دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1398 - 10:08

مسئولان پیش و پسابرجام چه گفتند؟

صحبت‌های مسئولان در مقطع زمانی که می‌خواستند تأیید برجام را بگیرند با امروز که فرجام برجام بی‌نتیجه مانده، تغییرات زیادی به خود دیده است.
کد خبر : 376942
1920px-Iran_Talks_Vienna_14_July_2015_(19067069963).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حالا که فرجام برجام به این نقطه از زیر میز زدن یانکی‌ها رسیده است و همه وعده‌های دوران پذیرش برنامه جامع اقدام مشترک بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بین اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ (شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلستان، آمریکا و آلمان) به فراموشی سپرده شده، این آرشیو صحبت‌های مسئولان است که می‌تواند بسیاری از تناقض‌‌ها را آشکار کند.


رئیس جمهور در (۹۵/۴/۲۳) عنوان کرد: «اگر مذاکره نکرده بودیم، امروز فروش نفت ما به صفر می‌رسید یعنی قادر نبودیم حتی یک بشکه نفت بفروشیم. تحریم‌ها ادامه پیدا می‌کرد، منابع مالی ما روز به روز کمتر می‌شد و تهدیدهایی که وجود داشت روز به روز بیش‌تر می‌شد.»


ظریف وزیر امور خارجه نیز در (۹۵/۳/۲۳) بیان کرد: «اگر روند اجرای تحریم‌های گذشته علیه فروش نفت ایران ادامه پیدا می‌کرد امروز جمهوری اسلامی فروش نفتش به کمتر از ۲۰۰ هزار بشکه و در آینده به نزدیک صفر می‌رسید.»


البته عراقچی هم در همان دوران یعنی در (۹۵/۴/۲۳) تصریح کرد: «اگر برجام نبود فروش نفت ما به صفر می‌رسید؛ توافق فقط بین ما و آمریکا نیست که ترامپ بتواند آن را پاره کند.»


از همه اینها که بگذریم صحبت زنگنه، وزیر نفت در نوع خود جالب است که اظهار کرد: «به ظریف گفتم اگر برجام را امضا کنی، به ازای هر کلمه نه، بلکه به ازای هر حرف به شما هزار دلار پول می‌دهم. روزی که گفتند مذاکرات تمام شد از خوشحالی گریه کردم چون ما را نجات داد. بعضی‌ها این زحمتی را که آقایان کشیدند را قدر نمی‌دانند.»


البته زنگنه اعلام نکرد که به ازای هر حرف چگونه هزار دلار پول به ظریف داده است!.


حالا که 6 سال از ریاست جمهوری روحانی می‌گذرد و فردای برجامی که صالحی برای آن در مجلس قسم می‌خورد هویدا شده است و ترامپ رویه آمریکا را انجام داده و زیر میز زد، صحبت‌های مسئولان هم تغییر کرده است.


ظریف در سوم اسفند ماه سال 97 عنوان کرد: «صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته و کمتر از میزانی است که  ما در دوران تحریم‌های سازمان ملل متحد و قبل از توافق اتمی (برجام) می‌فروختیم.»


روحانی هم همین هفته گذشته یعنی (۹۸/۲/۴) تصریح کرد: به صفر رساندن صادرات نفت ایران امکان‌پذیر نیست.


اما در این میان پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در (۹۸/۲/۲) گفت: ما اکنون تصمیم گرفته‌ایم که دیگر به هیچ کشوری معافیت ندهیم و در راستای صفر کردن درآمد نفتی ایران حرکت کنیم. ما این تحریم‌ها را به پیش خواهیم برد و با دقت بر روند اجرای آن نظارت داریم. ما درآمد نفت ایران را به صفر می‌رسانیم.


همان‌طور که سال ۹۲ بسیاری گفتند که اعتماد به آمریکا و مذاکره با شیطان بی‌نتیجه و نشانه‌اش روشن است و کسانی که از مذاکره با آمریکا دم می‌زنند بی‌شک یا الفبای سیاست را نمی‌دانند و یا ... امروز هم باید متذکر شد؛ کسانی که از نظام سلطه و آمریکا می‌ترسند و از ظرفیت‌های داخلی غافلند به همان بلای قبلی دچار می‌شوند.


دشمن هرگز به اهدافش نخواهد رسید مگر آن‌که عده‌ای با انگیزه‌های مختلف آب به آسیاب آمریکا ریخته و پازل دشمن را تکمیل کنند که در آن صورت هم موفق نخواهند شد؛ هرچند برخی معتقد هستند که حافظه افکار عمومی ضعیف است ولی ایرانی‌ها علاقه وافری به بازگشت به گذشته و مرور صحبت‌های قبلی را دارند پس دیگر نمی‌توان منکر تیرهایی شد که از چله رها می‌شود.


انتهای پیام/4123/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب