دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1398 - 21:02
استاندار سمنان مطرح کرد:

تحصیلات عالی 40 درصد از اعضای شوراهای اسلامی استان سمنان

استاندار سمنان با بیان اینکه 40 درصد از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تحصیلات عالی دارند، گفت: باید از این ظرفیت در تصمیم‌سازی‌های منطقه‌ای بهره برد.
کد خبر : 377187
enews_etoolsfile_img_20190428_140644_689-ae38a891-6687-4631-b849-85dfd44b778d.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از استانداری سمنان، علیرضا آشناگر در همایش «روز ملی شوراها» با بیان‌ اینکه سیاست‌زدگی و اختلافاتی که در برخی از شوراهای شهر و روستا وجود دارد از آفت‌های نظام ‌تصمیم‌گیری است، اظهار کرد: نگاه سیاسی و ورود گروه‌های سیاسی برای تأثیرگذاری بر روند سیاسی کشور نیاز است؛ اما شوراها نباید محلی برای مجادلات سیاسی باشد.


وی اضافه کرد: شورا، امور شورا و مشورت در آموزه‌های دینی جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و مشورت سیره زندگی‌ پیامبر‌اکرم(ص) و ائمه‌ معصومین(ع) بوده است و باید به طور جدی به این مهم توجه داشته باشیم.


استاندار سمنان عنوان کرد: 9 اصل از اصول قانون اساسی متعلق به امور شورایی است  و با وجود اینکه جایگاه ویژه‌ای در قانون و نظام ‌تصمیم‌گیری برای شورای اسلامی شهر و روستا در نظر گرفته شده است؛ اما دو دهه به طول انجامید تا با برگزاری انتخابات رسمی، این شوراها وارد عرصه تصمیم‌گیری شوند.


آشناگر تأکید کرد: امروز سیر تکاملی بسیار خوبی در چرخه تصمیم‌گیری شوراهای اسلامی شهر و روستا شاهد هستیم که می‌توان گفت به طور محسوسی از میزان‌ خطاها در تصمیم‌گیری و مصوبات‌ کاسته شده است.


وی با بیان اینکه براساس گزارش ارائه شده از تعداد شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان سمنان 39 نفر را بانوان تشکیل می‌دهند، یادآور شد: نیاز است تا این ‌میزان در دوره‌های آتی افزایش پیدا کنند.


استاندار سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به تحصیلات عالی دانشگاهی 40 درصد از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان سمنان اشاره کرد و توضیح داد: اکنون ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای نظام تصمیم‌گیری و مدیریت شهری و روستایی است.


آشناگر، امسال را سال انتخابات دانست و مطرح کرد: مردم باید با کمک شوراهای اسلامی شهر و روستا حضور پرشور، و حماسی در پای صندوق‌های رأی داشته باشند تا شاهد اقتدار بیش از‌ پیش نظام‌ جمهوری اسلامی در عرصه‌های بین‌المللی باشیم.


وی بر ضرورت بازنگری ساختار و قوانینی که‌ مرتبط و متعلق به شوراهای اسلامی هستند تأکید و تصریح کرد: باید آسیب‌ها و آفت‌هایی که این شوراها را تهدید می‌کنند را شناسایی و برای بهبود این نظام تصمیم‌گیری تلاش کنیم.


استاندار سمنان، نخستین آسیب و آفتی که در نظام شورایی و مدیریت شهری وجود دارد را مقاومت و عدم تمایل دستگاه‌های اجرایی در واگذاری اختیارات به شوراها دانست و با تأکید بر تلاش برای واگذاری امور به مردم، یادآور شد: امیدواریم بعد از دو دهه کار شورایی و چهار دهه امور اجرایی توسط مدیران، زمینه افزایش حدود اختیارات شوراهای اسلامی فراهم شود.


آشناگر ادامه داد: در استان سمنان مجادلات سیاسی در متن شوراهای اسلامی بسیار کمرنگ بوده و ارتباط معناداری همراه با عقلانیت بر امور شورایی و تصمیم‌گیری حاکم است.


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب