«نفوذ» در فرهنگ، آموزش و سلبریتیها/ «شورای فرهنگی انگلیس» چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، وزارت اطلاعات هفته گذشته در بیانیهای اعلام کرد که همکاری با شورای فرهنگی انگلیس ممنوع بوده و هرگونه ارتباط با آنها جرم محسوب میشود.
وزارت اطلاعات در بیانیهاش آورده است: «پروژه مذکور با محوریت و مسئولیت شورای فرهنگی انگلیس موسوم به بریتیش کانسیل در حال اجرا بود و شامل تعدادی از نخبگان و عناصر فعال در عرصههای آموزشی و فرهنگی میشود».
شورای فرهنگی انگلیس در تهران تحت حمایت مستقیم وزارت امور خارجه این کشور و نهادی نیمه دولتی زیر نظر شورای فرهنگی انگلیس است که در باغ قلهک تهران قرار دارد. این سازمان در اکثر کشورهای جهان با هدف فرهنگی و اجتماعی حضور دارد.
در ایران هم این نهاد قبل از انقلاب اسلامی در سفارت انگلیس در تهران حضور داشت و بعد از انقلاب مدتی تعطیل شد. مهمترین دستور کار این نهاد نفوذ و جریانسازی انگلیسی در نهاد، افراد و جریانهای فرهنگی و اجتماعی است. شورای فرهنگی انگلیس در سال ۲۰۰۱ بار دیگر فعالیتهای خود را در ایران از سر گرفته بود.
British Council چیست؟
نام اصلی شورای فرهنگی انگلیس ( British Council) بوده که در سال 1934 پادشاه انگلیس جورج ششم به آن رسمیت بخشید. بیشتر کشورهای جهان بهویژه ایران، نگاه نفوذ و ایجاد جریان جاسوسی به این مرکز دولتی انگلیسی دارند.
براساس برآوردههای مالی صورت گرفته شورای فرهنگی انگلیس بیش از یک میلیارد پوند ثروت دارد که با توجه به اینکه این شورا یک نهاد فرهنگی محسوب میشود بسیار جای تعجب دارد!
سایت این شورا در ایران اعلام کرده که به دلایل فنی فعلاً در ایران حضور ندارند، ولی اصل ماجرا مربوط به دستگیری فردی است که گفته میشود سرشبکه این شورا در ایران بوده است.
نفوذ فرهنگی، اجتماعی و علمی با استفاده از برگزاری آزمونهای تخصصی زبان انگلیسی و تضعیف زبان ملی کشورها از طریق ترویج زبان انگلیسی از اصلیترین اهداف شورای فرهنگی بریتانیا است. در حوزه فعالیتهای دانشگاهی نیز شورای فرهنگی انگلیس از طریق اعطای بورسهای تحصیلی و جذب دانشجویان نخبه سایر کشورها برای تحصیل در مراکز آموزشی و دانشگاههای انگلیس درصدد تأثیرگذاری بر افکار و عقاید آنها است.
ایجاد تغییرات در نظام آموزشی برای شکلدهی و تقویت فرهنگ خرده گفتمان معارض و برقراری ارتباط با لایهها و طبقات اجتماعی خاص به منظور افزایش مطالبات اجتماعی از جمله دستور کارهای اصلی این شورا است.
یکی از مهمترین پروندههای مربوط به این شورا در ایران به «ارس امیری» مربوط میشود. بهگفته غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی دستگاه قضا این فرد به دلیل جاسوسی و اینکه مدیر شبکه شورای فرهنگی انگلیس در ایران بوده به 10 سال حبس محکوم شده است.
او گفته: «این فرد در فرآیند رسیدگی به پرونده، در رابطه با نحوه جذب و همکاری با این شورایِ بهاصطلاح فرهنگی استعمار پیر، تعالیمی که سرویس امنیتی انگلیس به او داده بود و مأموریتهایی که برای پروژههای فرهنگی به او داده بودند، اعترافات صریحی داشت و اقرار کرد و نهایتاً بهموجب حکم دادگاه به تحمل 10 سال حبس محکوم شد».
ارس امیری 32 ساله و دانشجوی فلسفه هنر در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کینگستون بریتانیا بوده و در پوشش میر شورای فرهنگی انگلیس مشغول کارهای نفوذ در کشور بوده است. این محکوم امنیتی یکبار در خرداد سال گذشته با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود اما شهریورماه ۹۷ مجدداً بازداشت و روند محاکمه او از آن پس با سرعت بیشتری پیگیری شد.
حمایت سلبریتیها از ارس امیری
گفته میشود که او ارتباطات بسیار نزدیکی با برخی سلبریتیهای تئاتر و سینما داشته و بهعنوان عضوی از شبکه فرهنگی وابسته به انگلیس، برای جریانسازی ضدفرهنگی در کشور به کمک سلبریتیها تلاش میکرد. جرمی هانت، وزیر امور خارجه سابق انگلیس سال گذشته در سفری به تهران هدف اصلی سفرش را آزادی ارس امیری و نازنین زاغری اعلام کرده بود.
اما به فاصله تقریباً یک روز بعد در ۲۷ مرداد ۱۳۹۸، نامهای سرگشاده از سوی ۳۵۰ هنرمند در رسانههای خارجی کشور خطاب به سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، حسن روحانی رئیس جمهور، ریاست مجلس علی لاریجانی و نمایندگان منتشر میشود. این نامه به تیتر اصلی رسانههای خارج از کشور تبدیل میشود و در این اجماع عظیم رسانههای فارسی زبان همچون ایران(سعودی) اینترنشنال، بیبیسی فارسی، من و تو و... رسانههای مجازی مخالف خارج از کشور آن را پوشش میدهند.
جالبتر این است که بیشتر افراد امضا کننده این لیست خبری نداشتند و تنها با درخواست بهزاد فراهانی آن را امضا کرده بودند. مریم رحیمی از بازیگران تئاتر با طرح نام «ارس امیری» متعجبانه پاسخ داد: «ارس امیری چه کسی است؟».
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/