تاسیس نخستین دانشگاه غیردولتی در نپال
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به نقل از یونیورسیتی ورد نیوز، قانون اساسی جدید نپال روز پنج شنبه 17 سپتامبر تصویب شد و قرار است در تاریخ 20 سپتامبر (درست در تاریخی که نپال به جمهوری تبدیل شد) به امضای رئیسجمهوری این کشور، رامباران، برسد.
همچنین وزارت آموزش نپال لایحهای را آماده کرده است که به موجب آن قرار است دو دانشگاه جدید در کمربندی جنوبی این کشور و یک دانشگاه غیر دولتی در این کشور تأسیس شود.
مقرر شد مباحث مربوط به جزئیات این لایحه تکمیل و به کمیتههایی که برای تصویب این لایحه تشکیل شده ارجاع داده شود تا بررسیهای نهایی بر روی این لایحه انجام شود. در صورت تصویب این لایحه در پارلمان، قرار است دانشگاه نپال گونژ، دانشگاه راجارشی جانک و یک دانشگاه آزاد (open university) تأسیس شود که در این صورت شمار دانشگاههای نپال به 12 دانشگاه میرسد.
مسئول هماهنگسازی کمیتههای جزئی پارلمان در رابطه با بررسی قانون گفت: «به زودی این لایحه برای تصویب به صحن مجلس خواهد رفت.»
همچنین وزارت آموزش این کشور تأکید کرد که دانشگاههای جدید کمک میکنند که فشار از روی دانشگاه تریبهوان برداشته شود چون این دانشگاه در زلزله سال قبل به شدت آسیب دیده است و نمیتواند پذیرای تمامی دانشجویان خود باشد.
دانشگاه تریبهوان برترین دانشگاه نپال از جهت میزان دانشجویان است، از مجموع480,891 دانشجویی که در نپال مشغول به تحصیل هستند، 85% آنها در این دانشگاه تحصیل میکنند. تخمین زده شده است که با تأسیس سه دانشگاه جدید، تعداد این دانشجویان 20 هزار نفر کاهش پیدا کند.
او تأکید کرد: «در حال حاضر فقط دو دانشگاه در نپال علوم پزشکی و حقوق تدریس میکنند، در نتیجه قرار است این دانشگاهها رشتههایی نظیر حقوق و علومپزشکی را نیز شامل شوند. دانشگاه نپال گونژ قرار است در ایالت جنب هیمالیا تشکیل شود، زیرا امکانات رفاهی در این منطقه بسیار پایین است و با نزدیکترین دانشگاهها فاصله بسیار زیادی دارد.»
به گفته وزیر آموزش این کشور، نزدیک دو دهه است که کشور نپال با درگیریها و دگرگونیهای زیادی مواجه بود، که موجب شد که سلسله سلطنتی سرنگون شود. همچنین در سال 2007 جنبش دیگری به وجود آمد که منجر به تغییر قانون اساسی شد.
سخنگوی وزارتخانه آموزش نپال اعلام کرد که مسئولین اصلی دانشگاهها با استفاده از رأی اساتید دانشگاه تریبهوان انتخاب میشوند. همچنین کادر ادارای از طریق آزمون استخدامی جذب میشوند.
بر اساس این لایحه قرار است دانشگاههای جدید در کالجهای مربوط به دانشگاه تریبهوان تأسیس شود. به دلیل زلزله نپال بخش عظیمی از دانشگاه تریبهوان تخریب شد و تحصیل دانشجوان این دانشگاه به متوقف شد. اما تمرکززدایی از دانشگاه تریبهوان باعث میشود که آن دسته از دانشجویانی که به دلیل تخریب دانشکدههایشان نتوانستند به تحصیل خود ادامه دهند به دانشگاه جدید منتقل و مشغول به تحصیل شوند.
در راستای تمرکززدایی از دانشگاه تریبهوان دولت تلاش میکند که پروسه ثبت نام در تریبهوان را سختتر کند تا دانشجویان بیشتری جذب دانشگاههای جدید شوند.
هدف از تأسیس open university در نپال افزایش استانداردهای دانشگاهی است. با سختتر شدن ورود به دانشگاه تریبهوان آن دسته از دانشجویانی که نتوانستند در دانشگاه تریبهوان تحصیل کنند بتوانند در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند. انتظار میرود دانشگاههای جدید بتوانند از جوامع دور افتاده نپال دانشجو جذب کنند، و فرصتهای جدیدی در اختیار افرادی که به دور از امکانات دانشگاهی هستند قرار دهند.
انتهای پیام/