احزاب در کشور ما متعهد به گفتار و شعارهایشان نیستند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، عزتالله یوسفیان ملا با اشاره به فعالیت احزاب در کشورمان و فعالیت موسمی احزاب در آستانه انتخابات، گفت: حزب یعنی جمعی که دارای نقطه نظرات تا حدودی مشترک هستند و در احزاب افراد نسبتاً با همعقیده هستند و تفکراتشان نسبتاً یکی است.
وی افزود: پیدایش و شروع حزب به این صورت است که جمعی ابتدا مرامنامهای را انتشار میدهند و عقایدشان را منتشر میکند که در همه کشورهای دنیا قوانین و مقررات و قانون اساسی دارد و طبق آن مرامنامه احزاب نوشته میشود.افرادی مرامنامه را امضا میکنند و نظرات خود را اعلام میکند و مردم آن کشور مرامنامه را مطالعه میکند و حزب را انتخاب میکنند و طرز تفکر یک حزب را میپذیرند و افراد احزاب را انتخاب میکند.
دوقطبی اصولگرا و اصلاحطلب در کشور ما برای احزاب جا افتاده است
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس با بیان اینکه در کشور ما هیچ برنامه و تشکیلاتی در موضوع حزب وجود ندارد، مطرح کرد: احزاب در کشور حتماً باید برنامه داشته باشند،کسی میخواهد وارد حزب شود باید بداند که جزو چه گروه و با چه مرامنامهای وارد شده است.
یوسفیان ملا با بیان اینکه در کشور ما دوقطبی اصولگرا و اصلاحطلب برای احزاب جاافتاده است، تأکید کرد: متأسفانه در کشور ما احزاب به اصولگرا و اصلاحطلب تقسیم شدهاند، اوایل انقلاب بهطور ناگهانی و قارچ گونه احزابی پدید آمدند که برخی از آنها با قانون اساسی سازگار نبودند و یکی پس از دیگری از بین رفتند.
این نماینده مردم در مجلس با تأکید بر لزوم مرامنامه برای حزب ،خاطرنشان کرد: احزابی که بخواهند جایگاهی داشته باشد باید مرامنامه داشته باشد و برای مردم آن را منتشر کنند و مردم بخوانند و حتماً باید با اصل نظام و قانون اساسی سازگار باشد، نظام هیچ کشوری اجازه نمیدهد که جمعی خارج از چارچوب قانون مرامنامه بنویسند و نظام را مخدوش کند.در برخی کشورها حزب چپ و راست وجود دارد که ممکن است با دولت مخالف یا موافق باشند، ولی اساس نظام سر جایش است و هرکس که میخواهد حزب تشکیل دهد باید با اصل قانون اساسی نظام این حزب را تشکیل دهد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: مردم ما الآن اگر بخواهد از حزبی جانبداری کنند بهصورت جمعی طرفداری و استقبال میکنند و ممکن است بهصورت جمعی از آن کنار بکشند، بهطور مثال ممکن است مردم در یک مقطع زمانی انتخابات از اصلاحطلبان استقبال کنند تا وارد مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و یا ریاست جمهوری شوند؛ وقتی مردم میبینند که جواب خواستههایشان را ندادند، جریمه آنها این است که دور بعد مردم به آنها رأی نمیدهد و بهطرف مقابل رأی میدهند،این مسائل موردی نیست.
احزاب باید در معرفی افراد قوی باشند و قدرت را تقسیم کنند
یوسفیان ملا در ادامه افزود: جمعیت غالبی معمولاً در یک دورهای مجلس را تشکیل میدهند و اگر موفق نباشند دوره بعدی اقبال عمومی با طرف رقیب است.مجلس هفتم همه از اصولگرایان بودند و شاید تعداد کمی از افراد اصلاحطلب وجود داشتند شرایط در مجلس دهم تغییر کرد؛ اصلاحطلبان افزایش پیدا کردند و الآن هم مردم از هردو جناح راضی نیستند.
وی با بیان اینکه احزاب باید در معرفی افراد قوی باشند و قدرت را تقسیم کنند، مطرح کرد: متأسفانه در کشور ما احزاب فقط در زمان انتخابات شکل میگیرند و فعالیت میکنند؛ به شکل ظاهری، آرایش صد درصد انتخاباتی میگیرند و فردای انتخابات و یا بعد از موفقیت فعالیت حزب تمام میشود تا انتخابات بعدی این موضوع در انتخابات مجلس بیشتر است.
مردم شهرها و روستاها برخلاف شهرهای بزرگ در انتخابات با جریان حزبی کاری ندارند
وی ادامه داد: در انتخابات افراد بهصورت منطقهای وارد میشوند بهطور مثال در انتخابات شورای شهر و روستا، احزاب در این انتخابات خیلی ضعیف ظاهر میشوند علت آن این است که مردم شهرها و برخلاف شهرهای بزرگ با جریان حزبی کاری ندارند، بسیاری از عزیزان مردم شهرها به عملکرد افراد رأی میدهند و کاری به جریان و عملکرد حزبی ندارند.
یوسفیان ملا با بیان اینکه درواقع مردم در شهرهای بزرگ مانند تهران ،اصفهان شیراز ،مشهد مردم به لیست انتخاباتی رأی میدهد اما در شهرستانها اینطور نیست، تأکید کرد:احزاب در کشور ما بهصورت فصلی کار میکنند و فقط در دوران انتخابات حضور دارند و بعد از انتخابات فعالیتشان تمام میشود تا انتخابات بعدی.
انتخابات خبرگان در قالب حزب نمیگنجد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه انتخابات خبرگان در قالب حزب نمیگنجد، خاطرنشان کرد: انتخابات در خبرگان نیز جریان حزبی را نمیپذیرد و چهرههای علمی، فرهنگی و دینی حضور پیدا میکنند، در ظرف حزب نمیگنجند.
وی ادامه داد: مردم در انتخابات شورای شهر و روستا هم به لیست انتخاباتی توجه نمیکنند و تحزب ضعیف است. حتی انتخابات مجلس هم در شهرستانها به خط سیاسی توجه خاصی نمیشود و به عملکرد افراد در آن شهرستان دقت میشود.مردم در شهرستانها باید افراد را بشناسند تا رأی بدهند.
احزاب پیروزی را برای خودشان میخواهند
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه احزاب در کشور ما متعهد به راه، گفتار و شعارهایی که میدهند ،نیستند، مطرح کرد: نمایندگانی که در مجلس حضور دارند و اکثریت مجلس را داشتهاند،باید توضیح دهند و گزارش عملکرد بدهند که این کار را کردیم و این فعالیت را انجام دادیم و راه و روش نمایندگان ارائه دهند.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با تأکید بر اینکه احزاب پیروزی را برای خودشان میخواهند اصولگرا و هم اصلاحطلب هم فرقی نمیکند و میخواهند انتخابات را برای خودشان رقم بزنند تا انتخابات بعدی، تصریح کرد:احزاب در ایران چارچوب کلی و اصلی را رعایت نمیکنند، ارائه مرامنامه ،فعالیت در طول سالها، معرفی نمایندگانی که با مرامنامه آنها همخوان باشند، افرادی که بعد از رسیدن به قدرت به مردم پاسخگو باشند؛ احزاب باید به مردمی که به افراد معرفی شده رأی دادند، پاسخگو باشند،در کشور ما این کارها انجام داده نمیشود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/