بالا آمدن قیر در یکی از مناطق زلزلهزده مسجد سلیمان در حال بررسی است
محمد جواد اشرفی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با نشت گاز در مناطق زلزلهزده مسجد سلیمان، اظهار کرد: مسجد سلیمان در منطقهای بنا شده که دارای شکستگی گسل است و همین موضوع باعث میشود شاهد تصاعد گاز در سطح لایههای بالایی زمین باشیم.
وی با بیان اینکه منابع نفتی در این منطقه به اتمام رسیده و تنها منابع گاز در آن موجود است، گفت: در بخشهایی از شهر لکههایی وجود دارد که اگر شما کبریت بزنید، آتش روشن میشود و این موضوع ناشی از مخازن گاز ترش و گوگردهای ناشی از آن است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در ارتباط با تصاویر منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر نشت نفت در برخی از مناطق مسکونی نیز گفت: تحت تأثیر فشارها و حرکات زمین که بهواسطه زلزله ایجاد شده است در یک مغازه در واحدی تجاری مقداری قیر بالا زده که در حال حاضر شرکت نفت در حال بررسی موضوع است.
اشرفی با بیان اینکه هماهنگیهایی با سازمان زمینشناسی انجام شده تا شکستگی لایههای درونی زمین و حرکات گسلها را مورد بررسی قرار دهد، افزود: وجود چنین شرایطی باعث شده تا ما در مناطقی از شهر بوی گاز را احساس کنیم که این موضوع بهطور معمول وجود دارد و خطر چندانی شهر را تهدید نمیکند.
وی در ادامه با اشاره به مطالعات انجامشده در سال 79 برای تشخیص آلودگی مسجد سلیمان اشاره کرد و گفت: نتایج بررسیها در آن زمان حاکی از آن بود که 6 منطقه از این شهر در معرض آلودگی هستند و بر همین اساس طبق توافقی مقرر شد تا با همکاری شرکت نفت منازل مسکونی در آن مناطق خریداری شده و جمعیت به قسمت جدیدی منتقل شود.
مدیرکل جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: از حدود 5 هزار واحد مسکونی در این 6 منطقه تنها 400 مورد آن خریداری شد و ادامه فرآیند انتقال واحدهای مسکونی بهدلیل کمبود اعتبار و عدم همکاری ساکنان متوقف شد.
اشرفی در پایان گفت: مقرر شده تا مطالعات جدیدی برای بازنگری زیستپذیری منطقه انجام شود چون مطالعات قبلی مربوط به 20 سال قبل بوده است.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/