عارف: اخلاق را زیرساخت سیاست میدانم/ برای رسیدن به آرمانهایمان چارهای جز تقویت احزاب نداریم
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف در هفتمین کنگره سراسری حزب اراده ملت ایران -حاما- که صبح امروز برگزار شد٬ درباره برگزاری همایشهای سیاسی، اظهار کرد: این تجمعات همزمان است با بحثهای راهبردی در مورد انتخابات مهم مجلس در سال ۹۴ و بحثهایی که در آنها به چگونگی همکاری و رسیدن به اجماع باید بپردازیم
عارف با بیان اینکه «انقلاب ما انقلاب مردمی بود که مردم تمام طول آن حضور و نقش موثری داشتند»، گفت: حضور امروز با تحزب و فعال شدن همه تشکلها و سازمانها محقق میشود و به طور قطعی باید تلاش همه ما به سمت این نوع فعالیتها باشد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان، افزود: اگر قرار است به آرمانها و اهدافمان برسیم چارهای جز تقویت تحزب در چارچوب قانون اساسی نداریم. باید بتوانیم زمینه را برای فعالیت همه احزاب سیاسی در کشور فراهم کنیم و هر حزبی فعالیت خود را در راستای آرمانها و اهدافش سازماندهی کند. اما در این مسیر باید توجه خاصی به آسیبشناسی داشته باشیم و مسائل روز را بررسی کنیم.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با تأکید بر اینکه «هیچ حزبی بدون همکاری احزاب دیگر نمیتواند به موفقیت و اکثریت دست یابد»، گفت: در وضع فعلی کشور٬ چارهای جز حرکت به سمت نوعی ائتلاف به عنوان اصل بدیهی نداریم و در این مسیر نباید فراموش کنیم اصالت فعالیت احزاب٬ در گروی تقویت اعضاست که باید بتوانیم زمینه فعالیت همه اعضای احزاب را فراهم کنیم.
عارف ادامه داد: ما نباید در مسیر حرکت ائتلافی برای دستیابی به اهداف بلند٬ از فعالیتهای اعضای هر حزب غافل شویم و باید اعضا بتوانند در جایگاهی قرار گیرند که در روند کسب قدرت تلاش کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که باید در مسیر فعالیتهای حزبی و ائتلافی و تقویت اعضا به آن توجه شود،ماندگاری است. وظیفه ما باید توسعه مردمسالاری باشد و هر حزب بتواند مشارکت را در کشور برای رسیدن به آرمانها و اهداف خودش نهادینه کند و در کنار برنامهریزی برای دستیابی به اهداف بلند مدت فعالیتهای روزمره خودشان را نیز داشته باشند.
احزاب٬ همکاری و هماندیشی با جریانهای همسو را باید در برنامه خود داشته باشند |
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: چند موضوع را که میتواند در این مسیر بسیار مفید باشد، مطرح میکنم از جمله آنها این است که همه احزاب باید به توسعه تشکیلات، کادرسازی و جذب هواداران اقدام کند. دوم اینکه در این مسیر از توانمندسازی و جوانسازی با یک برنامه مدون نباید غافل شوند.
وی افزود: احزاب٬ همکاری و هماندیشی با جریانهای همسو را باید در برنامه خود داشته باشند و علاوه بر آن تعامل سازنده با جریانهای رقیب را برای رسیدن به تفاهمهای مشترک در برنامههای خود مد نظر قرار دهد.
عارف گفت: توجه به اسناد بالادستی و آسیبشناسی هم موضوعاتی است که باید در همه فعالیتها به آن توجه کنیم و آنها را بپذیریم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: باید امروز بپذیریم برای دوری از خطاها٬ آسیبشناسی داشته باشیم و نظارت مستمر و شفافسازی را نیز مد نظر خود قرار دهیم.
رئیس بنیاد امید ایرانیان اضافه کرد: با توجه به جابهجایی چندباره محل این همایش٬ فکر کردم یکی از بحثهایی که میتوانم در این جلسه مطرح کنم و میتواند بسیار مفید باشد٬ بحث اخلاق است. در این بحث٬ بیشتر روی صحبتم به جوانان است٬ زیرا که امروز جوانان از روش، کردار و رفتار ما الگو میگیرند.
عارف گفت: یکی از موضوعاتی که باعث شده امروز ما در کشور با مسائل و مشکلاتی روبهرو باشیم٬ بیاخلاقی است. اگر قرار بود الگوی رفتاری ما پیامبر (ص) و ائمه باشند باید الگوی رفتاری سیاستمداران فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر باشد و این فرمان ملاک عمل و داوری در همه حوزها برای ما باشد.
باید به دنبال سیاستی باشیم که مبنای آن اخلاق باشد نه سیاست اخلاقی |
وی افزود: باور من این است که ما نباید به دنبال سیاست اخلاقی باشیم. بلکه ما باید به دنبال سیاستی باشیم که مبنای آن اخلاق باشد و همه کردارها و رفتار ما مبتنی بر اخلاق باشد زیرا اگر ما حتی به دنبال منابع فرضی نیز باشیم٬ باید به اخلاق توجه کنیم و هیچ راهی به جز اخلاقی عمل کردن نداریم. امروز اخلاقی عمل کردن و مبنا گرفتن اخلاق را یک ضرورت میدانم و آن را یک زیرساخت برای سیاست میدانم که باید حتی در درون یک جبهه اخلاق مبنای حرکت و رسیدن به اجماع قرار گیرد که زیربنا و زیرساخت همکاری ما برای رسیدن به همه اهداف و اتحاد٬ همین اخلاق باشد.
عارف گفت: ما نباید برای پیروزی و رسیدن به هدفمان از هر روشی استفاده کنیم٬ زیرا در حکومت الهی٬ هدف به هیچ وجه وسیله را توجیه نمیکند. نمیتوانیم برای رسیدن به یک هدف کوتاه مدت٬ اخلاق را کنار بگذاریم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: پایبندی به اخلاق ایجاب میکند من و منیتها را کنار بگذاریم و ملاک عمل ما قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین مسئله سیاسی همه احزاب انتخابات سال آینده است که باید برای حضوری جدی برنامهریزی کنیم و در این حضور در کنار اهداف کوتاه مدت باید اخلاق را نیز در نظر بگیریم.
رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: فکر میکنم از هر فرصتی همه احزاب باید برای ماندگاری دراز مدت و ماندگاری الگوی اخلاق در سیاست استفاده کند ما باید نشان دهیم سیاست ما مبتنی بر اخلاق است و میتوانیم با این رویکرد در هر صحنه سیاسی پیروز باشد و انشاء الله مسئله اخلاق بتواند در خانواده بزرگ اصلاح طلبان مورد بحث قرار گیرد.
انتهای پیام/