لاریجانی هیچگاه اجازه رأی علنی را نداد/ دفاع برخی نمایندگان از شفافیت آرا شبیه شوخی است
احمد توکلی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه شفافیت آرا در بلندمدت تأثیرات مثبتی در پی دارد، تصریح کرد: وقتی رأی آشکار شود، نمایندگان مجبور به حساب بردن از مردم میشوند؛ یعنی اگر لایحهای به نفع مردم باشد به آن رأی میدهند و اگر به نفع مردم نباشد به آن رأی نمیدهند.
او افزود: این استدلال که شفافیت آراء، نمایندگان را محافظهکار میکند صحیح نیست، بلکه شفافیت همیشه موجب شده تا نمایندگان از مردم حیاء کنند و به جای اینکه در برابر مردم محافظهکار شوند، در برابر عمل به تعارفات و بدهبستانها با مسئولان محافظهکار میشوند تا مبادا به خاطر این بدهبستانها، تصمیمی بگیرند که در مقابل مردم رسوا شوند.
شفافیت آرا رودرباستیها را از بین میبرد
رئیس هیئت مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت با اشاره به اینکه با شفاف شدن آراء، نمایندگان مجبور میشوند برای هر رأی خود دلیل داشته باشند، تصریح کرد: شفافیت آرا رودرباستیها را از بین میبرد و نقش تعارفها و زدوبندها را در آرای نمایندگان به حداقل کاهش میدهد.
توکلی با بیان اینکه تحقق کامل این آرزو که نمایندگان بدون رودربایستی با وزرا یا با شخص خاصی رأی دهند تقریباً ممکن نیست، گفت: اما در کنار شفافیت آراء، بهتر است سازوکاری ولو سخت در نظر گرفته شود تا برخی مواقع، آرای مخفی کاربرد داشته باشد.
لاریجانی قدرت نمایندگان را در مجلس هشتم و نهم کاهش داد
به گفته نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در مجلس هفتم، هشتم و نهم آییننامهای توسط نمایندگان تأیید شد که اجازه رأی با ورقه آشکار را بهراحتی نمیداد.
وی خاطرنشان کرد: علی لاریجانی از زمانیکه ریاست مجلس هشتم و نهم را برعهده گرفت، معتقد بود که باید اختیارات رئیس مجلس بیش از نمایندگان باشد؛ لذا اختیارات نمایندگان را کاهش و اختیارات خود را افزایش داد و در این راستا تغییرات چشمگیری در آییننامه داخلی مجلس اعمال شد، پس هیچگاه ما نتوانستیم در زمان ریاست علی لاریجانی اجازه رأی علنی با ورقه بگیریم.
عدهای با شفافیت آرا شوخی میکنند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نمایندگان متعلق به کدام جناح سیاسی در مخالف شفاف شدن آرا هستند، گفت: بهنظرم اصلاحطلبان نسبت به سایر جناحها، مخالف طرح شفافیت آرا هستند، البته در میان نمایندگان افرادی وجود دارند که به ظاهر از شفافیت آرا دفاع میکنند، اما دفاع آنها به شوخی شباهت دارد.
به گزارش آنا، طرح شفافیت آرای نمایندگان به طرح مشترک محمدجواد فتحی و حسینعلی حاجی دلیگانی گفته میشود که با نام اصلی «طرح الحاق دو تبصره به ماده ۱۱۹ قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی» در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به ثبت رسیده است.
هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۷ این طرح را با حمایت رسمی ۱۶۰ نماینده اعلام وصول کرد. گفته میشود که در مجموع ۲۱۰ نماینده در این طرح، سایر طرحهای مشابه، یا بهصورت مستقل از موضوع شفافیت آرا نمایندگان اعلام حمایت کردهاند.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/