تامین سلامت مردم خط قرمز وزارت بهداشت است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید هدایت حسینی دوشنبه شب در هفتمین یادمان روز جهانی غذا در مشهد افزود: به همین علت وزارت بهداشت با دغدغه خاص به نمونههای مواد غذایی، آب معدنی و سایر کالاهای مرتبط با سلامت و تندرستی مردم نظارت میکند.
وی بدون توضیح بیشتر گفت: همه آب معدنیهای موجود در بازار مورد سنجش قرار گرفتند که بعد از آزمایشهای لازم مجوز فعالیت از تعدادی شرکت تولید آب معدنی به دلیل تولید نامناسب سلب شد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت افزود: مجوز تولید و توزیع آب معدنی شرکت دماوند سلب شده، لذا این شرکت تنها مجوز توزیع آب آشامیدنی دارد.
وی در خصوص نگرانی مردم از توزیع آبلیموهای تقلبی در بازار نیز گفت: تمامی نمونههای آبلیمو مورد تایید وزارت بهداشت است زیرا آبلیموهای تقلبی و بدون مجوز از سطح بازار جمعآوری شدهاند.
دکتر حسینی در ادامه همچنین گفت: متوسط مصرف نمک و چربی در ایران از میزان میانگین جهانی آن بیشتر است لذا وزارت بهداشت تلاش میکند با اصلاح فرآیندهای تولید، میزان این مواد در محصولات غذایی کاهش یابد.
وی از نوع مصرف غذا به عنوان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بیماریهای غیرواگیر یاد و بیان کرد: مصرف روزانه نمک در کشور ما به ازای هر فرد 12 گرم است در حالی که استاندارد جهانی مصرف نمک پنج گرم است.
مدیرکل نظارت و ارزیابی بر فرآوردههای غذایی وزارت بهداشت افزود: در شرایطی که میزان استاندارد جهانی مصرف روزانه چربی برای هر فرد 35 گرم است این مقدار در کشور ما 50 گرم است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس استاندارد جهانی هر فرد در طول روز باید تنها 40 گرم شکر دریافت کند ولی این میزان در کشور ما حدود 51 گرم و این خود عامل مهمی برای افزایش معضل چاقی و بیماریهای ناشی از آن است.
دکتر حسینی گفت: نوشابههای گازداری که در بازار ایران عرضه میشوند نیز 11 درصد شکر دارند لذا برای استانداردسازی تولید نوشابه به دنبال کاهش میزان شکر آن به 9 درصد هستیم.
وی شعار روز جهانی غذا را «غذا از مزرعه تا سفره» اعلام و بیان کرد: بر این اساس تلاش میشود علاوه بر نظارت چرخه تولید مواد غذایی در واحدهای تولیدی، انتقال مواد غذایی به واحدهای تولیدی و چرخه تولید این کالاها نیز مورد نظارت موثر قرار گیرد.
انتهای پیام/