دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1398 - 10:41

توسعه نامتوازن عامل ایجاد حاشیه‌نشینی است

افزایش حاشیه‌نشینی زنگ خطری برای مسئولان کشور است، چون در حاشیه شهرها کنترل، نظارت و مدیریت به میزان کافی وجود ندارد.
کد خبر : 380850
635651503632993188.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، افزایش حاشیه‌نشینی یکی از موضوعات اولویت‌دار در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود که علت اصلی آن مهاجرت و خالی شدن روستا‌ها و سکونت آن‌ها در اطراف شهرهای بزرگ است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عدم رعایت عدالت در تقسیم بودجه و بی‌توجهی به مناطق دور و محروم و همچنین عدم ارائه امکانات رفاهی کافی به روستاها یکی از عوامل اصلی مهاجرت روستائیان به شهر‌ها و نهایتاً افزایش حاشیه‌نشینی است. بی‌تردید حاشیه‌نشینی در یک‌شب به وجود نمی‌آید و پدیده‌ای درازمدت بوده و ممکن است از یک فرد و گروه شروع و به شهرک و منطقه تبدیل شود، بنابراین نمی‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود.


آمارها نشان می‌دهد در حال حاضر حدود 14 میلیون حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد و این افزایش تعداد حاشیه‌نشین‌ها زنگ خطری برای مسئولان کشور است ، چون در حاشیه شهرها کنترل، نظارت و مدیریت به میزان کافی وجود ندارد. تحقیق‌های صورت گرفته حاکی است در سکونت‌گاه‌های غیررسمی افرادی با فرهنگ‌های مختلف در یک منطقه جمع می‌شود و مشخص نیست از این خرده‌فرهنگ‌ها چه چیزی خارج می‌شود.


درنتیجه با توجه به اینکه سرریز تمامی مشکلات حاشیه‌نشین‌ها، متوجه شهرها است باید هر چه سریع‌تر چاره‌ای برای ساماندهی حاشیه‌نشین‌ها که نتیجه نظام اداری مالی غلط کشور هستند، اندیشیده شود ؛چون زمانی که بدون توجه به معیارهای قانونی زمینی تصرف می‌شود پس از مدتی شهرداری مجبور است برق، آب و خدمات در اختیارشان قرار دهد به‌این‌ترتیب ناخدا گاه بودجه را از مسیر خودش جدا می‌کند.


درنهایت باید گفت با افزایش سکونت‌گاه‌های غیررسمی در اطراف شهرها، وزارت کشور به‌تنهایی از عهده ساماندهی و مدیریت آن‌ها برنمی‌آید و همت و اراده همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.


منبع:عصر ایرانیان


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب