بیانیه بزن، مالیات نده/ چرا دولت از سلبریتیها حمایت میکند؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بعد از فروکش کردن آتش فتنه بنزینی که هفته گذشته کشور را فراگرفته بود، ناگهان بیانیه جمعی از سلبریتیها در حمایت از آشوبها منتشر شد.
شبکههای خارجی بلافاصله بعد از انتشار بیانیه چند سلبریتی در حمایت از آشوبهای اخیر، شروع به فضاسازی سنگین علیه جمهوری اسلامی و مردم ایران کردند.
شبکه صدای آمریکا وابسته به وزارت امور خارجه این کشور بیانیه سلبریتیها را در صفحه اول خود قرار داده و با تیتر بزرگ اعلام کرد: «جمعی از هنرمندان ایران از اعتراضات حمایت کردند.»
مهمترین نکته بیانیه اخیر این افراد حمایت از اغتشاشگران بود. آنها گفتند که آشوبگران بیشتر معترض بودند. جالب اینکه در این بیانیه حتی یکبار هم از کلمه «دولت» استفاده نشده است. بعد از این بیانیه پُستهایی در فضای مجازی برای حمایت از بیانیه این سلبریتیهای نان به نرخ سیاستخور منتشر شد.
در پایان این بیانیه نام افرادی چون «رخشان بنیاعتماد»، «اصغر فرهادی»، «فرهاد توحیدی»، «مجتبی میرطهماسب»، «حسین علیزاده»، «کیهان کلهُر»، «لیلی گلستان»، «بهمن فرمانآرا»، «داریوش مهرجویی»، «رضا دُرمیشیان»، «جعفر پناهی»، «مصطفی آلاحمد»، «محمد رسولاف»، «حسین سناپور»، «ارشد طهماسبی»، «امیر اثباتی»، «فاطمه معتمدآریا»، «نغمه ثمینی»، «محسن امیریوسفی»، «مجید برزگر»، «منیژه حکمت»، «نگار اسکندرفر»، «تهمینه میلانی»، «باران کوثری» و «پگاه آهنگرانی» به چشم میخورد.
اکثر این افراد در انتخابات ریاستجمهوری سال 1392 و 1396 از طرفداران دوآتشه حسن روحانی بودند. حتی برخی از همین سلبریتیها در انتخابات ریاستجمهوری دو سال قبل رقیبان حسن روحانی را افراد وابسته به داعش معرفی میکردند و با دوقطبیسازی کاذب در جامعه نقش بسیار پررنگی در رأی آوری روحانی داشتند. سلبریتینماهایی که بعد از دو سال ناکارآمدی در دولت در وضعیت معیشتی مردم، همچنان مخالفتی با دولت روحانی بروز نمیدهند و نوک پیکان انتقادهایشان را مستقلاً به سمت حاکمیت نشانه میروند!
یادآوری این موضوع هم جالب به نظر میرسد که بیانیههای تند علیه حاکمیت توسط سلبریتیها به موضوعی رایج تبدیل شده است که غالباً دنبالهرو خط بیانیههای اپوزسیون است. نخستین بیانیه تند علیه جمهوری اسلامی در آشوبهای اخیر توسط مهدی کروبی صادر شد و بعد از محمد خاتمی و موسوی بهشدت از برخورد با آشوبگران انتقاد کردند. حتی موسوی در بیانیهاش آشوبهای آبان اخیر را با تظاهرات 17 شهریور سال 57 مقایسه کرد.
نقطه عطف و تلاقی عجیب بیانیه اخیر برخی از سلبریتیها با اقدامات دولت زمانی آشکار میشود که محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه دستوری سریع و فوری درباره مالیات آنها ابلاغ میکند!
معاون رئیسجمهور در توئیتی اعلام کرد که باید فعالیتهای فرهنگی، هنری در این شرایط سخت اقتصادی همچنان شایسته معافیت مالیاتی 100 در صدی باشد؛ اما نکته اصلی این دستور تأملبرانگیز زمانی روشن میشود که مجلس قصد داشت معافیت مالیاتی سلبریتیها را لغو کند، ولی دولت در بزنگاه بزرگی به داد آنها رسید.
در همین رابطه کانال خیلی فوری وابسته به دولت در پیامی نوشت: «با دستور صریح و فوری دکتر نوبخت محقق شد؛ تداوم معافیت 100 درصدی مالیاتی فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری در لایحه بودجه ۹۹»!
