دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

فضای مجازی مهم‌ترین عامل طلاق عاطفی در خانواده‌ها/ آموزش‌هایی که به کودکان داده نشد

در دنیای امروز قبل از این‌که شرایط را برای حضور فرزندان‌مان در فضای مجازی فراهم کنیم و آموزش‌های لازم را به آن‌ها بدهیم به‌طور ناگهانی اجازه دسترسی به فضای مجازی را در تمامی سنین به آنان داده‌ایم که همین مورد عاملی برای افزایش مشکلات در این حوزه است.
کد خبر : 417485
5141196.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- مریم حضرتی، فضای مجازی این روزها دقیقه‌ها و حتی ثانیه‌های اعضای خانواده را اشغال کرده و در بسیاری از خانواده‌ها کار را به جایی رسانده که حرفی برای صحبت کردن با یکدیگر ندارند و این اتفاق باعث تأثیرات بسیاری به‌خصوص بر روی جوانان و مخصوصاً بین زن و مرد شده است.


فضای مجازی می‌تواند تأثیرات بسیاری بر روی زندگی زناشویی بگذارد و  مقدمات طلاق حتی از نوع عاطفی را فراهم کند؛  به‌طوری‌که وقتی خانواده‌ها وارد فضای مجازی می‌شوند، ساعت‌های زیادی را در آن سپری می‌کنند.


تأثیراتی که فضای مجازی بر جامعه و خانواده گذاشته است، نشان می‌دهد که خانواده‌ها بدون استفاده از آموزش‌های لازم، به‌خوبی نمی‌توانند در این حوزه تأثیرگذار باشند و مشکلاتی که در پی ادامه بدون ضابطه در فضای مجازی به وجود می‌آید، مسبب اتفاقات ناخوشایندی در خانواده می‌شود.
 
با توجه به این‌که حضور بدون قاعده در فضای مجازی می‌تواند تأثیر مخربی بر روی روابط زن و مرد متأهل بگذارد، همین امر باعث طلاق عاطفی و حتی پس از مدتی طلاق توافقی می‌شود و این خود آسیب‌هایی در جامعه خواهد داشت.


فضای مجازی در بسیاری از موضوعات نقش آفرینی می‌کند


در همین خصوص اکرم مصوری‌منش در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره نقش فضای مجازی در کاهش یا افزایش طلاق اظهار کرد: زندگی خانوادگی و ارتباط بین زن و مرد نسبت به گذشته متفاوت شده است و از زن امروز نمی‌توان انتظار زن و مادران گذشته را داشت،  چرا که تمام شرایط تغییر کرده و زنان امروز فقط به فکر آشپزی و خانه‌داری نیستند بلکه در جامعه حاضر می‌شوند و به‌دنبال کار کردن در کشور هستند.


دبیر کارگروه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی معاونت امور زنان و خانواده تصریح کرد: به‌دلیل عدم آگاهی و شناخت طرفین از یکدیگر قطعاً به طلاق خواهد رسید، لذا فضای مجازی امروزه تهدیدی جدید برای برهم زدن بنیان خانواده است که باید چاره‌ای برای مدیریت این فضا اندیشید.


برخی‌ معتقد که استفاده از فضای مجازی می‌تواند به آگاهی و اطلاعات دست‌یافتنی‌تر منجر شود اما بعضی افراد هم با گلایه از وجود این تکنولوژی سریع، پیامدهای منفی آن را بیشتر از سایر موارد می‌دانند که صدمات آن بیشتر است.


 شاید وجود شبکه‌های مجازی باعث شده که معضل بیکاری بیشتر به چشم بیاید؛ متأسفانه آموزش‌های لازم برای استفاده درست از این فضا وجود ندارد. 


مطلبی که مسئولان باید به آن توجه کنند این است که باید یک سری آموزش‌ها را برای خانواده‌ها در نظر بگیرند تا جوانانشان تحت‌تأثیر این آموزش از مشکل بیکاری رهایی یابند و زمان خود را صرف شبکه‌های مجازی نکنند و در صورت استفاده هم به‌طور صحیح از آن بهره‌وری کنند.


فضای مجازی در افزایش نرخ طلاق تأثیر بسیاری دارد


امین رفیعی‌پور در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا اظهار کرد: قطعاً فضای مجازی در افزایش نرخ طلاق تأثیر بسیاری دارد و دلیلش فرهنگ‌سازی نشدن استفاده بهینه از آن است.


وی افزود: قبل از این‌که فضای مجازی را برای فرزندانمان تعریف کنیم و آموزش‌های لازم را به آن‌ها بدهیم به‌طور ناگهانی اجازه دسترسی به فضای مجازی را در تمامی سنین به همه داده‌ایم.


پزشک و متخصص روانشناسی سلامت با بیان این‌که در دنیا به شکلی نیست که اجازه دسترسی کاملاً فراگیر به همه افراد بدهند، گفت: متأسفانه کوچکترها و بزرگترها چون آموزش لازم را برای فضای مجازی ندیده‌اند، در نتیجه کاربرد لازم در فضای مجازی را خوب بلد نیستند و اختلافات در خانواده‌ها اوج می‌گیرد و این اختلافات منجر به افزایش رشد طلاق در جامعه می‌شود.


به نظر می‌رسد آموزش و آگاهی‌سازی عمومی در حوزه فضای مجازی حلقه مفقوده این‌روزهای جامعه ماست و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، قطعاً در آینده‌ای که افق آن از هم‌اکنون قابل مشاهده است با مشکلات بیشتری نسبت به وضعیت کنونی مواجه خواهیم شد که راهکارش تولید محتوایی مناسب در این حوزه و در شبکه‌های اجتماعی به همراه آموزش به افراد بر اساس سنین مختلف است.


انتهای پیام/4046/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب