دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1398 - 19:12
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان:

مصوبه حذف تنوع مدارس با 7 سند بالادستی و سیاست‌های کلان نظام مغایر است

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با ارسال نامه‌ای خطاب به دبیر شورای نگهبان پیرامون مصوبه اخیر مجلس مبنی بر حذف تنوع مدارس توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 442999
2068.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با ارسال نامه‌ای خطاب به دبیر شورای نگهبان پیرامون مصوبه اخیر مجلس مبنی بر حذف تنوع مدارس توضیحاتی ارائه کرد.


ارسال کنندگان این نامه با ذکر دلایلی مصوبه حذف تنوع مدارس را حذف طیف وسیعی از مدارس دولتی مطلوب، تضعیف عدالت آموزشی، گام نهادن در مسیر خصوصی سازی آموزش، مغایر با  مطالبات رهبری، مغایر با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مغایر با سیاست‌های کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی و در تضاد با سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری دانستند.


متن نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خطاب به آیت‌الله جنتی به این شرح است: 


احتراما حسب ارسال طرح حذف تنوع مدارس به شورای نگهبان قانون اساسی، نکاتی کارشناسی پیرامون تبعات و مشکلات مرتبط بر اجرای این طرح ارائه می‌شود که لازم است در مورد آن،دقت نظر لازم صورت پذیرد.


برخی از آنچه در راستای اجرای این مصوبه از حیث کارشناسی و حقوقی اتفاق می‌افتد عبارت است از:


حذف طیف وسیعی از مدارس دولتی مطلوب


حذف غیرکارشناسانه طیف گسترده‌ای از مدارسی که ذیل مدارس دولتی قرار دارد، اعم از مدارسی همچون نمونه دولتی، استعدادهای درخشان، شاهد و ایثارگر، وابسته به دستگاه‌ها، عشایری، تطبیقی، معارف اسلامی، هیئت امنایی، قرآنی، از راه دور و ماندگار که این خود ضربه مهلکی است بر کیفیت و مزیت مدارس دولتی است.


تضعیف عدالت آموزشی


فلسفه ظهور مدارس دولتی همچون مدارس عشایری، نمونه دولتی،مدارس شبانه روزی، مدارس بزرگسالان و مدارس از راه دور، ایجاد عدالت آموزشی و از بین بردن تفاوت در برخورداری‌های اجتماعی و نابرابری‌هاست. برای مثال مدارس شبانه‌روزی با هدف توسعه امکانات آموزشی و پرورشی و ایجاد فرصت تحصیلی برای دانش آموزان روستاهای پراکنده و کم جمعیت تاسیس شده‌اند.


گام نهادن در مسیر خصوصی سازی


عموماً مدارس عادی دولتی نسبت به مدارس دولتی وابسته، شاهد و ایثارگر، تیزهوشان و ... از کیفیت نامطلوب و پایین‌تری برخوردارند و به دنبال حذف مدارس مطلوب دولتی، دانش آموزان مستعد و متقاضی  ادامه تحصیل در مدارس با کیفیت بالاتر به  اجبار  باید به سمت مدارس غیردولتی  مدنظر روی آورند که این خود مسبب رشد فزاینده مدارس غیردولتی خواهد بود و نظام تعلیم و تربیت را به سمت و سوی خصوصی‌سازی سوق خواهد داد و پایه‌ریز بروز مشکلات اساسی در این زمینه خواهد بود و عدالت آموزشی را خدشه دار خواهد کرد.


مغایرت با  مطالبات رهبری


مقام معظم رهبری بارها بر حمایت از جریان نخبه‌پروری و تقویت مدارس استعدادهای درخشان تاکید کرده‌اند و تقویت این مدارس را مورد تاکید قرار داده‌اند که مصوبه در مغایرت با مطالبات ایشان و الویت‌های قانونگذار مقرر در بند (۱۵) سیاست‌های قانونگذاری است.


مغایرت با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش


درراهکار ۳-۵ سند تحول بنیادین که پیرامون تامین و بسط عدالت در برخورداری از تعلیم و تربیت مناسب  و با کیفیت مطلوب، بیان می‌شود که: توانمندسازی دانش آموزان ساکن  در مناطق محروم، روستاها، حاشیه شهرها، عشایر کوچ نشین و همچنین مناطق دوزبانه با نیازهای ویژه، با تاکید بر ایجاد فرصت‌های آموزشی متنوع و با کیفیت مطرح می‌شود که مصوبه مذکور در مغایرت با این سند چشم انداز و نقشه راه تعیین شده در آن است.


مغایرت با سیاست‌های کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی


جلوگیری شورای عالی انقلاب فرهنگی از اجرای مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در سال ۹۶ در خصوص حذف مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی دال بر سیاست و رویکرد مثبت این شورا نسبت به این مدارس است و نیز طبق ماده(۲) اساسنامه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، هدف از تاسیس سازمان مذکور عبارت  است از تعیین رویکردها، برنامه‌ریزی، نظارت بر شناسایی و پشتیبانی، تربیت و هدایت استعدادهای برتر کشور در دوره تربیت رسمی و عمومی مطرح می‌شود که مصوبه فوق‌الذکر در تضاد با سیاست‌های کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی است.


در تضاد بودن با سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری


متن مصوبه در پیرامون تعریف «مدارس خاص» و «تنوع»  و تقسیم مدارس دولتی و غیردولتی دارای ابهام است و بر همین اساس  با بند (۹) سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری مواجه خواهد بود.


لذا شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان از حضرتعالی تقاضا دارد حسب نکات فوق، شورای نگهبان با استرداد و ملغای مصوبه اخیر مجلس مبتنی  بر حذف تنوع مدارس؛ از تضعیف و ضربه مهلک بر بدنه نظام تعلیم و تربیت و نقض صریح قوانین و سیاست‌های کلی و اسناد و مراجع  بالادستی جلوگیری کند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب