دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1398 - 08:38

عمار حکیم: فراموش نمی‌کنیم که ایران در دشوارترین اوضاع کنار عراق ایستاد

رئیس جریان حکمت ملی عراق با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در دشوارترین اوضاع کنار عراق ایستاد، گفت: ما در دیدگاه‌ها، اندیشه‌ها و تصمیم‌گیری‌های خود مستقل هستیم.
کد خبر : 407517

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام عمار حکیم در گفتگوی اختصاصی با ناس‌نیوز در واکنش به برخی شایعات در زمینه سردی روابط جریان حکمت ملی با ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران در دشوارترین اوضاع کنار عراق ایستاد، ما این موضع ایران را از یاد نمی‌بریم و نادیده نمی‌گیریم، علاوه بر این در دیدگاه‌ها، اندیشه‌ها و تصمیم‌گیری‌های خود مستقل هستیم و همواره باید با نگاه به اشتراکات و نه تفاوت‌ها عمل کرد.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا با صحبت برخی‌ها در زمینه تفاوت خط «حکومتی» و خط «انقلابی» در فضای سیاسی ایران موافق است و آیا این تفاوت‌ها بر اوضاع عراق تأثیر می‌گذارد؟ تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مانند دیگر کشورها، منافعی در عراق و منطقه دارد. کشورها نهادهای خیریه نیستند، ما هستیم که باید منافع خود با جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها را در چارچوب منافع ملی عراق دنبال کنیم.


رئیس جریان حکمت ملی عراق در زمینه احتمال وقوع جنگ در منطقه خلیج فارس افزود: جنگ اقتصادی نه‌تنها با جمهوری اسلامی ایران بلکه با چین و دیگر کشورها راه افتاده، هرچند این جنگ با ایران سخت‌تر و همه جانبه‌تر است، اما به نظر ما هیچ طرفی خواهان جنگی فراگیر نیست، زیرا ویرانی‌های آن به منطقه خاورمیانه محدود نمی‌شود، بلکه به همه جهان کشیده می‌شود. در زمینه نقش عراق، ما از آغاز راهبرد «عراق میانجی» را مطرح کردیم و معتقدیم که عراق می‌تواند این نقش را ایفا کند، اما رهبران گروه‌های سیاسی و رسمی دراین‌باره اختلاف نظر دارند. در حال حاضر مهم این است که عراق درگیر این نزاع نشود، این موضوع به این معنی نیست که عراق بی‌طرف و بیرون از گود بماند، بلکه باید عراق بر مبنای آنچه که منافع ملی و وجدان انسانی ایجاب می‌کند وارد عمل شود.


عمار حکیم در پاسخ به این سؤال که آیا جریان حکمت ملی به دلیل فشارهای داخلی و خارجی در روابط خود با کشورهای عربی یک گام به عقب می‌نشیند؟ گفت: روابط ما با کشورهای عربی پیرامونمان ضروری و اساسی است و همیشه می‌کوشیم که در راستای منافع عراق و جهان عرب آن را تقویت کنیم. بسیاری از کشورهای عربی برای سفر به این کشورها از ما دعوت کرده‌اند و به دنبال پذیرش برخی از این دعوت‌ها هستیم، البته بعد از هماهنگی با دولت و مجلس تا هدف یک چیز باشد و پراکندگی در سیاست‌ها پیش نیاید.


ما بهای شکستن معادلات سیاسی سنتی را می‌پردازیم


رئیس جریان حکمت ملی عراق در ادامه این گفتگو درباره اوضاع داخلی این کشور گفت: مردم دیگر اهتمام چندانی به تحرکات سیاسی ندارد، ما در برابر نسل جدید فوق‌العاده‌ای قرار داریم که به دنبال فرصت‌های شغلی، خدمات و موضوعاتی از این دست هستند، به نظر ما اینکه توجه مردم از امور سیاسی به امور اقتصادی و توسعه معطوف شده، اتفاق خوبی است.
وی افزود:‌ دولت کنونی خودش را دولت تسویه سیاسی می‌خواند که برآمده از شکست گروه‌های سیاسی بزرگ در دستیابی به اکثریت است. روابط ما با برادرمان مقتدا صدر حسنه‌ و مناسبات جریان حکمت ملی نیز با سائرون خوب است؛ البته شاید اختلافاتی در روش‌ها و کنش‌های سیاسی داشته باشیم، اما این مایه تیرگی روابط ما نمی‌شود.
حکیم درباره آینده جریان حکمت ملی گفت:‌ درباره آینده جریان حکمت نگرانی نداریم، آنچه مایه نگرانی است آینده حکومت است، ما از زمانی که ریاست مجلس اعلی را برعهده گرفتیم با چالش‌های مالی، سیاسی و امنیتی مواجه بودیم. این وضعیت از زمان تأسیس جریان حکمت ملی تا به امروز ادامه داشته است، ما بهای شکستن معادلات سنتی سیاسی را می‌پردازیم و آماده پرداختن این بها هستیم.


نقش اپوزیسیون پیگیری، نقد و ارزیابی عملکرد دولت است
حجت‌الاسلام عمار حکیم درباره تجربه اعلام تشکیل اپوزیسیون سیاسی از سوی جریان حکمت ملی تصریح کرد: برای ارزیابی کامل و عینی تجربه اعلام اپوزیسیون از سوی جریان حکمت ملی زود است، اما معتقدیم که این کار کنش سیاسی بسیار مؤثری بوده است که می‌توان تأثیر آن را در واکنش‌های مثبت یا منفی بسیاری که به آن نشان داده شد دید. اپوزیسیون مشروعیت خود را از تأیید بخش اعظم ملت می‌گیرد، برای همین هم باید معیارها و رویکردهایش بیانگر اراده ملت باشد. پایان دادن به آشوب، گسترش سلاح، ریشه‌کن کردن فساد و ارائه خدمات، پیش از آنکه مطالباتی سیاسی باشد مطالبات مردمی است، اختلاف ما با دولت در خود این مطالبات نیست بلکه در توان برآورده کردن آنهاست.
وی درباره نامه‌ای که عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق به جریان حکمت ملی نوشته بود، گفت: نامه‌ای دریافت کردیم و پاسخ مناسبی به آن دادیم. ما از آغاز توضیح دادیم که اپوزیسیون ما علیه حاکمیت یا نظام نیست، ما بخشی اساسی از حاکمیت و نظام هستیم، بلکه اپوزیسیون ما متوجه دولت است. دولتِ در سایه موضوعی ضروری و بخشی از روش اپوزیسیون است، ما تلاش خواهیم کرد طبق اصولی درست، آن را تشکیل دهیم و نقش آن، پیگیری، نقد و ارزیابی و نظارت بر عملکرد دولت است.


رئیس جریان حکمت ملی عراق درباره احتمال ناتوانی دولت در تشکیل کابینه گفت: موضوع تکمیل شدن یا نشدن دوره قانونی دولت به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم‌ترین آنها توافق سیاسی است. دولت کنونی نتیجه معادله گروه‌های سیاسی بزرگِ پیروز در انتخابات و تغییر موضع هر یک از آنها احتمالاً به تغییر این معادله منجر می‌شود.
انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب