دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1398 - 03:11
استفتائات امام خامنه‌ای/

روزه بیمار و کسی که از سوی پزشک منع شده چگونه است

حکم روزه افراد بیمار و کسانی که از سوی پزشک برای روزه گرفتن منع شده‌اند سؤالی است که در استفتائات امام خامنه‌ای به آن پاسخ داده شده است.
کد خبر : 379926
139408170909591236471834.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ماه رمضان که آغاز می‌شود، سؤال‌های مختلفی به خصوص در مورد روزه افراد بیمار پرسیده می‌شود.


در یکی از سؤال‌ها پرسیده شده است: بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع می‏‌کنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟


در جواب آمده است: اگر پزشک امين نباشد و گفته او هم اطمينان‌آور نباشد و باعث خوف ضرر نشود، گفته او اعتبارى ندارد و در غير اين صورت نبايد روزه بگيرد.


در سؤالی دیگر می‌خوانیم: مادرم تقریباً سیزده سال بیمار بود و به همین دلیل نمی‏توانست روزه بگیرد. من دقیقاً اطلاع دارم که علت روزه نگرفتن او احتیاج به مصرف دارو بوده است، امیدواریم ما را راهنمایی فرمایید که آیا قضای روزه‌‏ها بر او واجب است؟


در جواب این سؤال نیز چنین آمده است: اگر ناتوانى او از روزه گرفتن بر اثر بيمارى بوده، قضا ندارد.


همچنین در سؤالی عنوان شده است: من بر اثر ضعف جسمانی از ابتدای سن بلوغ تا دوازده سالگی روزه نگرفته‏ام، در حال حاضر چه تکلیفی دارم؟


در پاسخ این سؤال نیز بیان شده است: واجب است روزه‏‌هايى را که در ماه مبارک رمضان نگرفته‌‏ايد با اينکه به سنّ تکليف رسيده بوديد، قضا کنيد، و اگر افطار روزه ماه رمضان عمدى و اختيارى و بدون عذر شرعى بوده، کفّاره هم بر شما واجب است.


انتهای پیام/۴۱۲۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب