142 بیماری انسانی ناشی از عوامل عفونتزا در حیات وحش است
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رفیعیپور صبح امروز در مراسم افتتاح نخستین کنگره ملی حفاظت بیماریهای حیات وحش که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: زمان زیادی از ورود سازمان دامپزشکی به حوزه حیاتوحش نمیگذرد، بنابراین در این حوزه کارهای زیادی برای انجام وجود دارد.
وی ضمن اشاره به راهکارهای بینالمللی و ملی در ارتباط با حفاظت و بیماریهای حیاتوحش اشاره کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت دام از سال 2008 کارگروه دائمی بیماریهای حیات وحش را تشکیل داده و در همین زمان نقاط کانونی حیاتوحش را طی بخشنامهای به تمام کشورها ابلاغ کرده تا در روند گردآوری اطلاعات مربوط به بیماریهای حیوانات سهولت ایجاد شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ایجاد شبکه متخصصین حیاتوحش و برقراری ارتباط با مرجع صلاحیتدار حیات وحش را از ویژگیهای این کارگروه دانست و افزود: مسئولیت سازمان دامپزشکی با توجه به تعاریف سازمان جهانی بهداشت دام، تأمین سلامت و بهداشت دام و بهداشت عمومی است که بر این اساس قرارداد و تفاهمنامهای با سازمان محیط زیست منعقد شد و جلسات کمیته ملی حیاتوحش و تدوین دستورالعملهای مرتبط به حیات وحش در سالهای گذشته به همین منظور صورت گرفته است.
رفیعیپور ضمن اشاره به اینکه شاهد وقوع ششمین دوره انقراض گونههای جانوری هستیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه بیماریهای نوظهور با منشاء حیات وحش در حال افزایش است میبایست همکاریهای بینحوزهای ما افزایش یابد.
وی تصریح کرد: 142 بیماری انسانی همچون تب زرد، هاری، نیوکاسل و ...از عوامل عفونتزا در حیات وحش نشأت میگیرد و این موضوع لزوم توجه به بیماریهای حیات وحش و تأثیر آن بر جمعیتهای انسانی را پررنگ میکند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تأکید بر این مطلب که تشخیص به موقع بیماریهای حیوانات در نجات آنها و انسانها در کاهش هزینهها مؤثر است، گفت: بهدلیل ماهیت وجودی حیات وحش پایش بیماریها در این حوزه با چالشهایی مواجه است چون دام اهلی دارای محصولات تجاری است و این موضوع جمعآوری سیستماتیک اطلاعات را با چالش و محدودیتهای قانونی مواجه کرده است.
انتهای پیام/4105/4110/
انتهای پیام/