج و زیارت و معاون وزارت دادگستری بود.


نورعلی تابنده در ۲۱ مهر ماه ۱۳۰۶ در شهر بیدخت در بخش مرکزی شهرستان گناباد استان خراسان رضوی زاده شد. جدش ملا سلطان‌محمد گنابادی (سلطان‌علیشاه) (۱۲۵۱–۱۳۲۷ قمری) قطب وقت سلسله نعمت‌اللهی سلطان‌علیشاهی گنابادی بود و به سبب گسترش سلسله نعمت‌اللهی در آن زمان (در زمان قطبیت ملأ سلطان محمد) این سلسله بعد از او به نام «نعمت‌اللهی سلطان‌علیشاهی گنابادی» مشهور شد.


تعلیم و تربیت اولیه او تحت سرپرستی پدرش «محمدحسن بیچاره بیدختی»، ملقب به صالح‌علیشاه بود. او در موطن خویش، گناباد، مقدمات علوم اسلامی را فراگرفت و همچنین هیئت قدیم و نجوم را نزد پدر آموخت. سپس برای ادامه تحصیلات به تهران آمد و در سال ۱۳۲۴ شمسی از دبیرستان علمیه تهران با رتبه اول دانشنامه دیپلم ادبی را دریافت کرد و سال بعد از همان دبیرستان دیپلم طبیعی نیز گرفت. آنگاه در دانشکده حقوق دانشگاه تهران تحصیلات دانشگاهی را ادامه داده و در سال ۱۳۲۷ در رشته حقوق قضایی به دریافت درجه لیسانس موفق شد و هم‌زمان مطالعه و تحقیق را در معارف اسلامی خصوصاً فقه و اصول نزد استادان فن بالاخص برادر بزرگ خود، حاج سلطان‌حسین تابنده ملقب به «رضاعلیشاه ثانی» آموخت و در کلاس‌های درس محمود شهابی و سید محمد مشکوة و شیخ محمد سنگلجی شرکت کرد.


اهانت رئیس فرقه گنابادی به ساحت حضرت زهرا (س)


نورعلی تابنده بعدازآنکه حیات امام زمان (عج)، عصمت امامان معصوم (ع) و اصول دین را زیر سؤال برد؛ در جلسه سخنرانی خود که در دولت‌سرای تهران برگزار شده بود به مقام حضرت زهرا (س) توهین کرد.


وی در جمع مریدان خود با توهین به ساحت حضرت زهرا (س) می‌گوید: یکی از دوستان سابق من که مرد مسلمان و خیلی معتقدی است به من تلفن زد و از من پرسید تقویم امسال را دیدی؟ گفتم بله گفت دیدی نوشته شهادت حضرت زهرا، خب با این حرف اجر شهید کم می‌شود. متأسفانه کسانی که باید خودشان حیثیت و اهمیت مصداق واژه شهید را حفظ کنند، این کار را نمی‌کنند و به هر نفری که به هر نحوی کشته می‌شود شهید می‌گویند و لغت شهید را کم‌ارزش می‌کنند. شهادت مقام بالایی است و شامل حضرت زهرا نمی‌شود و با گفتن شهادت حضرت زهرا مقام شهید را بی‌ارزش می‌کنید! حضرت زهرا (س) رحلت کرده است!


وی همچنین در سخنانی ادعا کرده بود: بیعت با ما همان ادامه بیعت با خداوند است!


ماجرای بازداشت تابنده و کشته شدن ۳ مأمور امنیتی به دست دراویش گنابادی


شایعه مشکوک دستگیری نورعلی تابنده در سال 1396 منجر به ایجاد درگیری توسط دراویش گنابادی با نیروهای امنیتی شد. شایعه‌ای که در پی آتش زدن چند مسجد و حسینیه و انتساب آن به دراویش گنابادی منتشر شد.


اواخر بهمن‌ماه سال 96 بود که جمعی از اعضای فرقه دراویش گنابادی در منطقه پاسداران تهران آشوبی خیابانی به پا کردند. در حمله برخی دراویش به نیروهای پلیس سه مأمور نیروی انتظامی با هجوم راننده یک دستگاه اتوبوس، زیر گرفته شده و به شهادت رسیدند.


تصاویری که از این واقعه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، نشان می‌داد که راننده، اتوبوس را عمداً به سمت گروهی از مأموران حاضر در خیابان رانده و آن‌ها را زیر می‌گیرد. بر اساس این تصاویر اتوبوس با حرکت‌های مارپیچ مأموران نیروی انتظامی را به خودروهای اطراف می‌کوبد.


پس از این واقعه تلخ بود که نورعلی تابنده در پیامی ضمن عذرخواهی از عملکرد مریدانش نوشت: اخیراً حوادث تلخ و برخلاف اصول شرعی و عرفانی به بهانه‌های واهی از جمله صدور حکم دستگیری در اطراف منزل این‌جانب رخ داد که موجب تأثر و تأسف شدید همه ما شد. محرک این غائله عمدتاً غلبه احساسات، قضاوت اشتباه، نادانی و عدم رعایت دستورات مؤکد این‌جانب توسط چند تن از دراویش، علی‌رغم میل و اراده من و تذکراتی که چندباره داده و نصیحت کرده بودم، صورت گرفت؛ که به‌هیچ‌وجه مورد تأیید نیست و این قبیل رفتارها را محکوم می‌کنم.


وی در ادامه نوشت: رفتار نادرست این منصوبان به درویشی، اسباب زحمت همسایگان و مسئولان ذی‌ربط را فراهم آورد که از این بابت نیز معذورم.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب