لبنان صحنه تقابل ایران، حزبالله و روسیه با آمریکا / کاخ سفید درکی از جایگاه مقاومت در بیروت ندارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، از ۲۴ مهرماه سال جاری اعتراضات مردم لبنان به اوضاع معیشتی و اقتصادی و اعمال مالیات بر برخی از خدمات دولتی افزایش یافت و به تدریج زمینههای برگزاری تظاهرات مردمی فراهم شد. معترضان به سیاستگذاریهای دولت، خواهان اصلاحات جدی و برکناری مسئولان فاسد و فاقد صلاحیت هستند.
با وجود این، تلاشهای مقامات لبنانی برای اصلاح امور هر بار با شکست مواجه میشود و لابیهای آمریکایی نمیگذارند رایزنیها میان جریانهای اصلی این کشور به نتیجه مؤثر ختم شود. آمریکا تلاش میکند با مداخلههای خود در امور داخلی لبنان و وضع شروط غیرقانونی، حکومتی مدنظر منافع خود را در بیروت بر سر کار آورد و از سوی دیگر، با مختل کردن روند تشکیل حکومت، حزبالله را عامل نابسامانی اوضاع و ادامهدار شدن بحران معرفی کند. (بیشتر بخوانید)
خطدهی اشتباه فلتمن به آمریکاییها
روزنامه الرأی چاپ کویت در گزارشی نوشت: اظهارات اخیر جفری فلتمن، سفیر سابق آمریکا در بیروت در کنگره جنجالی در لبنان برپا کرده و این در حالی است که وی هیچ منصب رسمی در دولت آمریکا ندارد. فلتمن در اظهارات خود مقابل نمایندگان آمریکا جزئیات اطلاعاتی را که از لبنان و حوادث اخیر این کشور در اختیار داشت، ارائه کرد و توضیحاتی درباره فساد و اوضاع سیاسی لبنان داد و به موضوع متشنج شدن اوضاع اقتصادی لبنان پرداخت.
جفری فلتمن، سفیر سابق آمریکا در بیروت
این روزنامه نوشت: دیپلمات سابق آمریکا در اظهاراتش نقشه راهی را برای شکست دادن حزبالله و ایران در لبنان ارائه کرد و چگونگی مقابله با سوریه، روسیه و چین را شرح داد تا آمریکا بتواند جایگاهی در لبنان به دست آورد و مانع از کسب منافع از سوی روسیه و چین شود.
الرأی با اشتباه خواندن تصورات فلتمن از اوضاع لبنان، ساختار داخلی و نقش حزبالله در آن، مینویسد: حزبالله خلاف تصور آمریکاییها در خدمت منافع لبنان است و عجیب نیست که دیپلماتهایی همچون فلتمن نتوانسته باشند نقش و جایگاه محور مقاومت را در بیروت درک کنند و تصور نادرستی از اوضاع داشته باشند، زیرا آنها همواره به دنبال در اختیار داشتن سرپناهی در لبنان برای ارتباط با عربستان سعودی و دشمن صهیونیستی بودهاند و مدام نقشههای خرابکارانه طراحی میکردند.
نتانیاهو قدرت مقاومت را به خوبی درک کرده است
این روزنامه کویتی میافزاید: قدرت مقاومت لبنان را نه آمریکا بلکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به خوبی درک کرده است که گفته بود کاروانهای سلاحی از سوریه به لبنان منتقل شده است و اعتراف کرد که «حزبالله موشکهای نقطهزنی در اختیار دارد که حجم آتش آن در یک عملیات تا 150 هزار موشک میرسد». این حجم از موشک میتواند مهاجمان را از آزمودن قدرت آنها و اتخاذ هرگونه تدبیر تهاجمی بازدارد، زیرا در صورت هرگونه اقدامی این محور میتواند خسارتهای زیادی به بار آورد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی
بهنوشته الرأی، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا گزافهگویی را به نهایت رسانده و مدعی است که تحریمهایش علیه جمهوری اسلامی میتواند در ماههای آتی به تغییر حکومت ایران منجر شود؛ چه اینکه هماکنون نیز برخی آثار تحریم اقتصادی ازجمله افزایش قیمتها و ... مشهود است، ولی بعید به نظر میآید که این فشارها به شکست ایران بینجامد، چرا که تهران نقطه اتکای بودجه سالانه خود را از اتکای به نفت خارج کرده و به این وسیله به مقابله با تحریمها برخاسته است.
الرأی بهنقل از دو منبع نزدیک به محور مقاومت نوشت: فلتمن (در اظهارات خود در کنگره آمریکا) ارتش لبنان را به دلیل شکست دادن القاعده و داعش در مرز سوریه و لبنان ستود و درباره تحریمهای آمریکا علیه این کشور که میتواند به فقر لبنانیها منجر شود، هشدار داد. اظهارات دیپلمات سابق آمریکا در حالی است که این حزبالله بود که القاعده و داعش را شکست داد و نه موشکهای «هلفایر» آمریکا. آمریکاییها اینگونه میپندارند که حزبالله باید به وسیله ارتش لبنان از صحنه نظامی محو شود و صلح در لبنان تنها بدون حضور حزبالله محقق میشود و این موضوع (اگر کنگره دراینباره اقناع شود) میتواند تأثیر مثبتی بر اوضاع این کشور داشته باشد و میتواند موجب کاهش تحریمهای آمریکا شود.
جایگاه مستحکم روسیه در لبنان
الرأی نوشت: ارتش لبنان در مقابل هیاهو و جنجال آمریکا تصمیمات خاص خود را اتخاذ کرده و راه را بر هرگونه تنش آفرینی طرفهای خارجی بسته است. آنها کنترل مناطق داخلی و غالباً شیعهنشین جنوب تا بیروت و بقاع را در دست گرفتهاند و اجازه خطرناک شدن اوضاع آنجا را نمیدهند. گرچه اوضاع اقتصادی این روزهای لبنان نامساعد است، ولی باعث نمیشود آنها اتکای خود را بر دلار آمریکا افزایش دهند. حمایت 105 میلیون دلاری آمریکا از ارتش لبنان هیچ ارتباطی به بدهی کل این کشور که بالغ بر 85 میلیارد دلار است، ندارد.
بهگفته دو منبع نزدیک به محور مقاومت، هریک از دولتهای چین و روسیه (که فیلتمن نسبت به حضورشان در لبنان ابراز نگرانی کرده است) توانستهاند با سرمایهگذاری خود بخشی از نیاز مالی لبنان را جبران کنند. روسیه نیز توانسته است بخش مهمی از قراردادهای سرمایهگذاری در لبنان را به خود اختصاص دهد.
الرأی مینویسد: سرمایهگذاری روسیه و چین، حضور نظامی قدرتمند حزبالله و حمایتهای ایران و سوریه، لبنان را به صحنه تقابل آنها با آمریکا بدل کرده است. اگر از برخی لابیهای سیاسی آمریکاییها در لبنان عبور کنیم و اگر مردم لبنان به این چهار منبع قدرت در کشورشان باور داشته باشند، دیر نیست که بپذیریم آمریکا جای پایی در بیروت نخواهد داشت.
سعید پیرزاده
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/