گفتنی است؛ طبق بند 79 پیشنویس «لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی» وزارت امور اقتصاد و دارایی خواستار حذف معافیت مالیاتی هنرمندان یعنی بند «ل» ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم شده بود.
حاجی دلیگانی نماینده مجلس در این زمینه به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: معافیتهای مالیاتی هنرمندان ریشه در برخی دخالتهای دستهبندیهای سیاسی در این حوزه دارد. اخذ مالیات باید فارغ از تصمیمات جناحی و سیاسی انجام شود و قطعاً پرداخت مالیات توسط افراد با هر سلیقه و جهتگیری، لازمه اداره صحیح کشور است.
حمایتهای سلبریتیها که برخی از ایشان هم دارای تابعیتهای دوگانه هستند، همواره در روزهای منتهی به انتخابات برای جریان اصلاحطلب و دولت مهم بوده است. این حمایتها بهگونهای ظهور و بروز داشته که سعید حجاریان(تئوریسین اصلاحات) گفته بود باید مخالفت خودمان با سیاستهای نظام را از زبان سلبریتیها بازگو کنیم.
چرا فقط سلبریتیهای میلیاردر از دولت حمایت می کنند؟
در فرآیند این حمایت سلبریتیها از دولت نکتهای نباید مورد غفلت قرار گیرد. اکثر افراد حاضر در سینما و موسیقی که حامی جریان اصلاحطلب، دولت و بعضی هم ضدانقلاب هستند دارای درآمدهای میلیاردیاند. روزنامه «فرهیختگان» سال گذشته در گزارشی نوشته بود برخی از سلبریتیها فرزندان خود را در خارج به دنیا میآورند تا تابعیت کشور دیگر دریافت کنند. این موضوع صدای بسیاری از هنرمندان دیگر را که درآمد زیادی ندارند درآورده است.
بهزاد فراهانی در نشست خبری سریال «دلدار» گفته بود که این روزها دستمزدهای بازیگران به طرز عجیبی بالا رفته است. دلیلی ندارد نوید محمدزاده یک میلیارد تومان بگیرد و من با سابقه هنریام، ۲۰ میلیون تومان!
گفته شده برخی از سلبریتیها مانند پیمان معادی، نوید محمدزاده با دستمزد یک میلیارد تومان، حمید فرخنژاد و محمدرضا گلزار ۸۰۰ میلیون، مهناز افشار و لیلا حاتمی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان و ترانه علیدوستی با متوسط دستمزد ۲۵۰ میلیون تومان در هر فیلم نقشآفرینی میکنند!
این درآمدهای میلیاردی در حالی به دست میآید که سلبریتیها همچنان با رانت دولت و وزارت ارشاد معافیت مالیاتی میگیرند، ولی از سوی دیگر هر زمان که جریان ضد نظام اراده کند، ماشین امضای بیانیههای ضد امنیت کشور میشوند. آنها در حالی ریالی پول در قبال درآمدهای نجومیشان پرداخت نمیکنند که مردم معترض به سیاستهای اقتصادی و معیشتی دولت که از قشر کارمند و کارگر هستند، باید مالیاتشان را ماهانه به دولت پرداخت کنند. آنها در زمانهای مختلف نشان دادهاند که به هنگام مشکلات یاری خاصی برای مردم ندارند.
بهعنوان مثال در زلزله کرمانشاه هم بسیاری از سلبریتیها تنها به گرفتن عکس از مردم بسنده کرده و فراتر از آن به گفته غلامحسین محسنی اژهای، برخی از سلبریتیها علیرغم جمعآوری کمکهای مردمی، پول مزبور را خرج زلزلهزدگان نکرده و در حسابهای شخصی خود انباشته کردند.
بیشتر مردم بهخاطر دارند که مدتی پیش حمید فرخنژاد اعلام کرد، برای او 80 میلیون ایرانی مهم نیست و تنها دغدغه این سلبریتی فرستادن دلار برای پسرش در خارج است. اکثر این سلبریتیها که امروز معاف از مالیات هستند، همواره در بزنگاههای تاریخی و مهم یار و کمککار رسانههای ضد انقلاب برای فضاسازی علیه مردم ایران بودهاند.
گزارش از محمدعلی حسننیا
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/