برنامهریزی برای تغذیه زائران ایرانی حج 98 انجام گرفت
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان حج و زیارت، مهران فرشید در خصوص برنامههای انجامگرفته برای حج تمتع 1398 زائران ایرانی گفت: برنامههای اجرایی در خصوص تغذیه و تدارکات زائران بر اساس کارهای کارشناسی و دقیقی انجام میپذیرد که در این رابطه امسال به موضوع آسیبشناسی و رفع نقاط ضعف و توجه به نقاط قوت اهتمام ویژهای شده است.
وی افزود: آسیبشناسی تغذیه و تدارکات برای حج تمتع 1398 در حین عملیات حج تمتع گذشته انجام شد و این روند تا چندی پیش ادامه یافت که برنامهریزیهای تغذیه و تدارکات در حج امسال نیز بر همین اساس صورت گرفت.
سرپرست اداره کل تغذیه و تدارکات سازمان حج و زیارت با تأکید بر اینکه آسیبشناسی برنامه غذایی روزانه زائران حج تمتع بهطور علمی و دقیقی انجامگرفته است، گفت: امسال در موضوع تغذیه زائران برنامه متنوع و مناسبی تدارک دیدهایم که در این رابطه آسیبشناسیها و نظرات کارشناسان ذیربط تأثیرگذاری بسزایی داشته است.
وی به طبخ و توزیع غذا در مکه و مدینه اشاره کرد و افزود: شروع عملیات طبخ و توزیع با شیب ملایمی انجام میگیرد؛ اما رفتهرفته با ورود تعداد بیشتر زائران بر حجم کار تغذیه هم افزوده خواهد شد و در مقاطعی از زمان این طبخ و توزیع در مکه و مدینه بهصورت همزمان انجام میگیرد؛ آشپزخانههای مجهز و نیمهصنعتی با دستگاههای مدرن و کادر مجرب در هر دو شهر آماده ارائه خدمات لازم به زائران کشورمان هستند.
فرشید به تغذیه ایام تشریق نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین زمانها در بحث تغذیه، ایام تشریق است که برنامهریزی دقیقی برای زائران اندیشیده شده است.
وی ارائه بهترین خدمات به زائران را سیاست این اداره کل دانست و تأکید کرد: همهساله موضوعاتی نظیر طبع غذا، سرد و گرم بودن، میزان کالری، مقدار غذا، نوع غذا با شرایط جسمی و بیماریهای زائران، نزدیک شدن به ایام تشریق، حین ایام تشریق، بعد از ایام تشریق و ... مدنظر کارشناسان قرار میگیرد و امسال نیز این مهم بهطور ویژه در دستور کار بوده است.
سرپرست اداره کل تغذیه و تدارکات سازمان حج و زیارت افزود: کارشناسان اداره کل تغذیه و تدارکات، صاحبنظران و پیشکسوتان این حوزه، مدیران مجموعه و کاروان، مدیران آشپزخانهها، هیئت پزشکی، کارشناسان بهداشت و تغذیه و دستاندرکاران امر حدود 200 ساعت جلسه را برای برنامهریزی مناسب در خصوص تغذیه و تدارکات برگزار کردهاند و خوشبختانه نتایج مناسبی حاصل شده است.
وی با بیان اینکه برنامهریزیها برای تغذیه و تدارکات نهایی شده است، توضیح داد: بهبود مستمر و رفع نقاط ضعف و توجه به نقاط قوت به همراه اجرایی شدن نظرات کارشناسی همیشه مدنظر ما بوده است.
انتهای پیام/4072/4090/
انتهای پیام/