گویا شورای شهر با اینکه مرکز بهاران در اختیار سازمان بهزیستی قرار بگیرد مخالفت کرده است، الان به چه مرحلهای رسیده است؟
- شورای شهر 0652 مسئله انتقادی نداشته اما خود اعضای شورای شهر هم معتقدند به اینکه بالاخره کار تخصصی را باید واگذار کنند به نهاد تخصصی. در حوزه بهبودی و صیانت از بهبودیافتگان هم طبق قانون، شهرداری تهران طبق بند سه 0715 ردیف شماره سه ماده 80 برنامه ششم توسعه کشور مصوب مجلس شورای اسلامی و ابلاغ شده از سوی رئیس جمهور، شهردارهای کلانشهرها و بهخصوص شهرداری تهران به عنوان شریک اجتماعی با سازمان بهزیستی شناخته شده است و شهرداری باید در راستای صیانت از بهبودیافتگان، فضاهایی را در اختیارشان بگذارد که اختصاصاً همان «بهاران» شناخته میشوند و با در اختیار قرار دادن این فضاها در واقع بهبودیافتگانی که دوره ترکشان را در ماده 16 گذراندهاند، میتوانند در آن فضاها حضور پیدا کنند. دوره درمان فیزیکی و ترک جسمانیشان در ماده 16 انجام شده، دوره درمان اجتماعی، روانی، مهارتآموزی و توانمندسازیشان در مراکز بهاران پیگیری میشود.
این نکته را عرض کنم که اعضای محترم شورای شهر معتقد هستند که باید قبل از هرگونه واگذاری بر اساس بخشنامههای ابلاغی شورای شهر تهران که هرگونه واگذاری به افراد حقیقی و حقوقی باید بر اساس اخذ مجوز و ارائه لایحه مربوطه جهت هرگونه واگذاری به شورای شهر باشد، انتقاد اعضای شورای شهر به عدم رسیدگی به این لایحه است که الان لایحه ارسال شده، الان لایحه در مرحله مطالعه و طرح در تعیین فوریتهای یک یا دو فوریتی در صحن شورا هست که در هفته آینده إنشاءالله به صحن شورا خواهد رفت و به سمع و نظر اعضای محترم شورا هم رسیدگی خواهد شد و قطعاً در آنجا شهرداری تهران، سازمان راه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی دفاع خودش از این موضوع را خواهد داشت و إنشاءالله نسبت به رفع و رجوع این موضوع که میدانم حواشی متعدد و مختلفی را دربر داشته و موجبات تکدر خاطر اعضای محترم شورای شهر، استانداری و سازمان بهزیستی را فراهم کرد، به یک راهحل 0945
یعنی با توجه به صحبتهای شما این لایحه دوباره در شورای شهر ارائه شده و بهصورت قطعی به بهزیستی داده میشود؟
- در صورت موافقت إنشاءالله. دفاع ما بر این خواهد بود که این موضوع به بهترین شکل رفع و رجوع شود که اعضای محترم شورای شهر هم نسبت به ارائه نقطهنظراتی که لازم است، دفاع و جمعبندیها انجام خواهد شد و ما تمکین به رأی شورای شهر خواهیم داشت و به تصور و تحلیل من نتیجه مطلوبی حاصل خواهد شد.
طرح ساماندهی حاشیههای خیابان یا دستفروشها بر عهده خدمات رفاهی شهرداری است، در بین اینها معمولاً متکدیان و گداها را جمعآوری میکنند. با توجه به اینکه تکدیگری یک جرم محسوب میشود، برخورد شما با اینها چگونه خواهد بود؟
- همینطور است. من یکمقدار سؤال شما را اصلاح کنم. ما در بند پنج ماده 1112 شهرداریها، مکلف به مداخله و مواجهه با افرادی هستیم که اقدام به تکدی مستقیم یا غیرمستقیم میکنند. تکدی مستقیم کسی است که بدون عرضه کالا یا خدماتی بیواسطه با سوءاستفاده از احساسات مردم، دستش را دراز کرده و تقاضای وجه میکند. تکدی غیرمستقیمی که از نظر ما و منظر قانون بهعنوان تکدیگری شناخته میشود، اموری نظیر شیشهپاککنی، اسفنددودکنی، فالفروشی و خدماتی اینچنینی که ارائه کالا از ارزش ریالی خاصی برخوردار نیست و صرفاً سوءاستفاده از احساسات و عواطف شهروندان و مردم و سوءاستفاده از این شرایط هست، تکدیگری حساب میشود. مواجهه با دستفروشی اصلاً در برنامه کار سازمان رفاه و خدمات 1220 نبوده و نیست و در مأموریتهای ما شناخته نمیشود. صرفاً مواجهه ما بر اساس قواعد و قانونهایی که برای سازمان برشمرده شده، مواجهه و مداخله در قبال متکدیان است، آنهم متکدیان بزرگسال اعم از زن و مرد، مراکزی را برای ساماندهی، اسکان و اقدامهای بعدی بر اساس احکام قطعی در نظر گرفتهایم و داریم در این حوزه فعالیت میکنیم و مداخله و اقدام میکنیم.
انتهای پیام/