قیمت قند و شکر 37 درصد افزایش داشته است
به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در چند روز گذشته قیمت شکر همچون قیمتهای دیگر بازارها با افزایش سه تا چهار برابری همراه شد.
قیمت شکر از کیلویی 3 هزار و 400 تومان به 10 تا 12 هزار تومان رسید که کام مشتریان شکر را تلخ کرد.
در حال حاضر ایران در سال نیاز به یک میلیون تن شکر وارداتی دارد که باید این مقدار را از کشورهای دیگر تأمین کند.
با افزایش قیمت شکر برخی بر این باورند که با کاهش واردات این محصول عرضه و تقاضا از تعادل خارجشده و سبب افزایش حدود 4 برابری قیمت شکر در بازار شده است؛ این در حالی است که بهمن دانایی دبیر انجمن قند و شکر خبر از دپوی یک میلیون و 600 هزار تن شکر مازاد بر نیاز مصرف داخلی خبر داده بود.
همچنین این مسئول صنفی در صنایع قند و شکر گفته بود: از اسفند سال گذشته 800 هزار تن شکر توسط واردکنندگان ثبت سفارش شده که قرار است هرروز دو یا سه کشتی آن وارد کشور شود.
اما مسئولان افزایش قیمت شکر تا 12 هزار تومان را تنها وقفه در عرضه این محصول مطرح میکنند و تأکید بر این موضوع دارند که کمبودی در رابطه با تأمین شکر وجود ندارد.
به علاوه با گشت و گذار در فروشگاههای بزرگ و نحوه عرضه این محصول درمییابیم که همچنان کمبود شکر در بازار احساس میشود و مردم برای تهیه این محصول باید در صف بایستند تا شکر توزیعشده توسط ستاد تنظیم بازار را به قیمت حدود 3 هزار و 400 تا 500 تومانی تهیه کنند.
اما با وجود تأکید مسئولان بر کاهش قیمت بر اساس اطلاعات سازمان ملی آمار قیمت شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی (قند و شکر و شیرینیها) در اردیبهشت امسال نسبت به نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود بیش از 97 درصد افزایش داشته است.
این آمارها حکایت از این دارد که قیمت این محصولات در 12 ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل بیش از 37 درصد رشد داشته است.
انتهای پیام/4092/پ
انتهای پیام/