دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1398 - 11:05
قدمی در گفتگو با آنا:

یک میلیون و 500 هزار نوآموز مورد سنجش سلامت قرار می‌گیرند

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون و 500 هزار نوآموز مورد ارزیابی سنجش سلامت قرار بگیرند.
کد خبر : 381463
636691443346778688.jpg

مجید قدمی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: طرح سنجش سلامت مربوط به نوآموزان بدو ورود به دبستان است؛ البته خانواده‌هایی که دارای فرزند پنج سال تمام هستند، می‌توانند فرزندان خود را به پایگاه‌های سنجش برده و آنها را مورد ارزیابی سلامت قرار دهند.


وی با تأکید بر اینکه این گروه از خانواده‌ها نیازی به سنجش مجدد برای سال آینده ندارند، افزود: پیش‌بینی می‌شود که بیش از یک‌میلیون و 500 هزار نفر مورد ارزیابی سنجش سلامت قرار بگیرند و عملیات اجرایی آن در حال حاضر آغاز شده است.


رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اعلام کرد: با شروع ثبت‌نام در مدارس، فرآیند اجرایی طرح سنجش نیز آغاز می‌شود.


قدمی با تشریح اینکه سنجش بینایی، شنوایی و آمادگی تحصیلی در این پایگاه‌ها صورت می‌گیرد، اضافه کرد: در هر کدام از این پایگاه‌ها پزشک متخصص وجود دارد؛ با سنجش کودک در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، برگه ثبت‌نام قطعی به خانواده تحویل داده می‌شود و اگر مشکلی باشد به مجمع ارزیابی فرستاده می‌شود و آنها بسته به نوع مشکل کودک که می‌تواند شامل کم‌توانی ذهنی، اوتیسم یا اختلال بینایی و شنوایی باشد، او را به مراکز مختلف معرفی می‌کنند. نکته مهمی که در این میان اهمیت دارد، شناسایی دانش‌آموزان دیرآموز است که این گروه حد فاصل کم‌توان ذهنی و دانش‌آموزان معمولی هستند؛ البته برای معلمان دوره ابتدایی محتوا و فیلم‌هایی نیز در نظر گرفته شده که در اختیار آنها قرار می‌گیرد؛ در این بسته نحوه آموزش به کودکان دیرآموز به معلمان آموزش داده می‌شود.


وی با بیان اینکه در سال گذشته یک میلیون و 400 هزار کودک مورد ارزیابی سنجش سلامت قرار گرفتند، تصریح کرد: از این تعداد، 48.8 درصد دختر و 51.2 درصد پسر بودند؛ از بین آنها 70 درصد سابقه آموزش قبل از دبستان داشتند و 94 درصد آنها راست‌دست و 6 درصد آنها چپ‌دست بودند.


قدمی خاطرنشان کرد: 21.6 درصد از خانواده‌ها فامیل بودند و نکته جالب اینکه در استان‌های سیستان و بلوچستان 48.6 درصد از مراجعان، در خوزستان 38.4 درصد و در بوشهر 32.2 درصد از خانواده‌ها نسبت فامیلی داشتند و این نشان می‌دهد که آمار ازدواج فامیلی در این استان‌ها بالاست اما استان‌های کردستان، گیلان و آذربایجان غربی کمترین مورد ازدواج فامیلی را دارا هستند.


رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اینکه 21.6 درصد خانواده‌ها بی‌سواد بودند، خاطرنشان کرد: 160 هزار نفر از خانواده‌ها وقتی برای پر کردن فرم ثبت‌نام مراجعه کرده بودند، توانایی پر کردن آن را نداشتند و از این طریق آمار خانواده‌های کم‌سواد مشخص شد. 5.3 درصد نوآموزان مراجع دچار چاقی مفرط بودند که 76 هزار نفر را شامل می‌شد. 1.6 درصد نیز لاغری شدید داشتند که 23 هزار و 187 دانش‌آموز بودند. 6 هزار و 294 نوآموز نیز دچار کوتاه‌قدی شدید بودند.


قدمی با اشاره به اینکه 83 هزار و 669 دانش‌آموز دیرآموز تشخیص داده شدند، اضافه کرد: 8 هزار 817 نفر به مدارس استثنایی و یک هزار و 890 نفر نیز به سیستم تلفیق ارجاع داده شدند. در واقع این گروه دانش‌آموزانی هستند که با وجود معلولیت در کنار سایر دانش‌آموزان درس می‌‌خوانند.


وی اضافه کرد: بیش از 2 هزار پایگاه سنجش سلامت در سطح کشور پیش‌بینی شده است و خانواده‌ها باید به این نکته توجه داشته باشند که اجرای طرح سنجش اجباری است و پیش‌شرط ثبت‌نام به‌حساب می‌آید.


قدمی به خانواده‌ها توصیه کرد که حتماً در نوبت مقرر به پایگاه‌های سنجش مراجعه کنند و اگر این زمان تغییر پیدا کند، خانواده‌ها مجبورند هزینه مالی بپردازند. طرح سنجش سلامت دانش‌آموزان از بعد از ماه مبارک رمضان شروع و تا 31 شهریور ادامه پیدا می‌کند.


رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشو خطاب به خانواده‌ها گفت: وقتی کودک به این پایگاه‌ها مراجعه می‌کند، توجه داشته باشید که خواب کافی کرده باشد و صبحانه کافی نیز میل کند و در واقع دانش‌آموز در روز قبل فضای روانی شادی را پشت سر گذاشته تا بتواند در پایگاه به سؤالات به درستی پاسخ دهد.


انتهای پیام/4087/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب